برنامه زنده "از فوتبال چه خبر؟" رادیو ورزش سه شنبه 20 خرداد با حضور محمود یاوری، پیشكسوت خوشنام فوتبال كشورمان به عدم اجازه ورود كمیته فنی برای انتخاب سرمربی تیم ملی بزرگسال پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ محمود یاوری، پیشكسوت فوتبال درباره اتفاقاتی كه در خصوص ورود مارك ویلموتس رخ داده و نقش كمرنگ و شاید بهتر باشد بگوییم بیرنگ كمیته فنی در این زمینه گفت: من دو بار توسط آقای كفاشیان و نیز تاج به كمیته فنی دعوت شدم. كه یكبار با رای گیری توسط مربیان انتخاب شدم. در هر دو مورد ما با مشكلاتی برخورد كردیم. متاسفانه اتاق فكر فدراسیون ما فعال مایشاء نبود و مشكلاتی بر سر راه داشت. برای مثال برای انتخاب رئیس كمیته فنی كه باید قائدتا سرمربی، مربی یا كاپیتان و بازیكن تیم ملی باشد اما حتی آقای معینی هم كه در آنجا بود و به دلیل اینكه بازیكن ملی بود محق بود تا حضور داشته باشد هم حضور نداشت. ولی آقای موسس دارای اطلاعات آكادمی بسیار قوی و ارزشمندی بود كه توسعه فوتبال را هم به فعالیت ها اضافه كرد و ایشان ورود پیدا كرد.
یاوری تاكید كرد: من چندین بار به آقایان ساكت و تاج می گفتم كه "الف" كمیته فنی مشكل دارد؛ وای به حال بقیه اش! مثلا برای انتخاب مربی در درجه های مختلف بیرون از این كمیته تصمیمگیری می شد. من در اصفهان بودم و كمتر می رسیدم كه در جلسات باشم. اما هر جلسه ای كه بود من محال بود كه شركت نكنم و با مسئولیت پذیری و حتی وسیله شخصی خودم به تهران رفت و آمد می كردم.
او تصریح كرد: كمیته فنی برای انتخاب سرمربی تیم های زیرمجموعه پایه اظهار نظر می كرد اما برای تیم بزرگسال نه. من درباره این مساله صحبت كردم اما به من گفته شد كه تیم بزگسالان مستثنی است و خود فدراسیون مخیر است تا برای هر كس كه مایل است اعمال نفوذ و اعمال اجرا كند. بنابراین كمیته فنی برای انتخاب سرمربی تیم ملی بزرگسال هیچگونه اظهار نظری نداشت. در زمان من هم حدود 38 جلسه برگزار گردید اما هیچ بحثی در رابطه با انتخاب سرمربی تیم ملی بزرگسال هم نشد.
یاوری ادامه داد: ما گفتار اجرایی و تفهیمی داریم. برای مثال گفته می شود كه اتهام به فردی تفهیم شد. به این ترتیب مشخص شده بود كه ما حتی یك جلسه هم به این موضوع ورود پیدا نكنیم.
این پیشكسوت فوتبال كشورمان در پاسخ به دخالت دفتری موسوم به دفتر فرهنگی ایران – هلند در خصوص انتخاب سرمربی به رادیو ورزش اظهار كرد: باید بررسی شود این دفتر فرهنگی به كجا ها برخورد می كند. بالاخره تشكیلاتی هست كه محرمانه یا غیرمحرمانه، آشكارا یا در نهان به بررسی این موضوع می پردازند. اگر فدراسیون فوتبال مستقیما در این مورد بود بنظرم انتخاب سرمربی جز اختیارات لاینفك او به حساب می آمد.
حتی این مشكل همیشه برای انتخاب سرمربی تیم ملی امید وجود دارد. كمیته ملی المپیك اعتقاد دارد كه چون هزینه حقوق این مربی را می پردازد پس خودش هم باید نسبت به انتخاب سرمربی امید اقدام كند.
