داور بین المللی ورزش كبدی گفت: سرداور پاكستانی فینال مسابقات كبدی بازی های آسیایی هانگژو بسیار ضعیف بود و نتوانست بازی را اداره كند.
خدیجه باجی، داور بین المللی ورزش كبدی در گفت و گو با برنامه داورانه رادیو ورزش در خصوص شرایط داوری در دیدار فینال مسابقه كبدی میان ایران و هند در بازی های آسیایی هانگژو اظهار كرد: مسابقات آسیایی در رده حرفه ای بود و نباید قوانین مسابقات پروكبدی در آن اجرا می شد.
وی در توضیح اتفاقی كه در پایان این مسابقه رخ داد و نتیجه بازی را به سود هند تمام كرد، گفت: در بازی كبدی، اگر مهاجمی كه وارد زمین حریف شده، بدون هرگونه درگیری وارد لابی شود همه مدافعینی كه پس از او وارد لابی شوند اوت می شوند. در این حالت بر اساس قوانین پروكبدی، سه امتیاز به تیم مهاجم و یك امتیاز به تیم مدافع داده میشود.
باجی اضافه كرد: آنچه در این مسابقه روی داد به این شكل بود كه پای یكی از مدافعین ما از خط آخر بیرون می رود و مهاجم تیم هند هم وارد لابی می شود، سپس چهار مدافع ما نیز وارد لابی می شوند ولی تنها دو نفر از آنها با مهاجم حریف به طور مستقیم درگیر می شوند. در این شرایط تنها مدافعینی كه درگیر شده اند در امتیازدهی به حساب می آیند و به این ترتیب بر اساس قوانین پروكبدی، به تیم هند، سه امتیاز و به تیم ما یك امتیاز داده می شود، ولی در این مسابقه، قوانین كبدی حرفه ای حاكم است كه بر اساس آن مدافعی كه پای او از خط بیرون رفته و مهاجمی كه وارد لابی شده است، اوت می شوند و به هر یك از دو تیم یك امتیاز داده می شود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، در بازی كبدی بیشتر از سه بازبینی وجود ندارد؛ یك بازبینی برای هر یك از دو تیم و یك بازبینی برای هیئت ژوری، ولی در این بازی، پس از هشت بازبینی و گذشت هفتاد دقیقه، نتیجه، سه بر یك به نفع هند اعلام شد.
داور بین المللی ورزش كبدی گفت: به نظر من سرداور پاكستانی فینال مسابقات كبدی بازی های آسیایی هانگژو بسیار ضعیف بود و نتوانست بازی را اداره كند.
باجی در مورد واكنش انجام شده به این اشتباه داوری كه ناشی از تاثیرپذیری از سلیقه و قدرت برخی افراد بوده است، اعلام كرد: به همراه همه داوران حاضر در آنجا با ملیت های مختلفی مانند پاكستانی، سریلانكایی، ژاپنی، هندی و تایلندی، نامه اعتراضی را تنظیم و امضا كردیم. در این نامه، موضوع تعداد بازبینیها و زمان بسیار زیاد صرف شده برای آن و همچنین این كه در این مسابقه یا باید از قوانین پروكبدی استفاده میشد و یا از قوانین كبدی حرفه ای و از تركیب سلیقه ای این دو قانون پرهیز می شد، اساس اعتراض ما را تشكیل می داد. قرار بر این شد كه این موضوع پیگیری شده و پاسخ داده شود. امیدواریم آقای اورسجی به عنوان رئیس كنفدراسیون كبدی آسیا این مورد را پیگیری كنند.
وی درباره قوانین داوری در بازی های كبدی توضیح داد: قوانین داوری كبدی بسیار پیچیده است و دقت بالایی نیاز دارد، در هر بازی كبدی از دوازده داور استفاده می شود ولی نظر نهایی با سرداور است.
داور بین المللی ورزش كبدی در مورد جایگاه داوران كبدی ما در جهان، عنوان كرد: بدون هیچ اغراقی، داوری ایران كولاك كرده است.
وی ادامه داد: زمانی كه وارد كمپ داوری این مسابقات شدیم، داوران ما را قبول نداشتند ولی پس از آنكه عملكرد ما را به عنوان سرداور، در مسابقات دیدند از ما عذرخواهی كردند و دانش بالای داوران ایران را تایید كردند. در آنجا توضیح دادیم كه تعداد داوران كبدی در ایران حدود 90 نفر داور زن و مرد است كه همواره در دوره های مختلف و كمپ های داخلی و بین المللی در حال آموزش دیدن هستند.
باجی تصریح كرد: در مسابقات كشوری كبدی از ویدیوچك استفاده نمی كنیم زیرا امكانات آن را نداریم و به جای آن به دانش و تسلط داوران ایرانی تكیه می كنیم.
برنامه داورانه روزهای جمعه در ساعت 19:00از رادیو ورزش موج fm ردیف 92 مگاهرتز پخش می شود.
انتهای پیام/