برنامه زنده "از فوتبال چه خبر؟" یكشنبه 21 اردیبهشت در گفتگو با علی جوادی، كارشناس رسانه ورزشی و سردبیر خبر ورزشی به تحلیل خبر ممنوعیت بكارگیری بازیكن و مربی خارجی برای سرخابی ها پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ خبرگزاری فارس چندی پیش مطلبی را تحت عنوان «ممنوعیتی كه دست دلالان را از بیت المال كوتاه كرد» منتشر كرد.
فارس در واقع به بهانه صحبت های اخیر معاون ورزش حرفه ای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان مبنی بر اینكه استقلال و پرسپولیس تا اطلاع ثانوی حق جذب مربی و بازیكن خارجی را ندارند؛ این مطلب را به نگارش درآورده و از زاویه مهمی این مساله را مورد تحلیل قرار داده است.
نویسنده فارس به بازیكنان بنجل و درجه 5 خارجی اشاره می كند كه توسط دلالان سودجو در این سالها به اسم ستاره های فوتبال به باشگاه های ایرانی فروخته شده اند كه بعضا این اتفاق چند صد برابر قیمت واقعی آنها صورت گرفته و سرمایه و بیت المال را به تاراج برده است.
فارس در ادامه تاكید كرده كه بال و پر گرفتن دلالان گذشته از تلف شدن بیت المال و پر كردن جیب این افراد، مانعی برای رشد و پویایی جوانان ایرانی در رقابتهای باشگاهی هم شده است. مساله ای كه توسط نخبگان و دلسوزان در محافل ورزشی بارها و بارها هشدار داده شده و حتی رسانه ها با ورود به آن به رسالت خودشان در جلوگیری از هدررفت سرمایه های فوتبال كشور عمل كرده اند.
نویسنده فارس با اظهار خوشبینی اظهار كرده كه همین هشدارهای رسانه ای و صحبت های كارشناسان برجسته باعث شده تا مسئولان وزارت ورزش نسبت به این مساله حساس شوند. به نحوی كه دكتر علی نژاد اعلام كرده كه تا اطلاع ثانوی امكان جذب مربی و بازیكن خارجی برای سرخآبی ها وجود ندارد.
نگارنده این اقدام وزارت ورزش را در درجه اول در راستای قطع دست دلالان از بیت المال تحلیل كرده و در درجه دوم به حال استقلال و پرسپولیس مفید دانسته كه از شر شكایت های جدید خارجی خلاص می شوند و از این ببعد ذهنشان را معطوف به پرورش بازیكنان و مربیان مستعد و جوان ایرانی می كنند و این عاملی می شود كه بودجه مثلا دو سال باشگاه پایه ایرانی صرف بازیكنان بی كیفیت خارجی نشود و موجب پرورش بازیكنانی چون صادقی محرمی و اللهیار صیاد منش شود.
فارس پیشنهاد داده تا وزارت صنعت هم مانند وزارت ورزش جذب بازیكن و مربی خارجی را ممنوع كند تا در كل بساط دلالان بازیكن و مربی خارجی از فوتبال ایران برچیده شود.
نویسنده اگرچه حضور بازیكنان و مربیان خارجی با كیفیت را عاملی در راه پویایی هر لیگی می داند؛ اما معتقد است مادامی كه روش انتخاب این نفرات به شكل اصولی انجام نشود فقط واسطه های منفعت طلب سود می برند. البته با علم به اینكه معمولا مدیران ما هم راه و رسم عقد قرارداد با چنین بازیكنانی را بلد نیستند!
در پایان فارس به این نتیجه رسیده كه این ممنوعیت مصوب از سوی وزارت ورزش از سوی نهادهای نظارتی می تواند سرآغاز یك اصلاح روند و عملكرد در فوتبال ایران باشد.
علی جوادی، سردبیر خبر ورزشی در تحلیل این خبر منتشر شده در گفتگو با رادیو ورزش گفت: داستان به كارگیری بازیكنان و مربیان خارجی چند وجه دارد. متاسفانه بجای اینكه فیلتری بگذاریم كه افرد نامناسب از راههای نامناسب جذب نشوند و مساله را حل كنیم كلا صورت مساله را پاك می كنیم. ورود یك بازیكن نامناسب به آن بازیكن و دلالی كه او را جذب فوتبال ما كرده ربطی ندارد و این موضوع به سوء مدیریت ما بازمی گردد. وقتی مدیرانی وجود دارند كه اجازه می دهند بازیكنانی به فوتبال كشورمان تحمیل شوند و میلیاردها برای آنها هزینه می شود و یك دقیقه هم برای ما بازی نمی كنند؛ باید راه انتصاب چنین مدیرانی بسته شود. نه اینكه این را بگوییم كه مربی و بازیكن خارجی نباید وارد فوتبال شود!
وی تصریح كرد: چه كسی می تواند روی توانایی های برانكو ایوانكوویچ حرف بزند؟ او در بحرانی ترین روزهای پرسپولیس این تیم را تحویل گرفت و سه قهرمانی تحویل پرسپولیس داد و رفت. اگر سوء مدیریتی وجود دارد كه این مربی می رود و دست ما را لای پوست گردو می گذارد و شكایت می كند و معلوم می شود كه حرف او جلوتر از ما است و محاكم قضایی فوتبال حرف او را می پذیرند؛ این به نحوه مدیریت ما برمی گردد و ربطی به توانایی های این مربی ندارد.
جوادی در ادامه افزود: با چنین خودتحریمی و خودزنی كه برای فوتبال خود ترتیب دیده ایم؛ قرار است در لیگ قهرمانان آسیا در مواجه با تیم های عربی تا بن دندان مسلح رقابت كنیم. با این كار رسما با غرور هوادارانمان بازی كرده ایم.
شما می توانید از طریق فایل صوتی پیوست شنونده بخشی از برنامه "از فوتبال چه خبر؟" كه شامل صحبت های علی جوادی با رادیو ورزش است؛ باشید.
برنامه زنده "از فوتبال چه خبر؟" با اجرای امیرحسین طبسی پخش شد. این برنامه ساعت 16 به مدت 55 دقیقه روزهای شنبه تا پنجشنبه از رادیو ورزش پخش می شود.