باشگاه پنج شنبه از ساعت 18:30 به مدت 60دقیقه

رادیو ورزش

باشگاه

ویروس فیفا به جان فوتبالیست های كشورمان

برنامه باشگاه پنجشنبه 2 آبان با حضور دكتر مجید جلالی، متخصص تربیت بدنی به توضیح در خصوص ویروس فیفا در میان بازیكنان فوتبال كشورمان پرداخت.

1398/08/04
09:12

به گزارش رادیو ورزش؛ در آخرین بازی استقلال فرشید اسماعیلی، جمله ای به زبان آورد كه نشان از خستگی و نارضایتی وی از برنامه ریزی های لیگ داشت. اسماعیلی گفت: در كجای دنیا هر 4 روز یكبار مسابقه می گذارند؟ ما آسیب می بینیم و ...!
مشابه این حرفها را كالدرون، سرمربی پرسپولیس هم گفته بود: بازیكنان ما از تیم ملی ضربه خورده اند. بعد از بازی های فیفا به باشگاه هایشان برگشتند و وضعیتشان خیلی خوب نبود.
در واقع چالش بین برانكو ایوانكوویچ و كارلوس كی روش هم از همینجا شروع شد كه برانكو اظهار كرده بود: بازیكنان وقتی به اردوی تیم ملی می روند افت می كنند و وقتی برمی گردند شرایط قبل را ندارند. ما هیچ وقت مدل استانداردی كه در همه دنیا اجرا می شود در لیگ خودمان اجرا نكرده ایم. استاندارد ملی بیانگر این است كه بازیكنان 72 ساعت قبل از بازی ملی در اختیار باشگاه هایشان قرار می گیرند و پس از بازی های ملی باز می گردند. ممكن است دو هفته پی در پی بازی وجود داشته باشد كه در این حالت باشگاه ها بازیكنانشان را از 72 ساعت قبل در اختیار می گذارند و پس از طی یك هفته بازی دوم برگزار می شود و سرنجام باز می گردند. این اتفاق در میان روزنامه نگاران و كارشناسان فوتبال دنیا «ویروس فیفا» نام دارد.
این موضوع قابل بحث است كه چقدر ویروس فیفا به فوتبال ما ضربه می زند و چه راه حلی برای خلاصی از این ماجرا وجود دارد یا چطور شرایط بهتری را فراهم كنیم تا بازیكنان با خستگی كمتری به باشگاه ها بازگردند و دچار افت نشوند و مربی بتواند استفاده بهتری از آنها كند و از همه مهمتر آسیب و مصدومیتی بازیكنان را تهدید نكند.
آنچه كه از فوتبال دنیا می بینیم این است كه بازیكنان معمولا روزهای شنبه و یكشنبه مشغول باشگاه های خودشان هستند و اگر لیگ قهرمانان یا لیگ اروپا رقابتی نداشته باشند؛ در جام حذفی مسابقه دارند و عمدتا روزهای سه شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه درگیر مسابقات اروپایی هستند. حالا سوال اینجاست كه چطور بازیكنان اروپایی با این وضع كنار می آیند؟
دكتر مجید جلالی، متخصص تربیت بدنی در خصوص ویروس فیفا توضیح داد: این مشكل از طریق تكنولوژی تمرینی به راحتی قابل حل است. ما اگر بتوانیم این تكنولوژی را وارد كنیم و از طرفی علم بكارگیری آن را فرا بگیریم؛ بر بسیاری از مشكلات فائق می آییم. تجهیزاتی كه امروزه برای ریكاوری و بازسازی وجود دارد این امكان را فراهم می آورد كه طی زمان بین 4 تا 8 ساعت بازیكن را ریكاوری و یكروز بعد او را بازسازی كرد. در تمام دنیا برای ریكاوری بازیكن تجهیزات فوق پیشرفته ای وجود دارد؛ بطوریكه بازیكن را قادر به اجرای سه بازی سنگین در هفته می كند.
وی در ادامه گفت: ما از طریق علمی كه در حوزه های تربیت بدنی داریم و همچنین تجهیزاتی كه در اختیار داریم می توانیم بازیكنان پرتوان خود را طوری تربیت كنیم كه فشاری بر آنها وارد نیاید. منتها ما از نظر تجهیزات عقب هستیم.
جلالی در پاسخ به این سوال كه آیا فراهم كردن چنین تجهیزاتی برای تیم هایی مانند پرسپولیس، استقلال و سپاهان كه تیم های بزرگی هستند یا تیمهایی مثل سایپا و پیكان كه بودجه روشنی دارند؛ مقدور نیست؟! اظهار كرد: به دو دلیل مقدور نیست: 1- برای انجام اینگونه كارها باید در حوزه مدیریتی دارای دیدگاهی كاملا تخصصی و البته علم بود. 2- هم مدیریت مدیران كوتاه مدت است و هم قراردادهای بازیكنان كوتاه مدت. بنابراین مدیر ترجیح می دهد در این مدت كوتاه دست به كار پرهزینه ای كه در طولانی مدت بازده دارد نزند و مثلا با خرید دو بازیكن قدرتمند باشگاه را سریعتر به جلو براند نه با تجهیز باشگاه به تكنولوژی بروز برای تقویت كل تیم.
برنامه باشگاه امروز با اجرای سعید زاهدیان پخش شد. این برنامه ساعت 18:30 روزهای پنجشنبه تقدیم شنوندگان می شود.

دسترسی سریع
باشگاه