پرونده پنج شنبه از ساعت 18:30 به مدت 80دقیقه

رادیو ورزش

پرونده

پرونده ورزش در دولت دوازدهم

برنامه "پرونده" پنج شنبه 2 شهریور، با حضور دكتر سلطانی فر، وزیر ورزش و جوانان، به بررسی اقدامات انجام شده توسط این وزارتخانه در دولت یازدهم و برنامه هایی كه برای دولت جدید در نظر گرفته شده است، اختصاص داشت.

1396/06/03
14:00

به مناسبت فرا رسیدن هفته دولت؛
گفتگوی اختصاصی رادیو ورزش با وزیر ورزش و جوانان
به مناسبت گرامیداشت هفته دولت، خبرنگار شبكه رادیویی ورزش روز پنجشنبه 2 شهریور ماه، با حضور در محل كار وزیر ورزش و جوانان مصاحبه مفصلی با مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان انجام داده كه گزارش مختصری از این مصاحبه از نظرتان می گذرد:
وزیر ورزش در ابتدای سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجای و باهنر و تبریك هفته دولت در پاسخ به سوال ارزیابی از عملكرد وزارت ورزش در دولت یازدهم پاسخ داد: این وزارتخانه در دولت یازدهم كارنامه قابل قبولی داشته است. البته ملاك مطلوبیت عملكرد قضاوت مردم است. اما شاخصهای مختلف در عرصه های متفاوت بیانگر اینست كه در برخی عرصه ها توانسته ایم شاخصهایمان را خیلی خوب بهبود ببخشیم و البته در برخی از بخشها هم متناسب با اهداف دولت نتوانستیم كارهایمان خوب پیش ببریم.
وی افزود: خیلی ها تصور میكنند پیگیری مسائل جوانان در حاشیه ورزش در این وزارتخانه قرار گرفته. اما اینطور نیست. بودجه جوانان در سال 1392 ، شش میلیارد تومان بوده و الان به مرز 400 میلیارد تومان رسیده و رشد حدودا 67 برابری داشته است. تعداد دفاتر راهنمای ازدواج كه ما خیلی اصرار بر گسترش آنها داریم و در تحكیم زندگی و مشاوره های قبل از ازدواج بسیار موثر می باشد را تعدادش را به 10 برابر رسانده ایم. سازمانهای مردم نهاد زیادی داریم كه با این وزارتخانه مرتبط هستند. تعداد این سازمانها ، 4 سال پیش و در ابتدای این دولت نهایتا 60 سازمان بود . اما امروز تعدادشان به 2000 سازمان رسیده است و رشدی حدود 40 برابری داشته كه نشانگر توجه و رویكرد موثر دولت به این بخش بوده .
وی همچنین در مورد ایجاد تسهیلات برای زوجهای جوان یادآور شد: در سال 92 سیستم بانكی به همه زوجها با سقف سه میلیون تومان برای هر یك زوجین، مجموعا حدود 2900 میلییارد تومان وام ازدواج پرداخت كرده و این مبلغ در سال 95 به مبلغی بالغ بر 9800 میلیارد تومن رسیده . یعنی سه ونیم تا چهار برابر افزایش اعطای وام ازدواج داشته ایم. ضمن اینكه در مسایل مربوط به پژوهشی و مطالعاتی مرتبط با جوانان كارهای تحقیقاتی و آسیب شناسی هایی كه باید انجام می شده گامهای موثری برداشته شده.
وی در حوزه ورزش نیز یادآور شد: در بخش ورزش هم ما در همه بخشها چه ورزش همگانی، چه قهرمانی و چه ورزش بانوان چه روستایی و چه عشایری و چه ورزش معلولین و جانبازان شاخص هایمان خوب و امیدوار كننده بوده است . مثلا در حوزه ورزشهای همگانی آمارمراجع رسمی نشان می دهد در 4 سال قبل حدود 10 تا 12 در صد مردم به ورزش همگانی می پرداختند كه توسط دستگاههای رسمی رصد شدند . اما این شاخص امروز به مرز 21 درصد رسیده است و تقریبا دو برابر شده است.
