برنامه "ورزش در آینه قانون" یكشنبه 29 بهمن، با حضور دكتر هویك بهبو، مدرس دانشگاه و وكیل دادگستری، به بررسی جرائم و مسائل حقوقی ورزش پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر هویك بهبو، مدرس دانشگاه و وكیل دادگستری، در پاسخ به این سوال كه آیا می توان داشتن توقعات اخلاقی از ورزشكار حرفه ای را زیر مجموعه فساد در ورزش ببینیم یا اینكه این دو كاملاً از هم مجزا هستند، بیان كرد: از نظر حقوقی مقداری از هم مجزا هستند؛ زیرا قانون گذار به جرائم عمومی نگاه واحدی دارد. قانون گذار ممكن است با توجه به وضعیت خاص متهمان تصمیم تشدید مجازات بگیرد. همه افراد در اجرای قانون برابر هستند، قانون گذار هم از همین زاویه نگاه می كند و اگر جرم عمومی از سوی ورزشكاران ما سر بزند، مانند سایر متهمین با آنها برخورد می شود.
وی، تصریح كرد: توقع عموم جامعه از قهرمانان و ملی پوشان این است كه الگوی جامعه باشند و در چارچوب اخلاقیاتی كه مورد پسند جامعه است، برخورد كنند. اگر یك ملی پوشی بنا به هر دلیلی جرمی را مرتكب می شود، صرف نظر از اینكه جنبه عمومی دارد و باید مانند مردم عادی به پرونده وی رسیدگی شود، جنبه های حرفه ای شغلی اش هم مورد بررسی قرار می گیرد.
به اعتقاد من به خاطر حفظ شأن و شخصیت این ورزشكاران، با توجه به اینكه جامعه ورزشی روی آنها سرمایه گذاری كرده است، باید در حوزه خاص به تخلفات و جرائم آنها رسیدگی شود.
دكتر بهبو، افزود: حضور ورزشكار خاطی در دادگاه ویژه ورزشكاران دو جنبه دارد، اول اینكه شأن آن فرد رعایت می شود؛ زیرا ممكن است فرد به دادگاه دعوت شود، اما به هر دلیلی از اتهام تبرعه شود. حضور ورزشكار در دادسراهای عمومی هنجارشكنی و الگوشكنی را در پی خواهد داشت؛ به طور مثال قشر جوان كه از فوتبالیست حرفه ای تبعیت می كند و برای او الگو است، در صورت دیدن یا شنیدن تخلف آن ورزشكار دلسرد و در نهایت الگوشكنی اتفاق می افتد. نكته بعدی كه وجود دارد این است كه در دادگاه ویژه می توان به صورت تخصصی تر به جرائم این افراد رسیدگی كرد.
برنامه ورزش در آینه قانون، به تهیه كنندگی محسن افضلی و اجرای زهرا محمودوند، كاری از گروه علوم ورزشی است كه یكشنبه ها ساعت 13:35 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.