یاوری همچنین گفت: اتاق فكر فدراسیون فوتبال اتاق فكر نیست بلكه اتاق تفاهم اعضا با یكدیگر است بدون اینكه خروجی داشته باشد! ما در آنجا بحث ها و صحبت های دوستانه ای داریم و بعد می رویم. من مشكلاتی در این زمینه دیدم و روز اول هم گفتم آقای موسس شما واقعا مرد محترم و با شخصیتی هستید اما با ما بازی نكنید. من سبقه ای در فوتبال دارم و 43 سال بدون وقفه سرمربی باشگاهی و ملی بوده ام و 65 سال در عرصه فوتبال حاضر شده ام. از ایشان خواهش كردم اگر مشكلی است به ما هم بگویید و صرفا برای اینكه به اجماع تصمیمی بگیریم و آن هم انجام نشود دور هم جمع نشویم و شاید حضور ما تاثیری هم نداشته باشد و شاید جلسات بیرون روی ما تاثیر بگذارد. به همین دلیل است كه دكتر خبیری با آن همه ارزش های فنی، كارشناسی، سابقه و علم در آنجا نماند و همینطور دكتر احسانی. آنها مدت كمی ماندند و من تحمل كردم و ماندم.
وی تصریح كرد: من شاهد صحنه هایی از این دست بودم كه بیرون از كمیته فنی تصمیم گرفته می شد و در جلسه كمیته مصوب می شد. این برای من ثابت شده بود و من به آقای ساكت تاكید كردم كه من مشكل دارم و به خاطر شما است كه حضور پیدا می كنم. من دو بار استعفا كردم چون موافق نبود اقای حمید علی دوستی نبودم ولی هزار نامه و CD و گزارش ضدونقیض از ایشان آمد تا ایشان را برداشتند و آقای چمنیان را بدون مشورت گذاشتند. البته چمنیان هم خوب كار كرد.
محمود یاوری درباره نحوه مشاركت كمیته در انتخاب سرمربی گفت: در گذشته آقای صفائی فراهانی ( رئیس پیشین فدراسیون فوتبال) كه قصد داشت من را به عنوان مدیر فنی تیم های ملی انتخاب كند گفت: فقط برای انتخاب سرمربی تیم ملی بزرگسال با ما مشورت كن. اما درباره تیم های امید، نوجوانان و جوانان و ... به عنوان مسئول كمیته فنی حق انتخاب داری. حتی در آن زمان هم دستورالعمل بود.
یاوری درباره اتفاقات اخیر و انتخاب ویلموتس و دخالت دفتر فرهنگی ایران - هلند اظهار كرد: من نمی توانم در این زمینه چیزی را تكذیب و تصدیق كنم. زیرا من دوماه قبل از انتخاب پورغلامی، سرمربی تیم ملی نوجوانان استعفا داده بودم. تا زمانی كه من در كمیته بودم بحثی درباره انتخاب سرمربی تیم ملی بزرگسال نداشتیم. ممكن است زمانی كه من رفتم در این باره بحث شده باشد. یكروز صبح آقای موسس با ما تماس گرفت و گفت كه مطلع باشم كه آقای پورغلامی سرمربی تیم ملی نوجوانان شده است. در صورتی كه باید رزومه، سبقه و برنامه های ایشان به من هم گفته می شد.
وی درباره تصمیم گیران اصلی در فوتبال كشورمان گفت: این موضوع اظهر من الشمس است كه تصمیمات كلان توسط عده ای گرفته می شود كه به فدراسیون مشورت می دهند بدون اینكه رئیس فدراسیون مشورت بخواهد.
یاوری در مقایسه عملكرد ویلموتس و كی روش بیان كرد: آمارها نشان می دهند كه ویلموتس فقط شكلی از یك كار بود و هرگز نمی توان ویلموتس را با كی روش مقایسه كرد. كی روش عامل موفقیت و ویلموتس عامل ضعف فوتبال ایران بود. بعد میبینیم كه دریافتی ویلموتس در برابر كی روش خیلی بیشتر بود است. پس ویلموتس كه كاری نكرد برای فوتبالمان چه كرد و دست پرورده اش چه بود؟ جز اینكه نبودش بیشتر از بودش بود!
شما می توانید از طریق فایل صوتی پیوست شنونده بخشی از برنامه "از فوتبال چه خبر؟" كه شامل صحبت های كامل محمود یاوری با رادیو ورزش است؛ باشید.
برنامه زنده "از فوتبال چه خبر؟" با اجرای امیرحسین طبسی پخش شد. این برنامه ساعت 16 به مدت 55 دقیقه روزهای شنبه تا پنجشنبه از رادیو ورزش پخش می شود.