برنامه ورزش و روابط بین الملل پنجشنبه 30 شهریور با حضور دكتر سیما لیموچی، استاد دانشگاه الزهرا (س) و مربی اسبق تیم ملی تنیس روی میز بانوان به بررسی راهكارهای توانمندسازی دیپلماسی ورزشی در عرصه بین المللی پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر سیما لیموچی، استاد دانشگاه الزهرا (س) و مربی اسبق تیم ملی تنیس روی میز بانوان پیرامون ویژگی های افراد در راس بخش بین الملل فدراسیون ها و سازمان های ورزشی اظهار كرد: متاسفانه افرادی كه در واحدهای بین الملل فدراسیون ها و سازمان های ورزشی كشور هستند؛ بیشتر به امور اداری می پردازند. اغلب مسئولین فدراسیون ها بعد از شكست هایی كه به دلیل ناداوری بوده است؛ عنوان می كنند كه به دلیل اینكه عوامل فنی در فدراسیون جهانی نداشتیم؛ شامل حال ناداوری شدیم.
در این زمینه لازم است فردی وجود داشته باشد كه متخصص آن رشته ورزشی بوده و در راس بخش بین الملل فدراسیون مربوطه نیز قرار داشته یا خط دهی و مشاوره به فدراسیون دهد. این فرد باید با استراتژی ها و راهبردهای فدراسیون جهانی كاملا آشنا باشد و ساختار و چارت سازمانی فدراسیون جهانی را بخوبی بشناسد. در سمت های مدیریتی كلان فردی كه می خواهد در هیئت اجرایی فدراسیون عضو باشد؛ نمی تواند در ارتباط با اطلاعات نباشد. بعلاوه باید زبان بین المللی كه معمولا انگلیسی است را بداند و اطلاعات، فرهنگ و ادبیات بین المللی را بشناسد.
لیموچی درخصوص نقش تعیین كننده قدرت و سیاست در ورزش جهان بیان كرد: در حال حاضر نقش قدرت و سیاست در ورزش بسیاری از مسائل را تعیین می كند. در بسیاری از كشورهای دنیا، روسای كمیته ملی المپیك و فدراسیون ها افراد صاحب نام و قدرت هستند. این سمت ها تشریفاتی هستند ولی كسی كه در راس قرار دارد درحقیقت مشاورین فنی، اجتماعی و ورزشی بسیار قوی در اختیار دارد و به خود اجازه نمی دهد در مباحث فنی دخالت ناهمگون داشته باشند. این افراد پول و سرمایه می آورند و از ارتباط قدرتی كه دارند؛ استفاده می كنند. بویژه بعد از جنگ جهانی، در هر تصمیمی كه در IOC گرفته می شود؛ 5 كشور آمریكا، چین، آلمان، انگلیس و روسیه دخالت دارند.
برنامه ورزش و روابط بین الملل پنجشنبه 30 شهریور كاری از گروه علوم ورزشی با رویكرد بررسی نقش دیپلماسی خارجی در ارتقای جایگاه ورزش به تهیه كنندگی فتانه سوزنده و با اجرای علی قلم سیاه از رادیو ورزش پخش شد. این برنامه ساعت 13:30 تقدیم علاقه مندان می شود.