از ساعت به مدت

واكنش وزارت ورزش به تعلیق فدراسیون جودو

برنامه "ورزش و جامعه" چهارشنبه 27 شهریور، مازیار ناظمی، مسئول مركز اطلاع رسانی وزارت ورزش و جوانان و میرحسینی، رئیس رادیو ورزش، در ارتباط با بحث تعلیق فدراسیون جودو به گفتگو پرداخت.

1398/06/27
19:26

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی رادیو ورزش؛ مازیار ناظمی، مسئول مركز اطلاع رسانی وزارت ورزش و جوانان، در خصوص تعلیق فدراسیون جودوی كشور و محرومیت مادم العمر رئیس این فدراسیون اظهار كرد: این اتفاقی كه در جودو رخ داده، یك بحث است؛ اما بحث مهمتر عملیات روانی است كه از این كار برای جامعه ورزش و مردم ایران صورت می گیرد؛ زیرا ورزش انعكاس ناگهانی و فراگیر دارد و به شدت مورد علاقه مخاطب است. به اعتقاد من اتفاقی كه برای ملایی رخ داده، متأثر از برنامه ای حداقل 2 ساله است كه دشمنان روی آن كار می كنند؛ در حالیكه بخش مهمی از جودوی ما خواب بوده و به آن توجه نكرده است. این مسئله هم دلایل مختلفی دارد كه یك بخش آن تغییر رئیس فدراسیون است و بخش دیگر این است كه ما اصلاً در حوزه مدیریت ورزش كار نكرده ایم و بیشتر نتیجه گرایی را مدنظر قرار داده ایم. آن چیزی كه اهمیت دارد، وضعیت موجود است. هر جا جلوی ضرر را بگیریم، منفعت است.
وی، ادامه داد: اكنون رژیم صهیونیستی با كار كردن در زمینه های رسانه ای، جامعه را به مرزی می رسانند كه به این نتیجه برسند، ما یك سری مسئولین ناكارآمد و اوضاع بهم ریخته داریم. با این شرایط طبیعی است كه افرادی مانند ملایی بروند؛ در حالیكه ملایی و امثال وی به هر جایی كه رسیده اند، از سرمایه های كشور بوده است.
وی، تأكید كرد: تعلیق فدراسیون جودوی ایران، یك حركت كاملاً حساب شده است. هدفشان این است ورزش ایران كه به عنوان یكی از پایه های جدی مردم ایران شناخته می شود را مورد هدف قرار دهند و از آنجا به طرف مسائل دیگر بروند. موضوع اصلی تغییر سیاست های نظام است. از ورزش شروع می شود، بحث به مسائل دیگر هم می رسد.
مسئول اطلاع رسانی وزارت ورزش و جوانان، افزود: موضوع دیگری كه در كشور از آن رنج می بریم، بحث سواد رسانه ای است. آموزش سواد رسانه ای، علی رغم اینكه اكنون در مدارس كتابی درباره آن آموزش داده می شود، جدی نیست. مخاطبان ما واقعاً در معرض امواج رسانه ها هستند و اطلاعات صحیح را نمی گیرند.
ناظمی، در پاسخ به این سوال كه وقتی ماجرایی مثل پناهندگی ملایی مطرح می شود، وظیفه نهادهای رسمی و مسئول چیست، بیان كرد: وقتی گزارشگری مثل میرزایی از كشور خارج می شود، صدا و سیما مدتی در سكوت بود. كار درستی هم انجام داد؛ زیرا باید بررسی كند و اقدام عجولانه انجام ندهد. رسانه هایی كه مقابل كشور و مجموعه نظام هستند، دقیقاً در حفره هایی قرار می گیرند كه می دانند بنا به دلایلی نمی توانند پاسخ بدهند یا نمی خواهند وارد شوند یا ملاحظاتی وجود دارد. جودوكاری از كشور خارج شده و در كشور دیگر پناهنده شده است. برای دشمنان هیچ مشكلی پیش نمی آید كه بخشی را بگویند یا خیر؛ زیرا برای آنها اصلاً منافع ملی مطرح نیست. هر آنچه كه بتوانند صدمه بزند را بیان می كنند؛ ورزشكارمان هم در اختیار آنها قرار گرفته است. به نظرم ملایی روزهای خیلی سخت تری هم خواهد داشت. در برابر دوربین آنها قرار می گیرد و حتی برایش دیكته می كنند كه چه چیزهایی را بگوید. تصاویر ویدئویی را كه نگاه می كنم، كاملاً مشخص است كه چقدر كات خورده و مجدداً برداشت شده است؛ یعنی برای این فرد یك سناریو نوشته و جلویش گذاشته اند. در مقابل، كشوری وجود دارد كه فدراسیونش در حال تعلیق است؛ یعنی صدمه اصلی برای ما است. ما باید هوشمندانه تر عمل كنیم تا بیش از این ضرر نخوریم.
وی، با بیان اینكه من نقدهای جدی دارم، اظهار كرد: ما مدت 2 سال است كه ملایی را به حال خود رها كرده ایم. بنده به دفعات با رئیس فدراسیون جودو درباره این جوان صحبت كرده ام؛ وی به من اطمینان می داد و می گفت اتفاقی نمی افتد. حال می بینیم كه ما برای این موضوع هیچ پیش بینی هم نداشته ایم.
