در برنامه "مشاور" چهارشنبه 12 تیر، دكتر مهدی خوبی، متخصص فیزیولوژی ورزشی عصبی عضلانی و عضو هیأت علمی دانشگاه، در ارتباط با نقش پروتئین و چربی در بدن و مضرات حذف آنها از رژیم غذایی توضیحاتی را ارائه كرد.
به گزارش خبرنگار رادیو ورزش؛ دكتر مهدی خوبی، متخصص فیزیولوژی ورزشی عصبی عضلانی و عضو هیأت علمی دانشگاه، درباره مضرات حذف چربی ها از وعده های غذایی گفت: ما توصیه نمی كنیم كه افراد چاق چربی را به طور كامل از رژیم غذایی خود حذف كنند و باید به صورت محدود در برنامه غذایی شان باشد.
چربی ها با خود ویتامین های محلول در چربی (A،E،D،K) را وارد بدن می كنند؛ در نتیجه اگر به صورت كامل چربی ها را از رژیم غذایی مان حذف كنیم، در واقع بدن خودمان را از ویتامین های محلول در چربی محروم كرده ایم. حذف این ویتامین ها اتفاقات ناگواری را برای بدنمان به همراه دارد.
وی، تصریح كرد: وقتی ویتامین A در بدن كم شود، فرد با ضعف بینایی مواجه خواهد شد. هنگامیكه ویتامین E كم شود، سیستم ایمنی بدن ضعیف می شود و فرد دچار درد و التهاب مفاصل خواهد شد. خشك شدن پوست و ریزش موی سر نیز از مواردی است كه برای بدن اتفاق می افتد.
دكتر خوبی، افزود: سلولها در بدن انسان به طور طبیعی می میرند و سلولهای جدید تولید می شوند. مرگ طبیعی سلول را آپوپتوز می گویند. پایه و اساس تشكیل سلول ها چربی و كلسترول است. افرادی كه به طور كامل چربی ها را از رژیم غذایی شان حذف می كنند، در واقع شرایط ساخته شدن سلولهای جدید را به خطر می اندازند.
این متخصص فیزیولوژی نیز درباره نقش پروتئین ها در بدن و مضرات حذف آن اظهار كرد: پروتئین در بدن نقش ساختاری دارد. وقتی این ماده به طور كامل از رژیم غذایی حذف شود، پروتئین هایی كه در خون وجود دارد و باید نقش ساختاری داشته باشد، از بین می روند. این اتفاق فرد را دچار ضعف عضلانی، درد مفاصل و آسیب دیسك كمر خواهد كرد.
برنامه مشاور، روزهای شنبه تا پنج شنبه، ساعت 8:30 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.