برنامه "44" روز جمعه 25 آبان با حضور مهدی حاجی وند، كارشناس حوزه اقتصاد به بررسی مبحث خصوصی سازی در ایران و جهان اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ مهدی حاجی وند، كارشناس حوزه اقتصاد درخصوص تعریف خصوصی سازی اظهار كرد: در دنیا از خصوصی سازی به عنوان جراحی اقتصاد یاد می كنند. به این معنا كه دولت نمی تواند بخوبی مدیریت و مالكیت كند و باید دست به جراحی و تحول بزرگی بزند و مدیریت و مالكیت به بخش خصوصی واگذار شود. به عبارت دیگر هر آنچه كه مردم می توانند انجام دهند باید به مردم سپرده شود و دولت هم نقش ناظر و حامی داشته باشد.
وی پیرامون خصوصی سازی در كشور و موانع و مشكلات اجرایی شدن این طرح عنوان كرد: نسخه خصوصی سازی از كشوری به كشور دیگر متفاوت است. در كشور ما به نظر می رسد آنچه در بطن اصل 44 نوشته شده خوب است و شاید در اجرا به بیراهه رفته ایم چون بند و تبصره های زیادی در آن گنجانده شده است. ما باید براساس نوع ساختار اقتصاد، فرهنگ و ... كشورمان این نسخه را بپیچیم كه البته تا حدود زیادی هم درست پیچیده شده است.
این كارشناس عنوان كرد: اولین جرقه خصوصی سازی در كشور سال 1350 زده شد و مقدمات واگذاری باشگاه پرسپولیس فراهم گشت. بعد از انقلاب و پس از پایان جنگ، در دهه 70 كم كم خصوصی سازی را شروع و در دهه 80 اصل 44 ابلاغ شد.
حاجی وند افزود: در اصل 44 شركتها به 3 دسته تقسیم شده اند. در شركتهای گروه 1 صددرصد سهام دولت باید به بخش خصوصی واگذار شود و این كار باید تا سال 89 انجام می شد. در گروه 2 دولت تنها مجاز بود كه 20 درصد از سهام شركتها را برای خود نگه دارد كه این كار تا سال 93 باید اجرایی می شد كه انجام نشده و هر سال نیز تمدید می شود. گروه 3 نیز شركتهایی هستند كه ایجاد انحصار می كنند. مثل موضوعات امنیتی، بهداشتی و فرهنگی كه باید در دست دولت بماند، مانند اسلحه سازی.
وی عنوان كرد: براساس اصل 44 ما باید فهرست شركتهای قابل واگذاری را اعلام و برنامه زمانی برای واگذاری مشخص كنیم. اما یكی از مشكلات ما این است كه دولت چقدر اموال و دارایی ورزشی دارد؟ بعلاوه تعداد اندكی هم كه شناسایی شده اند نمی دانیم در كدام یك از این 3 گروه قرار می گیرند.
برنامه "44" روز جمعه 25 آبان با اجرای امیدی تقدیم شنوندگان شد. این برنامه هر جمعه ساعت 11:35 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.