از ساعت به مدت

رنگرز: جمعیت فعال در ورزش قهرمانی زیر 3 درصد است

برنامه "ورزش و جامعه" این هفته (11 تا 16 مرداد) به موضوع نگاه خانواده ها به فرزندانشان از دریچه ورزش می پردازد.

1399/05/13
13:37

به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر حسن رنگرز، مدیركل دفتر توسعه آموزش های پایه و استعدادیابی وزارت ورزش و جوانان، در ارتباط با موضوع برنامه "ورزش و جامعه" گفت: اكنون خانواده ها با نگاه سرمایه گذاری و با دقت نظر متفاوت از دهه‌های گذشته، مباحث مرتبط با فرزندانشان را پیگیری می كنند. یكی از دغدغه ها بحث استعدادیابی ورزشی است. اینكه خانواده بتواند در یك سازوكار مشخص به یكسری مراكزی مراجعه كند و با توجه به مجموعه ای از متغیرها كه می‌تواند متغیرهای پیكرسنجی، روانشناختی، یادگیری حركتی و... باشد و نیز استفاده از آزمون های دارای روایی و پایایی به جمع بندی برسد كه فرزندش می تواند در این بازه رشته های ورزشی ورود پیدا كند یا خیر. درصورتیكه این كودك متغیرهای دیگر را رعایت كند به عنوان یك استعداد ورزشی مطرح می شود.
وی اضافه كرد: هدایت كودكان به سمت باشگاه ها و پرداختن به ورزش زیر نظر مربیانی كه واجد شرایط هستند، نیاز به یك چرخه ای دارد؛ به عبارتی آن چیزی كه در استعدادیابی نقطه مركزی تلقی می شود، بازه سنی 6 تا 16 سال است. نقش آموزش و پرورش در این موضوع، نقش بسیار پررنگی است و وزارت ورزش با اهرم ها و بازوهای اجرایی كه دارد در قالب هیئت، باشگاه و فدراسیون به پرورش استعدادها می پردازد.
رنگرز با بیان اینكه متاسفانه طبق آماری كه داریم جمعیت فعال در ورزش قهرمانی حوزه آقایان زیر 3 درصد و در حوزه بانوان زیر یك درصد است، توضیح داد: طبیعتا وقتی جامعه آماری فعال ورزش قهرمانی محدود باشد و در بخش كمیته مشكل داشته باشیم، حتماً باید موضوع استعدادیابی در دستور كار قرار بگیرد تا استعداد ها شناسایی شوند؛ منابع و اعتبارات محدودی كه در اختیار فدراسیون های ورزشی است، هدایت شود و حداكثر بهره وری از آنها صورت بگیرد؛ لذا بحث استعدادیابی یك موضوع بسیار واجب تلقی می شود.
وی در پاسخ به این سوال كه به نظر شما چرا تمایل خانواده ها به 4،5 رشته ورزشی معطوف می شود، اظهار كرد: موضوع استعدادیابی نیاز به یك نظام دارد كه یك تقسیم كار در سطح ملی نسبت به موضوع انجام شود. ما باید به توسعه ورزش همگانی و با نگاه به ورزش قهرمانی بپردازیم. بدین معنا كه در گام اول ورزش در كشور ما باید ارزان شود. در گام دوم باید در بحث فرهنگ ‌سازی آنقدر قوی عمل كنیم كه ورزش در سبد خانواده ها به عنوان یك كالای الزامی تعریف شود. در گام بعدی باید ورزش را در مهد كودك ها به عنوان پله اول با همه الزامات و زیرساخت های مورد نیازش تعریف كرد و سپس در پارك‌ها و مدارس این اقدام صورت بگیرد.
مدیركل دفتر توسعه آموزش های پایه و استعدادیابی وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: متاسفانه در مدارس در حوزه سخت افزار و تجهیزات كار زمین مانده فراوانی داریم. ما باید این ساختار را تجهیز كنیم تا دانش آموز بتواند در مدرسه هر فعالیتی كه علاقه مند است را به شكل حرفه ای پیگیری كند و در نهایت در اختیار چرخه ورزش كشور قرار بگیرد.
رنگرز در گفتگو با رادیو ورزش تصریح كرد: اكثر مستعدین ورزش كشور در خانواده‌های هستند كه به لحاظ اقتصادی و معیشتی در وضعیت متوسط رو به پایین قرار دارند و بعضاً در شهرستانهای قرار می گیرند كه در آنجا امكانات ورزشی كم است. ما بایستی بسته‌های حمایتی بهداشتی، تغذیه ای، البسه و تحصیلی برای این مستعدین تعریف كنیم تا بتوانند در مسیر پیشرفت ورزش قهرمانی گام ها را طی كنند.
شما مخاطب محترم می توانید از طریق فایل صوتی پیوست شنونده این گفتگو باشید.
برنامه ورزش و جامعه امروز با اجرای حافظ كاظم زاده روی آنتن رفت. این برنامه همه روزه بجز جمعه ها ساعت 12 به مدت 60 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.

دسترسی سریع
ورزش و جامعه