ناظمی درباره نقش وزارت ورزش در بروز چنین اتفاقی گفت: وزارت ورزش بر سر یك سری آرمان های كشور كه استراتژی نظام است، پایداری می كند و حاضر است برای این آرمان هر گونه هزینه ای هم بدهد. در جبهه مقابل هم افرادی هستند كه این موضوع را قبول ندارند و می خواهند به هر شكلی سیاست های كلی نظام را بهم بزنند؛ حال در این شرایط جوانی هم پیدا می شود كه بازیچه آنها قرار می گیرد؛ مانند هزاران نفر دیگر كه چنین اتفاقی برایشان رخ داده است.
وی، در پاسخ به این پرسش كه آیا راهكارهای ما برای حضور یا عدم حضور ورزشكاران در مسابقه ای با سیاست های كلی كشور تناسب دارد یا خیر، تشریح كرد: اكنون یكی از مشكلاتی كه ما خودمان دامن زده ایم، بحث پاداش است. اینكه ما قهرمانمان را به عدد و سكه ای كه در قبال پوشیدن پیراهن ملی و افتخاری كه برای كشور بدست می آورد، وابسته كنیم، اتفاقی دل آزار است. ما ارزشی را در كشورمان كمرنگ كرده ایم و حتی روزهای تاریكتری را برای آن می بینیم. بسیار پیش آمده كه قهرمانانمان خواسته های بسیار بزرگی داشتند كه از عهده نه تنها فدراسیون، بلكه چند وزارتخانه برنمی آمد. تصورشان این بود كه اگر ما این كار را انجام داده ایم، حال شما هم باید در قبالش پاداش بزرگی به ما بدهید؛ یعنی یك معامله ای می خواست اتفاق بیافتد كه یك طرفش سرمایه های مردم بود.
میرحسینی، رئیس رادیو ورزش، درباره ماجرای پناهندگی ملایی و تعلیق فدراسیون جودو اظهار داشت: طبق گفته های مسئولین ملایی نزدیك به 2 سال به صورت رسمی و غیر رسمی اظهار نارضایتی كرده است. چرا این مسئله مدیریت نشده و شرایطی كه این فرد از نظر روانی و مالی نیاز داشته، تأمین نشده است. این وظیفه كیست؟ چرا مسئولین پاسخ نمی دهند و این مسئولیت را برعهده نمی گیرند؟
وی، ادامه داد: بیش از یك دهه می گذرد كه رژیم صهیونیستی به حوزه ورزش وارد شده و سعی كرده با برنامه ریزی به نفع خود اتفاقاتی را رقم بزند. این رژیم بهترین مربیان، سرمربیان و ورزشكاران را ترك تابعیت داده و زیر پرچم خودش آورده است. آیا ما باید می نشستیم و دست روی دست می گذاشتیم؟ در طول این 10 سال چه اقداماتی در حوزه دیپلماسی ورزش انجام داده ایم؟ این اقدامات هم وظیفه اصی وزارت ورزش و كمیته ملی المپیك است.
نكته سوم این است كه چرا ما از نظر حفاظتی، صیانت، اعتقادی، فرهنگی، آموزشی، تربیتی و اعتقادی روی سرمایه های ملی همچون قهرمانان كار نمی كنیم كه در مواقع حساس تصمیم درست بگیرند؟ این موارد وظایف اصلی است. چرا دوستان فرار رو به جلو می كنند؛ در حالیكه باید بپذیرند در انجام مسئولیت ها كوتاهی شده است و باید به مردم پاسخگو باشند.
مسئول اطلاع رسانی وزارت ورزش و جوانان، در مقابل صحبت های رئیس رادیو ورزش گفت: در خیلی موارد دستگاه ورزش ما در حوزه دیپلماسی ورزش باید یك برنامه بلند مدت داشت كه متأسفانه كار نشده است. بله؛ باید به ملایی توجه می شد. با توجه به تغییر مدیریت ها و نابسامانی های موجود در فدراسیون جودو، ساختار و شرایط مناسب برای توجه به ورزشكاران وجود نداشت.
وی با بیان اینكه در وضعیت فعلی ادامه دادن به این موضوع كار اشتباهی است، افزود: به نظرم نباید دیگر هزینه هایمان را بیشتر كنیم.
ناظمی، در پاسخ به این سوال كه آیا اكنون ما برای فدراسیون كشتی و یا هر فدراسیون دیگری برنامه داریم كه با چنین مسائلی مواجه نشود، بیان كرد: حتماً به بخش هایی فكر شده است. در مسابقات نورسلطان هم پیش بینی بود كه حداقل 5 كشتی گیر رژیم صهیونیستی مقابل كشتی گیر ما قرار بگیرند؛ جالب اینجاست ملایی كه رشته اش جودو است، در گفتگوهایش به این مسئله اشاره كرد. آینده نگری دشمنان تا به اینجاست؛ اما متأسفانه ما متفرق هستیم. لازم است همه به هم كمك كنیم.
برنامه ورزش و جامعه، با اجرای درخشنده، روزهای شنبه تا پنج شنبه، ساعت 11:30 به مدت 1 ساعت از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود. 11:30 به مدت 1 ساعت از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.

دسترسی سریع
ورزش و جامعه