در برنامه "گلخونه" سه شنبه 11 تیر، پروین مرادی، كارشناس ارشد روانشناسی بالینی، نكاتی درباره فواید سفر بر سلامت روح و روان خانواده را ارائه كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ پروین مرادی، كارشناس ارشد روانشناسی بالینی، در خصوص تأثیر سفر بر خانواده اظهار كرد: با توجه به انواع دغدغه ها، مشكلات فكری و روحی و زندگی صنعتی جامعه امروزی، مسافرت و تفریح می تواند نقش مؤثری در پیشگیری، كنترل و حتی رفع انواع مشكلات فكری انسان داشته باشد و او را از یكنواختی خارج كند. بسیاری از بیماریهای جسمانی ریشه و منشأ روانی دارد. اختلالات روحی و روانی باعث بسیاری از بیماریهای قلبی عروقی، گوارشی و غیره می شود. در درمان اینگونه بیماریها ابتدا باید روح و روان انسان را درمان كرد.
وی، ادامه داد: پرداختن به تفریح و ایجاد فضای شاد و هیجان انگیز می تواند در انسان اثر درمانی داشته باشد. مسافرت هرچند كوتاه مدت می تواند فرصت طلایی برای رسیدن به شادی و شكل گیری رفتار مناسب چه در كودكان و چه در بزرگسالان باشد. به طور كلی می توان گفت انسان در تعاملات اجتماعی كه دارد، باید زمان هایی را برای خودش درنظر بگیرد تا به آرامش روحی و فكری دست پیدا كند. اگر آرامش روحی و فكری در بزرگسالان وجود داشته باشد، قطعاً در تربیت فرزندانشان هم موفق تر خواهند بود.
وی، به مهمترین تأثیرات سفر اشاره كرد و گفت: كاهش استرس و دغدغه های روحی، خارج شدن از حالت روزمرگی، بدست آوردن شادابی روح، رفع خستگی و دستیابی به تنوع دیداری و شنیداری و در نهایت تحكیم بنیان خانواده از مهمترین اثرات سفر است. علاوه بر همه این موارد، مسافرت فواید اجتماعی هم به همراه دارد كه می توان از بین آنها به بالا رفتن اعتمادبنفس، عزت نفس، بهبود شخصیت، ایجاد انگیزه، خودشناسی و كاهش تنش های درونی افراد اشاره كرد. البته باید به این نكته توجه كرد كه سفر وقتی می تواند نتیجه مثبت داشته باشد كه از قبل برنامه ریزی شده باشد.
برنامه گلخونه، روزهای شنبه تا پنج شنبه هر هفته، ساعت 10:00 به مدت 90 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.