از ساعت به مدت

جایگاه مربی در تعلیم و تربیت ورزشكاران

برنامه ورزش و جامعه یكشنبه 14 مهر با حضور دكتر وحدانی، عضو سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش به موضوع اهمیت آموزش در حرفه مربیگری و جایگاه مربی در تعلیم و تربیت ورزشكاران اختصاص داشت.

1398/07/15
08:18

به گزارش رادیو ورزش؛ وحدانی، عضو سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش در خصوص اهمیت آموزش در حرفه مربیگری عنوان كرد: طغیان فناوری موجب شده مربیان همانند سایر اقشار جامعه نیازمند آموزش باشند. متربیان با جستجویی ساده در فضای مجازی براحتی به اطلاعات ورزشی لازم دست پیدا می كنند. بنابراین لازم است یك مربی شرایطی را برای خودش فراهم كند كه در همه ابعاد آموزشی قرار گیرند و بخوبی نیاز متربیان را برطرف كند.
وی در ادامه افزود: نقش معلم تربیت بدنی گسترده تر است و او هویت اجتماعی را برای دانش آموز فراهم می كند. زیرا در همه ابعاد و ساحتهای زیستی و تربیتی دانش آموز نقش دارد. یك معلم با فراهم كردن فرصت كار گروهی حس خوب مشاركت، با هم بودن و مسئولیت پذیری اجتماعی را به دانش آموز می آموزد. همچنین با اجرای مقررات ورزشی عدالت و انصاف را به آنها یاد می دهد. از طرفی دانش آموز با یادگیری هنرهای ورزشی، تصویرسازی و زیبایی شناسی خود را تقویت می كند. ضمن اینكه مهارت های حركتی را برای داشتن یك سبك زندگی سالم و فعال طی زندگی خود فرا می گیرد.
وحدانی در زمینه اهمیت آموزش برای مربیان توضیح داد: برای اینكه مربیان ماموریت خود را با موفقیت انجام دهند باید الگویی از شایستگی ها را در خود داشته باشند. در سطح اول باید مهارتهای فردی مثل خلاقیت، تعهد، مسئولیت پذیری و ... را داشته باشند و برای تقویت آن تلاش كنند. در سطح دوم لازم است مهارتهای علمی و آكادمیك خود را بهبود ببخشند تا از سواد حركتی و بدنی، روانی و ... بهره مند باشند. در سطح سوم باید در شغل و حرفه خود شایسته باشند. برای مثال در روشهای تدریس و تمرین و مدیریت كلاس بهترین عملكرد را داشته باشند. در سطح نهایی نیز بخش تخصصی كار وجود دارد. سطحی كه آموزش در ابعاد مختلف بطور علمی و تخصصی و اصولی استفاده می شود.
برنامه ورزش و جامعه امروز با اجرای نوروزی پخش شد. این برنامه زنده همه روزه بجز جمعه ها ساعت 12 به مدت 55 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.

دسترسی سریع
ورزش و جامعه