برنامه "44" روز جمعه 11 خرداد با حضور آرش گودرزی، رئیس اسبق كار گروه تدوین آئین نامه خصوصی سازی در ورزش به بررسی روند خصوصی سازی در ورزش كشور اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ آرش گودرزی، رئیس اسبق كار گروه تدوین آئین نامه خصوصی سازی در ورزش كشور پیرامون كاستی ها در مسیر پیش روی خصوصی سازی ورزش كشور اظهار كرد: در باشگاه های فوتبال اروپا قانون "فیرپلی مالی" اجرا میگردد. این قانون بیان می كند كه باشگاه های فوتبال باید درآمدشان بیشتر از مخارجشان باشد و اگر غیر از این باشد، محروم می شوند. ولی ما در كشور چنین قانونی را اجرا نمی كنیم. مدیری را در راس باشگاه قرار می دهیم و او هم كارهایش را انجام می دهد و تا بخواهد جوابگو باشد. دو سه سالی گذشته و مدیر بعدی باید جوابگو باشد. درحالیكه اگر دستورالعملی وجود داشته باشد، برای مثال نمی تواند قراردادی را با بازیكنی ببندد درحالیكه بودجه آن را ندارد.
وی ادامه داد: ما ابتدا نیازمند یك برنامه اقتصادی و چهارچوب مالی برای فدراسیونها و باشگاه های ورزشی هستیم تا بدانیم بودجه ای كه در اختیار مدیر عامل قرار می گیرد، چه محدوده ای دارد و از كجا تامین مالی می شود. یعنی اینطور نباشد كه مدیریت هرطور كه دلش بخواهد خرج كند و در آخر نتواند از عهده مسئولیتش برآید. بعد هم مدیر جدید تقصیرها را به گردن مدیر قبلی بیاندازد و این چرخه ادامه پیدا كند. متاسفانه دولت هم وقتی كار به نقطه بحرانی می رسد، از بودجه دولتی به باشگاه ها تزریق می كند تا بدهی هایش را پرداخت كنند. در واقع دولت راهكاری ارائه نمی دهد و یا شاید نمی خواهد ارائه دهد! بطور كلی مدیریت در فوتبال به این سمت و سو رفته كه پیش رویم تا ببینیم چه می شود و آینده نگری نمی كند.
گودرزی درخصوص راهكار حل مشكلات و معضلات خصوصی سازی ورزش كشور بیان كرد: اگر بخش خصوصی به عنوان بنگاه اقتصادی تسهیلات بگیرد و برای آینده باشگاه سرمایه گذاری كند، نتایج خوبی حاصل می شود. ولی وقتی یك مدیر دولتی راس باشگاه قرار می گیرد كه دو سه سال بعد عوض خواهد شد، او نیز بودجه ای كه در اختیار دارد را صرف ساختاری نمی كند كه ده سال آینده جواب می دهد تا مدیر ده سال بعد چهره شود. بلكه صرف خرید بازیكن و یا نمایش هایی از این قبیل می كند كه كار خود را برجسته كند.
این كارشناس تصریح كرد: ما به تحقیقات میدانی اهمیت نمی دهیم و شاهد عدم توزیع مناسب امكانات ورزشی هستیم. استادیوم می سازیم درحالیكه استفاده نمی شود و جایی كه خلا داریم، استادیوم نداریم. اگر صاحبان صنعت بتوانند تعامل خوبی با بخشهای بین المللی داشته باشند، خیلی راحت می توانند به سودهی برسند. بعلاوه قوانین زیادی داریم كه عملیاتی و اجرا نمی شوند. با این حجم از قوانین، پیكره ورزش سنگین شده و منعطف نیست. مثلا قانون كپی رایت وجود ندارد و بیشترین ضربه را از این بابت ورزش كشور خورده است و در این زمینه باید ضمانت اجرایی وجود داشته باشد.
برنامه "44" روز جمعه 11 خرداد با اجرای شریفی تقدیم شنوندگان شد. این برنامه هر جمعه ساعت 15:35 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.