در برنامه "مركز مشاوره ورزشی" یكشنبه 27 خرداد، دكتر خسرو حبیب اللهی، فیزیوتراپیست، به ارائه توضیحاتی در خصوص معایب نشستن دوزانو و چهارزانو و نیز نقش فیزیوتراپی در درمان بیماران سكته مغزی پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر خسرو حبیب اللهی، فیزیوتراپیست، در پاسخ به این پرسش كه نشستن چهارزانو بهتر است یا دوزانو، تصریح كرد: هر دو حالت نشستن چهارزانو و دوزانو به مفصل زانو فشار می آورد و كشیدگی درمفاصل مچ پا و لگن ایجاد می كند؛ همچنین عضلات را تحت فشار قرار می دهد. اگر افراد بتوانند از صندلی استفاده كنند، فشار كمتری به مفاصل خود وارد خواهند كرد. اكثر افرادی كه آرتروز زانو یا زانوی پرانتزی دارند، به علت نشستن ناصحیح دچار این مشكلات شده اند. سعی كنید كه زانوی خود را بیشتر از زاویه 90 درجه خم نكنید؛ زیرا در غیر اینصورت به مفاصل و حتی رباط اطراف مفاصل فشار وارد می شود.
وی، در خصوص كمكی كه فیزیوتراپی می تواند بعد از سكته مغزی برای بیماران مبتلا داشته باشد، اظهار كرد: سكته مغزی در دو حالت اتفاق می افتد یا در اثر پارگی رگ و خونریزی مغزی رخ می دهد و یا لخته خونی در رگ های مغزی ایجاد می شود و مانع از رسیدن خون به مغز خواهد شد. در مورد اول سكته مغزی خیلی شدیدتر است. طبیعتاً این نوع سكته درمان وسیع تر و عوارض بیشتری دارد؛ بر همین اساس مدت درمان آن طولانی تر است. سكته مغزی ایسكیمی(لخته خون) عوارض كمتری دارد و فرد زودتر بهبودی خود را بدست می آورد.
دكتر حبیب اللهی، افزود: اینگونه بیماران باید بسیار صبور باشند؛ زیرا در بیماریهای نورولوژی( سیستم عصبی) درمان یك مقدار زمان طولانی تری دارد و ممكن است سیر درمان تا 6 ماه به طول بیانجامد. فیزیوتراپیست برای چنین فردی یك برنامه درمانی درنظر می گیرد و طبق آن برنامه فرد را به جامعه بازمی گرداند.
برنامه مركز مشاوره ورزشی با اجرای شهاب اولیایی، روزهای فرد از ساعت 14:30 به مدت 25 دقیقه بر روی موج اف ام ردیف 92 مگاهرتز از رادیو ورزش به روی آنتن می رود.