گلخونه شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10 تا 11:25 به مدت 85دقیقه

متخصص تغذیه در گفتگو با رادیو ورزش؛ ویژگی های شام پس از افطار

برنامه "گلخونه" چهارشنبه 10 اردیبهشت با دكتر فریبا كوهدانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی به گفتگو پرداخت تا اطلاعات مفیدی را در زمینه وعده شام مناسب پس از افطار تقدیم شنوندگان رادیو ورزش كند.

1399/02/10
11:45

به گزارش رادیو ورزش؛ در ماه مبارك رمضان زمان غذا خوردن سه مرحله اصلی سحر، افطار و شام است كه باید كاملاً از هم مجزا باشند. به همین مناسبت رادیو ورزش با دكتر فریبا كوهدانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران ارتباط برقرار كرده تا اطلاعات صحیح و علمی مفیدی برای رعایت اصول تغذیه ای در روزهای ماه مبارك رمضان در اختیار شنوندگان قرار دهد.
كوهدانی در رابطه با وعده شام در ماه مبارك رمضان گفت: نظر متخصصین تغذیه مبنی بر این است كه سعی كنیم حتماً وعده افطار را از شام جدا كنیم و علتش هم این است كه اگر بخواهیم پس از ساعات طولانی گرسنگی و روزه داری در وعده افطار حجم زیادی غذا مصرف كنیم این كار به دستگاه گوارشمان آسیب می زند. با ایجاد ساعتی وقفه میان وعده افطار و شام می توانیم به دریافت بهتر مواد غذایی كمك كنیم و نیز از احساس سنگینی و سیری پیشگیری می شود.
این متخصص تغذیه درباره ویژگی‌های یك وعده شام سالم در ماه مبارك رمضان توضیح داد: وعده شام باید حاوی مقادیر مناسب از گروه سبزیجات باشد و حتماً از گروه غلات و گوشت و حبوبات در تهیه شام خود استفاده كنید. شما می توانید بر حسب عادت غذایی، سن و سالتان، میزان وزن و شرایط بدنی از غذاهای مختلفی استفاده نمائید.
برای مثال افرادی كه نیاز به دریافت انرژی زیادی ندارند لازم است مقدار دریافت غذا را محدود كنند و سالادی را تهیه كنند كه در كنار یك ماده پروتئینی مانند یك عدد تخم مرغ و یا یك تكه فیله مرغ و كمی حبوبات پخته شده قرار گرفته است. می توان به این سالاد مغزهایی مانند مغز تخمه آفتابگردان یا گردو اضافه كرد و با كمی روغن زیتون صرف كرد. این یك نمونه غذای سالم و مناسب و كم كالری است كه به عنوان شام سبك صرف می‌شود و دیگر نیازی به حذف وعده شام برای دریافت كالری كمتر نیست. شما می توانید مقدار كمی نان هم در كنار این سالاد میل كنید و به عنوان سس از ماست كمك بگیرید.
افراد جوان تر كه نیاز به دریافت انرژی بیشتری دارند؛ می توانند در كنار این سالاد وعده ای سبك از هر غذایی كه در منزل تهیه می شود میل كنند. مثلاً پلو و خورش یا یك خوراك به همراه نان.
كوهدانی تاكید كرد: با توجه به شرایط خودتان نوع غذا را تعیین كنید اما توصیه كلی این است كه وعده شام را حذف نكنید و حتماً توجه كنید كه وعده شام با افطار ادغام نشود. ضمن اینكه از مصرف مایعات به قدر كافی در فاصله زمانی افطار تا سحر غافل نشوید.
اگر شما افطار را با مقدار كمی مواد غذایی برای مثال مایعات گرم به همراه مقدار كمی مواد دارای قند برای مثال یك لیوان شیر به همراه دو عدد خرما مصرف كنید و در كنارش به اندازه یك كف دست نان و مقدار كمی پنیر به همراه گردو یا سبزی میل نمایید؛ دیگر برای وعده شام بی اشتها نیستید.
توجه نمائید در وعده افطار از خوردن غذاهای پرحجم مثل آش رشته و پرخوری اجتناب كنید.
شما می توانید از طریق فایل صوتی پیوست شنونده بخشی از برنامه "گلخونه" رادیو ورزش كه به توضیح درباره چگونگی داشتن یك تغذیه سالم در ایام ماه مبارك رمضان می پردازد؛ باشید.
برنامه "گلخونه" با محوریت ترویج سبك زندگی اسلامی ایرانی با هدف ایجاد و تقویت انگیزه برای بهبود وضعیت سواد حركتی در نهاد خانواده ساعت 10 هر روز به مدت 60 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.
لطفا سوالات، پیشنهادات و انتقادات خود را از طریق پیامك به شماره 30000306 و یا تماس با شماره تلفن های 22021387 و 22021388 با كارشناسان ما در میان بگذارید تا در برنامه "گلخونه" پاسخگوی شما شنونده محترم رادیو ورزش باشند.

دسترسی سریع
گل خونه