برنامه ورزش و روابط بین الملل پنجشنبه 26 مرداد با حضور دكتر سیما لیموچی، استاد دانشگاه الزهرا (س) مربی اسبق تیم ملی تنیس روی میز بانوان به موضوع راهكار توسعه دیپلماسی ورزشی كشور اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر سیما لیموچی، استاد دانشگاه و مربی اسبق تیم ملی تنیس روی میز بانوان درخصوص مقایسه وضعیت دیپلماسی كشور با سایر كشورها اظهار كرد: طی بررسی هایی كه در مورد كمیته بین المللی پارالمپیك بعمل آمد؛ كشورهایی كه جز 10 كشور برتر پارالمپیك 2012 بودند در تمامی كمیته های اجرایی و هیئت رئیسه ها عضویت داشتند. ما در المپیك 2020 چه كسانی را آماده كرده ایم كه در بخش فنی پرچم كشور را بالا ببرند؟ كشورهای همسایه ما از نظر قدرت ورزشی پائین تر از ما هستند ولی درصدد گرفتن جایگاه ها و كرسی های بین المللی هستند و افراد خود را به مجامع می فرستند تا در تصمیم گیری ها شركت كنند و خود را از قبل برای اتفاقات و تغییراتی كه در این مجامع تصمیم گیری شده؛ آماده می كنند.
لیموچی در مورد فعالیت های خود در عرصه بین الملل ورزشی توضیح داد: من در جنبش پارالمپیك خیلی كار كردم و 8 سال عضو كمیته زنان پارالمپیك و 4 سال عضو كمیته زنان فیزو بودم. اولین مدرس بین المللی فدراسیون جهانی در ایران و سومین در آسیا هستم. در روزهای اول حضورم در كمیته های بین المللی نگاه خوبی به ما نمی شد ولی من رفتم و با استناد به حقوق زنان مسلمان، حقوق جهانی و دوری از تبعیض مذهبی، نژادی و جنسیتی صحبت و دفاع كردم.
با اینكه سومین مدرس بین المللی آسیا هستم ولی همتای من در مالزی بسیار پیشرفت داشته و از من خیلی جلو زده است. بنده به خاطر عدم حمایت داخلی خیلی عقب هستم.
وی پیرامون راهكار توسعه دیپلماسی ورزشی كشور بیان كرد: فدراسیون های ما از استراتژی ها بی اطلاع هستند و منافع شخصی را به منافع ملی ترجیح می دهند. اگر استراتژی تعریف می شد و نگاه و رویكرد جهانی در این رابطه وجود داشت؛ الان به جای 10 دوره باید 40 تا 50 دوره سطح یك را برگزار می كردیم . فدراسیون ها باید متولی این كار باشند. اگر به هر دلیلی فدراسیون ها در مسیر نادرستی حركت می كنند؛ باید ناظری مثل وزارت ورزش و كمیته ملی المپیك نظارت داشته باشد. وقتی مسیر توسعه در سمت و سویی مناسب خود هدایت نشود؛ كشور از این مسئله متضرر می گردد.
راه حل این است در هر فدراسیون بخشی به عنوان بین الملل وجود داشته باشد تا خط مشی ها را تعریف كند و فردی كه در راس بخش بین الملل است باید در هیئت رئیسه حضور داشته باشد. بعلاوه كلیه استراتژی ها و خط مشی های فدراسیون جهانی در 20 سال آینده باید به داخل ایران برگردد. همچنین ساختار فدراسیون جهانی به شكل مدونی تعریف شود تا برای جایگاهی كه می توانیم به دست آوریم؛ نیرو تعریف كنیم.
برنامه ورزش و روابط بین الملل پنجشنبه 26 مرداد ماه كاری از گروه علوم ورزشی با رویكرد بررسی نقش دیپلماسی خارجی در ارتقای جایگاه ورزش به تهیه كنندگی فتانه سوزنده و با اجرای علی قلم سیاه از رادیو ورزش پخش شد. این برنامه ساعت 13:30 روزهای پنجشنبه تقدیم علاقه مندان می شود.