عضو هیات ژوری والیبال نشسته بازیهای پاراآسیایی هانگژو عنوان كرد: با توجه به اینكه والیبال نشسته ایران، قهرمان آسیا و جهان است در مسابقات هانگژو، بیشترین تعداد داوران این رشته از ایران بودند.
لیلی توكلی، عضو هیات ژوری والیبال نشسته بازیهای پاراآسیایی هانگژو در گفت و گو با برنامه داورانه رادیو ورزش در خصوص حضور داوران ایرانی والیبال نشسته در بازی های پاراآسیایی هانگژو اظهار كرد: امسال در چهارمین دوره مسابقات پاراآسیایی، چهار داور ایرانی، یك داور بانو و دو داور آقا به همراه من به عنوان تنها داور ژوری از ایران در مسابقات والیبال نشسته حضور داشتند. با توجه به اینكه والیبال نشسته ایران، قهرمان آسیا و جهان است در مسابقات هانگژو، بالاترین تعداد داوران این رشته از كشور ما بودند.
داور بینالمللی والیبال نشسته، مراحل پیشرفت خود در داوری والیبال را چنین توضیح داد: من در اولین دوره مسابقات پاراآسیایی در گوانگژو در سال 2010 به عنوان داور ملی و نخستین داور زن ایرانی در رقابت های والیبال نشسته داوری كردم. در آن دوره، اجازه داده بودند كه در آسیا هر كشوری چند داور ملی معرفی كند و از بین داوران ایرانی كه رزومه داده بودند من هم انتخاب شدم و در آن دوره، من فینال مسابقات را قضاوت كردم. در سال 1376 داور بین المللی والیبال شدم، در آن زمان من كلاسی را گذراندم كه مدرسان آن رییس كمیته جهانی داوران والیبال و رئیس كمیته داوران فدراسیون والیبال ایران بودند. پس از آن در اردوهای تیم ملی حضور پیدا كردم و همه تمرین های داوری خودم را در آن اردوها انجام دادم.
وی سپس به چگونهگی حفظ آمادگی داوران والیبال نشسته اشاره كرد و گفت: در رشته والیبال نشسته هم در بخش آقایان و هم در بخش خانم ها، مسابقات متنوعی مانند لیگ برتر و لیگ دسته یك برگزار می شود كه فرصت های زیادی برای حفظ آمادگی داوران فراهم می كند. در ضمن این داوران با فدراسیون والیبال هم در زمینه داوری همكاری دارند.
توكلی در مورد كشورهای دیگری كه در بخش داوری والیبال نشسته بازیهای پاراآسیایی هانگژو نماینده داشتند، بیان كرد: در هانگژو از همه كشورهایی كه تیم والیبال نشسته فعال داشتند، مانند ژاپن، چین، قزاقستان و تایلند، نماینده داور هم حضور داشت.
عضو هیات ژوری والیبال نشسته بازیهای پاراآسیایی هانگژو در مورد نحوه تعیین عضو ژوری مسابقات و همچنین كاركرد و وظایف اعضای ژوری گفت: در طول سالهایی كه به عنوان داور در مسابقات آسیایی حضور داشتم، فدراسیون آسیا من را به عنوان فردی مناسب برای فعالیت های نظارتی به فدراسیون جهانی پیشنهاد كرد سپس من در سال 2013 یك دوره آموزشی را گذراندم.
وی ادامه داد: هر داوری امكان حضور در این موقعیت را ندارد بلكه فرد مناسب از میان داورانی كه دوران قضاوتشان رو به پایان است برگزیده می شود و در صورتی كه بتواند دوره آموزشی ویژه ای را با موفقیت بگذراند در مسابقات در موقعیت ژوری قرار می گیرد. اما وظیفه عضو هیات ژوری این است كه تمام پارامترهای مورد نیاز برای برگزاری استاندارد و ایدآل یك مسابقه را بررسی و تایید كند.
توكلی در خصوص پیشرفت داوری در بازیهای پارا آسیایی تصریح كرد: به یاد می آورم تعداد انگشت شماری از داوران مرد در آسیا و جهان میتوانستند به عنوان داور والیبال نشسته فعال باشند ولی اكنون تعداد آن ها بیشتر شده است. در بین داوران زن هم، در سال 2010، من نخستین داور زن بودم كه توانستم به عنوان داور ملی وارد این عرصه شوم ولی امروز فقط در كشور ما به دلیل دوره های آموزشی كه برگزار شده است سه داور خانم در رده بینالمللی داریم.
مدرس داوری والیبال در پایان این گفت و گو به مقایسه قوانین داوری والیبال با داوری والیبال نشسته پرداخت و تاكید كرد: قضاوت در والیبال با والیبال نشسته مقداری تفاوت دارد، البته ممكن است از بیرون چنین به نظر بیاید كه قضاوت در والیبال نشسته راحت تر است ولی به دلیل كوچكتر بودن زمین و كمتر بودن ارتفاع تور، سرعت بازی بسیار بیشتر است و از اینرو به دقت نظر بیشتری نیاز دارد.
برنامه داورانه روزهای جمعه در ساعت 19:00 از رادیو ورزش موج fm ردیف 92 مگاهرتز پخش می شود.
انتهای پیام/