برنامه "مشاور" یكشنبه 16 تیر، با حضور دكتر امیرحسین عابدی یكتا، متخصص پزشكی ورزشی و عضو هیأت علمی دانشگاه، به موضوع كف پای صاف اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر امیرحسین عابدی یكتا، متخصص پزشكی ورزشی و عضو هیأت علمی دانشگاه، درباره كف پای صاف و اقدامات درمانی لازم در این زمینه گفت: كف پای انسان در طول و عرض قوسی دارد كه باعث می شود با فشارهای وارده وزن به سطح زمین استخوان های پا آسیب نبیند و با شكلی كه دارد، بتوانیم به راحتی راه برویم. اگر قوس كف پا كمتر یا بیشتر از حد نرمال باشد، می تواند با افزایش فشاری كه به پا وارد میشود، در ناحیه كف پا، ساق، زانو، ران یا كمر درد ایجاد كند.
این قوس كف پا كه مهمترین آن قوس طولی كف پا است، توسط عضلهای در پشت ساق پا تأمین می شود. این عضله با قدرتی كه دارد، قوس كف پا را ایجاد می كند. در بسیاری افراد ممكن است این قوس كمتر از حد نرمال باشد كه بسته به شدت آن گاهی نیازمند درمان است و درمان آن مراحل مختلفی دارد. استفاده از كفیها، تقویت عضله پشت ساق پا و حتی جراحی در نوزادان مبتلا به كلاب فوت، روش هایی است كه می تواند در راستایی قامت فرد كمك كند.
وی، در ارتباط با كف پای صاف در كودكان بیان كرد: كف پای بعضی كودكان در حالت طبیعی كه وزن روی آن نیست، شكل نرمال دارد؛ اما وقتی وزن روی آن قرار می گیرد، صاف می شود. خیلی از این مسائل به خاطر سن است و به تدریج بهتر می شود. در سن 3 تا 8 سالگی، عضله ای كه در پشت پا قرار دارد، آنقدر ضعیف است كه نمی تواند وزن را نگه دارد و قوس كف پا از بین می رود؛ اما بچه ها درد و مشكلی ندارند. عملاً در این افراد لازم نیست كاری انجام داد و نگران شد. هر شش ماه تا یك سال باید به پزشك مراجعه كرد كه بدانیم روند طبیعی شدن آن نرمال است یا خیر.
برنامه مشاور، روزهای شنبه تا پنج شنبه، ساعت 8:30 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.