برنامه "ورزش در آینه قانون" یكشنبه 27 اسفند، با حضور دكتر بهبو، وكیل دادگستری، به بررسی برخی از مسائل حقوقی ورزشی پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر بهبو، وكیل دادگستری، در پاسخ به این سوال كه یك شخص حقیقی چطور می تواند با دادگاه بین المللی ارتباط برقرار كند، بیان كرد: این مسئله بسته به نوع ورزش دارد. برخی از ورزش ها انفرادی و بعضی از ورزش ها تیمی و گروهی است؛ مثلاً وقتی تیم ملی فوتبال برای یك بازی بین المللی شركت می كند یك نماینده حقوقی دارد و آن نماینده حقوقی از طرف جمعی از افراد مبادرت به طرح دعاوی می كند؛ اما در برخی از ورزش های انفرادی مثل ورزش های رزمی از قبیل تكواندو، كاراته یا كشتی، شخص متضرر از هر تصمیم قضایی یا هر تصمیمی كه در مسابقات گرفته شده، می تواند به دادگاه های بین المللی ورزش مراجعه كند.
وی، ادامه داد: گاهی اختلاف در فضای داخلی كشور است كه مراجع داخلی به آن رسیدگی می كنند؛ اما اگر مشكل در فضای بین المللی است به طور مثال در مسابقات بین المللی شركت كرده اید و به هر طریقی برای شما مشكلی ایجاد شده است، باید به مرجع بین المللی مراجعه كرد.
در حال حاضر به غیر از 2،3 مرجع مثل فیفا، دیگر مراجع پذیرش درخواست اینترنتی یا از طریق فضای مجازی را ندارند و باید به صورت حضوری مراجعه كرد و یا وكیلی را برای رسیدگی به مسئله انتخاب كرد.
وی، نیز در پاسخ به این پرسش كه آیا مقامات سیاسی آن كشور می توانند مانع اجرای رأی صادر شده شوند یا خیر، عنوان كرد: خیر؛ تا آنجا كه بنده اطلاع دارم اصولاً هدف سازمان ها و نهادهای بین المللی این است كه مسئله ورزش را از مسائل سیاست جدا كنند؛ زیرا اخیراً اگر دیده شده از طریق حكومت ها یا سیاست مداران دخالت هایی در فدراسیون های ورزشی صورت گرفته است، مراجع بین المللی مثل فیفا و یا دادگاه های بین المللی روی این مسئله حساس بوده اند و مانع از حضور آن ورزشكاران در بازی ها شده اند. بنابراین اگر حكمی از سوی مراجع بین المللی صادر می شود و ما طبق قوانین ملحق به كنوانسیون های مربوطه هستیم، باید احكام دادگاه های بین المللی را اجرا كنیم و هیچ مقام سیاسی ورزشی نمی تواند جلوی اجرای حكم بین المللی را بگیرد.
برنامه ورزش در آینه قانون، به تهیه كنندگی محسن افضلی و اجرای زهرا محمودوند، كاری از گروه علوم ورزشی است كه یكشنبه ها ساعت 13:35 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.