از ساعت به مدت

ورزش و بیماری های آرتروز

برنامه "مشاور" چهارشنبه 15 خرداد، با حضور دكتر چشمه سری، متخصص پزشكی ورزشی، به موضوع آرتروز و ارتباط آن با ورزش اختصاص داشت.

1398/03/18
12:05

به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر چشمه سری، متخصص پزشكی ورزشی، در ارتباط با بحث آرتروز اظهار كرد: سائیدگی استخوانها به هم شروع آرتروز است. سائیدگی باعث می شود كه استخوان ها تحریك شوند و بدن برای اینكه خود را حفظ كند، شروع به تشكیل استخوان اضافه می كند كه این استخوان ها به صورت میخ از مفصل بیرون می زنند و آرتروز را تشدید می كنند. آرتروز در افرادی كه ورزشكار حرفه ای هستند، زیاد دیده می شود. تنیسورها بیشتر در ناحیه آرنج و پرتابگرها بیشتر در ناحیه شانه دچار این مشكل می شوند. آرتروز بستگی به این دارد كه فرد بیشتر كدام مفصل را استفاده می كند.
با افزایش سن به مرور آب مفصل كم می شود و رو به خشكی می رود؛ غضروف ها دیگر آن شادابی قبل را ندارند؛ آرام آرام عضلات تحلیل می روند؛ غضروف های روی استخوان ها از بین می روند و استخوان ها شروع به هم سائیدن می كنند.
وی، در خصوص نحوه پیشگیری و درمان آرتروز گفت: بهترین كار این است كه ابتدا وزن را كنترل كرد. وزن بسیار مهم است؛ زیرا وزن به ویژه در اندام تحتانی فشار زیادی را به بدن وارد می كند. اگر وزن را كم كنید، فشار كاسته خواهد شد؛ سپس عضلات را تقویت كنید. تقویت عضلات هم با ورزشهای قدرتی و هوازی امكان پذیر است.
نكته بسیار مهم علاوه بر این موارد، آشامیدن آب فراوان است. هر چه آب بیشتری بنوشیم، آب مفصل می شود و در این صورت نرمی، تحرك و شادابی مفصل بیشتر و پروسه آرتروز كنترل یا به تعویق خواهد افتاد.
دكتر شهاب اولیایی، خاطرنشان كرد: بعضی غذاها برای افراد مبتلا به آرتروز مضر است. غذاهایی كه اگزالات دارند و باعث دفع كلسیم می شوند، بهتر است كه حذف شوند؛ مانند: ریواس، اسفناج، كنگر، قهوه، نمك، شیرینی، شكر سفید و الكل. بعضی از مواد غذایی هم آلرژی زا هستند؛ مانند گوجه فرنگی و بادمجان هستند كه باید از برنامه غذایی حذف شوند. چربی های اشباع و روغن های جامد را نیز از برنامه غذایی خود كنار بگذارید.
برنامه مشاور، با اجرای شهاب اولیایی، هر روز ساعت 14:30 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.

دسترسی سریع
مشاور