جهان ورزش (همگانی) پنج شنبه از ساعت 15:00 به مدت 55دقیقه

رادیو ورزش

ورزش ايران (ورزش هاي همگاني)

سخندان: داوران آسیایی به سطح داوران اروپایی و آمریكای جنوبی رسیده‌اند

رئیس سابق دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال گفت: AFC در حدود ده یا پانزده سالی است كه در بحث آموزش داوران قوی عمل كرده است.

1402/07/16
08:33

رضا سخندان، رئیس سابق دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال در گفت ‌و گو با برنامه داورانه رادیو ورزش در خصوص ارزیابی داوری در لیگ قهرمانان آسیا به ویژه مسابقه پرسپولیس و الدحیل و همچنین مسابقه نساجی و الهلال گفت: مشكل خاصی در داوری ندیدم، داوران این مسابقات، داوران با تجربه ای بودند كه حتی یكی از آن ها به عنوان داور ذخیره در جام جهانی گذشته حضور داشت.

سخندان بیان كرد: AFC در حدود ده یا پانزده سالی است كه در بحث آموزش داوران قوی عمل كرده است. هر سال حداقل یك كلاس آموزشی برای داوران برگزار می كند و از طریق وبینار و تورنمنت های مختلف داوران را بروز نگه می دارد. به همین دلیل بعضی از داوران آسیایی در سطح داوران اروپایی و آمریكای جنوبی قرار گرفته اند.

وی درباره اینكه آیا داوران دستوركار نانوشته ای برای مراقبت از فوق ستاره ها در برابر آسیب دیدگی دارند، تصریح كرد: توصیه ای برای چشم پوشی از جرایم انضباطی این بازیكنان وجود ندارد ولی به داوران گفته می شود مراقب تاكتیك‌های ناجوانمردانه تیم های حریف برای آسیب زدن به این بازیكنان و از كار انداختن آن ها باشند.

كارشناس داوری فوتبال كشور درباره اینكه آیا دادن اخطار سریع در آغاز بازی از سوی داور به منظور كنترل بازی كار درستی است و یا بهتر است قوانین داوری به صورت عادی و معمولی اعمال شود، گفت: موردی كه در كلاس های داوری هم بر آن تاكید می شود مدیریت بازی است. همه داوران از قوانین آگاه هستند ولی داوران برتر دارای این توانایی هستند كه بدانند چه زمانی از كارت های خود برای مدیریت بازی استفاده كنند. معمولا روند 10 تا 15 دقیقه اول بازی، بر كل زمان بازی تاثیر می گذارد و این زمانی است كه طی آن، داور شرایط و نوع قضاوت خود را به بازیكنان نشان می‌دهد ولی در كل، استفاده داور از كارت های زرد و قرمز به عملكرد تیم ها بستگی دارد.

سخندان در مورد اشتباه داوری كه برای لیورپول در لیگ قهرمانان اروپا رخ داد و اینكه چگونه ممكن است در بازی‌هایی در این سطح، با وجود VAR چنین اتفاقی رخ دهد اظهار كرد: در این مورد خاص، براساس اعلام اتحادیه فوتبال انگلستان، این اشكال به دلیل ناهماهنگی بین داور حاضر در زمین با داور ویدئویی به وجود آمده است به این صورت كه داور مسابقه به تصور آفساید، گل سالم را مردود اعلام كرده است و كمك داور ویدیوئی، تنها پس از آغاز دوباره بازی، متوجه این اشتباه داور بازی شده است و در این مرحله، قانون اجازه تغییر تصمیم را به داور نمی دهد.

وی افزود: واكنش درست مسئولان باشگاه لیورپول به این اشتباه داوری نشان دهنده این است كه برای این موضوع فرهنگ سازی خوبی انجام شده است. من به عنوان ناظر مسابقات، اولین چیزی كه از داوران می خواهم این است كه تحت تاثیر حواشی قرار نگیرند و با قدرت كار خود را انجام دهند، در كنار آن، كمیته داوران و كمیته انضباطی فدراسیون هم باید با كسانی كه باعث تشنج می شوند برخورد كنند.

رئیس سابق دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال، با توجه به اتفاقات دو بازی انجام شده در لیگ قهرمانان اروپا، به دو نكته آموزشی پرداخت. نخست در مورد اینكه در بازی بارسلونا با پورتو، خطای هندی از بازیكن پورتو گرفته شد در حالی كه به نظر می رسید توپ به كتف این بازیكن تماس پیدا كرده است گفت: وقوع خطای هند، همیشه یك موضوع چالش برانگیز داوری بوده است ولی به طور كلی، خطای هند پس از برخورد توپ با دست، از بازو تا نوك انگشتان رخ می دهد و برخورد توپ به قسمت بالای بازو، هند محسوب نمی شود.

وی در مورد صحنه‌ای از بازی اتلتیكو با فاینورد، كه دفاع فاینورد به دلیل حضور یك مهاجم تیم حریف در شرایط آفساید، توپ را به صورتی ناقص دفع كرد و همین باعث گلزنی مهاجم اتلتیكو شد و اینكه چرا این گل قبول شد، گفت: توپی كه به صورت ناقص دفع شد به بازیكنی كه در آفساید نبود رسید و او توپ را گل كرد. در این صحنه یك بازیكن در حالت آفساید قرار داشت كه در حدود 4 متر با بازیكن مدافع حریف كه توپ را به صورت ناقص دفع كرد فاصله داشت. اگر این فاصله كمتر بود و به حدود 1 متر می‌رسید و به سمت بازیكن مدافع حركت می كرد، دخالت در بازی حریف محسوب شده و آفساید گرفته می‌شد.

برنامه داورانه روزهای جمعه در ساعت 19:00از رادیو ورزش موج fm ردیف 92 مگاهرتز پخش می شود.

انتهای پیام/


دسترسی سریع
ورزش ایران (ورزش های همگانی)