در برنامه "مشاور" سه شنبه 21 خرداد، دكتر مهدی خوبی، متخصص فیزیولوژی ورزشی عصبی عضلانی و عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور، درباره كمردرد نكاتی را بیان كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر مهدی خوبی، متخصص فیزیولوژی ورزشی عصبی عضلانی، در پاسخ به این سوال كه چه كاری انجام دهیم كه دچار كمردرد نشویم، اظهار داشت: نكته اول این است كه وزن و تركیبات بدنی خود را كنترل كنید؛ یعنی وزن اضافه، كمبود وزن و كمبود توده عضلانی نداشته باشید. برای پی بردن به این موضوع كه كمبود توده عضلانی داریم یا خیر باید به یك متخصص مراجعه كنیم كه با دیدن بدن ما با چشم هم می تواند بگوید كه دچار كمبود عضله هستیم یا خیر. اگر هم بخواهیم دقیق تر عمل كنیم، می توان از دستگاه تركیب بدنی استفاده كرد.
نكته دوم این است كه بی تحرك نباشیم. با توجه به اینكه زندگی امروزی ما را به سمت بی تحركی برده است، باید نسبت به این قضیه توجه كافی داشته باشیم؛ یعنی ورزشی در حد و توان خودمان انجام بدهیم. باید به این مسئله توجه زیادی شود كه حركت ورزشی اشتباهی را انجام ندهیم كه خود موجب كمردرد خواهد شد.
نكته سوم، از انجام كارهای تكراری روزمره بپرهیزیم؛ به طور مثال اگر خانم خانه داری كارهای منزل را انجام می دهد، طولانی شدن كار تكراری ممكن است وی را دچار كمردرد كند. بنابراین بهتر است كارها را در طول روز تقسیم بندی كرد.
موضوع بعدی كه بسیار مهم است، داشتن كفش مناسب است. متأسفانه امروزه مردم برای خرید كفش استاندارد خیلی وقت نمی گذارند. در حالیكه برای خرید كفش باید حسابی هزینه كنیم و حسابی وقت بگذاریم.
وی، تأكید كرد: اولین و مهمترین بخش بدن كه با زمین ارتباط برقرار می كند و مخصوصاً در ورزش و راه رفتن بسیار مهم است، كف پا است. ما باید قبل از تهیه كفش یك اسكن كف پا انجام بدهیم. در صورت بروز مشكل باید به یك ارتوپد و متخصص مراجعه كنیم تا یك كفی طبی برای ما تهیه كند. پس از تهیه كفی می توان برای خرید كفش اقدام كرد و آن كفی را داخل كفش قرار داد.
برنامه مشاور، امروز با اجرای محمودوند روی آنتن رفت. این برنامه هر روز ساعت 14:30 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.