برنامه "مركز مشاوره ورزشی" سه شنبه 21 فروردین، با حضور دكتر سعید نقیبی، متخصص فیزیولوژی ورزش، به بررسی دلایل ایجاد كوفتگی عضلانی تأخیری پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر سعید نقیبی، متخصص فیزیولوژی ورزش، در پاسخ به این سوال مخاطب كه یك روز پس از انجام بازی فوتبال پشت ران هر دو پایم حالت گرفتگی پیدا می كند و درد دارد، آیا این مشكل می تواند علامت دیسك كمر باشد، اظهار داشت: این علائم با كوفتگی عضلانی تأخیری كاملاً تطبیق دارد كه می تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند گرم نكردن قبل از بازی و سرد نكردن پس از بازی باشد. گرما درمانی و تغذیه مناسب در رفع كوفتگی تأخیری بسیار مؤثر است.
افرادی كه به سن میانسالی می رسند و در سازمان ها ورزش های كارگری و كارمندی انجام می دهند، معمولاً اصول گرم كردن و سرد كردن را رعایت نمی كنند. این افراد به شدت مستعد كوفتگی عضلانی تأخیری و دیگر آسیب های ورزشی هستند.
وی، در ارتباط با روش های گرم كردن و سرد كردن صحیح گفت: گرم كردن بسیار مهم و تكنیكی است. متأسفانه در سالن ها گاهی دیده می شود كه ساده به آن نگاه می كنند. گرم كردن باید با دوی نرم شروع شود و در یك پروتكل زمانی 10 الی 15 دقیقه صورت بگیرد. پس از دوی نرم، تعدادی حركات كششی و مجدداً دوی نرم انجام می شود و در نهایت چندین مرتبه استارت دوی سرعت می زنیم. به این صورت كه شتاب را به حداكثر می رسانیم و در مسافت 10 متری این شتاب به صفر می رسد. این روش بسیار كمك می كند كه سیستم سمپاتیك و در كل، بدن ما برای شرایط رقابت و جنگندگی در یك بازی آماده شود.
پس از به اتمام رسیدن رقابت باید سرد كردن را انجام داد كه شامل تعدادی حركات كششی می شود و به مدت 5 الی 10 دقیقه به طول می انجامد. هدف از سرد كردن این است كه عضلات از اسپاسم و درگیری رها شوند و بدن آرامش خود را بدست بیاورد. نكته دیگری كه برای جلوگیری از كوفتگی تأخیری بسیار اهمیت دارد، دوش گرفتن است.
برنامه مركز مشاوره ورزشی، با اجرای شهاب اولیایی، روزهای فرد ساعت 14:30 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.