در برنامه "مركز مشاوره ورزشی" روز سه شنبه 1 خرداد، دكتر سارا كاویانی، متخصص پزشكی ورزشی، در خصوص آرتروز زانو و مصرف ماهی نكاتی را ارائه كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر سارا كاویانی، متخصص پزشكی ورزشی، در پاسخ به سوال یكی از مخاطبان كه فشار زیادی روی زانوهایم وجود دارد، آیا می توانم با ورزش زانوهایم را تقویت كنم و نیاز به عمل نیست، اظهار كرد: امروزه اگر فرد به مراحل انتهایی آرتروز كه مَفصل كاملاً قفل است، نرسیده باشد، می توان اقداماتی را انجام داد. به ویژه با ورزش درمانی و تقویت 2 عضله مهم به نام های "واستوس مدیوس" و "چهارسر" می توان تا حد زیادی در بهبود تأثیرگذار باشیم. در كنار این اقدامات نباید از طب سوزنی و نیز استفاده از متدهایی مثل "پی آر پی" و تزریق موادی به نام "ارتوكین" غافل ماند. این روش ها تا حد زیادی كمك می كند كه فرد به سمت عمل جراحی نرود.
دكتر كاویانی تصریح كرد: در صورتیكه زانوهای فرد در وضعیتی قرار بگیرد كه از عملكرد اصلی خود خارج شود، طبیعتاً جراحان با گذاشتن پروتز می توانند كمك بسیار زیادی به بازگشت عملكرد زانو كنند.
همچنین در پاسخ به استفاده از مفید بودن ماهی های شور، دودی و كنسرو شده در درمان این عارضه گفت: هر ماده غذایی كه روی آن یك پروسه غذایی رخ دهد، طبیعتاً از میزان تازه بودن و دارا بودن مواد مفید دور می شود. ماهی شور یا كنسروی به خاطر حجم نیترات و میزان نمك بالایی كه دارد، باید كمتر مصرف شود.
این متخصص پزشكی ورزشی ادامه داد: در صورتیكه فرد، ماهی را به شكل سالم و تازه 2 بار در هفته مصرف كند، استانداردی است كه می تواند امگا 6، امگا 3، ویتامین D و سایر ریز مغذیهای دیگر را برای بدن خود تأمین كند.
دكتر كاویانی عنوان كرد: مصرف ماهی كنسرو شده در مقادیر كم مشكلی ندارد. اما به دلیل اینكه نمك و روغن فراوان دارند و در تولید ممكن است از مواد نگهدارنده استفاده شود، باید مصرف آنها را محدود كرد. در بازار، كنسرو ماهی در آب و روغن زیتون هم وجود دارد و ترجیحاً باید انتخابمان كنسروهای سالم باشد.
برنامه مركز مشاوره ورزشی با اجرای شهاب اولیایی، روزهای فرد از ساعت 14:30 به مدت 25 دقیقه بر روی موج اف ام ردیف 92 مگاهرتز از رادیو ورزش به روی آنتن می رود.