سلطانی فر گفت: خوشبختانه رشد باشگاههای بخش خصوصی خوب بوده و رشدی حدود 70 درصدی را شاهد بوده ایم . اگر چه اگر همگرایی و هم افزایی و منابع بیشتری بود، می توانستیم باز هم كارنامه بهتر از این داشته باشیم.
وزیر ورزش در پاسخ به سوال میزان حضور و سهم جوانان در كابینه دوازدهم تصریح كرد:
آن چیزی كه می تواند یك تحول بنیادین بوجود بیاورد اینست كه ما جوانان را باور كنیم و شرایطی بوجود بیاوریم كه با یك برنامه ریزی دقیق كاهش سن مدیریتی را در سطوح مختلف دولت از طریق كادر سازی برای آینده داشته باشیم.
خود رییس جمهور با انتخاب یك وزیر 36 ساله برای وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات نشان دادند كه در این راستا جدی هستند. در اولین جلسه دولت نیز تاكید بر بكار گیری جوانان لایق در سطوح مختلف را داشتند.
سلطانی فر به استفاده از بانوان نیز در سطوح مدیریتی تاكید كرد وگفت: الان در بخشهای اجرایی سن مدیران ما بالای 50 سال است. باید در وزارت ورزش و جوانان این میانگین سنی چه در ستاد چه در صف بین 8 تا 10 سال كمتر شود و ان شالله در 6 ماه تا یك سال آینده این طرح را عملی خواهیم كرد تا زمینه انتقال تجربه از نسل فعلی به نسل جوان انجام شود.
وزیر ورزش توجه به بخش خصوصی را از اولویتهای كاری خود دانست و افزود : خوشبختانه در مبانی اقتصاد مقاومتی كه از سوی رهبر معظم انقلاب تبیین شده، نگاهمان به هدایت منابع خصوصی در بخش زیر ساختهای ورزشی است كه بر اساس آن بخش خصوصی برای تغییر كاربری زمین هایی كه تبدیل به فضاهای ورزشی می شود سرمایه گزاریهای خوبی را خواهند داشت. همچنین مبالغ و سهمیه های مختلفی از درآمدها و ردیف های دولت از جمله استفاده از صندوق توسعه ملی به این امر اختصاص خواهد یافت.
وزیر ورزش در خصوص شفاف سازی بخش اداری و بحث فساد در ورزش و مبارزه سیستماتیك با آن گفت: یكی از مهمترین كارهایمان اصلاح ساختارها، بنیانها و فرایندهای موجود در وزارت ورزش و جوانان است كه تا امروز بطور جدی به آن توجه نشده بود. در این این نه ماه، اساس نامه آن تهیه شد و به تصویب دولت رسید، تقدیم مجلس شد و الان هم در كمیسونهای مختلف مجلس در حال بررسی است.
وی خاط نشان ساخت: موضوعی كه به شدت پیگیر اجرایی شدن آن هستیم و ظرف دو سه ماه آینده آنرا اجرایی خواهیم كرد، فعال شدن كمیته صیانت از ارزشهای اسلامی و اخلاقی در محیط های ورزشی است كه قبلا از آن بعنوان كمیته مبارزه با فساد یا بخش مبارزه با فساد یاد می شد .
سلطانی فر در مورد تكمیل طرحهای نیمه تمام خاطر نشان كرد: پروژهای عمرانی ما در سه بخش در حال انجام شدن است. اول فضاهای ورزشی كه ظرفیت آن بیش از 2500 تماشاگر است كه توسط شركت توسعه و نگهداری استودیوم های ورزشی انجام می شود شامل استادیوهای بزرگ 5 هزار نفره و 15 هزار نفره كه تعداد آن 45 استادیوم 5 هزار نفره و 25 استادیوم 15 هزار نفره بوده. از تعداد 25 استادیو 15 هزار نفره، 20 استادیوم به بهره برداری رسیده و از استادیوهای 5 هزارنفره ، 10 استادیو اتمام و به بهره برداری رسیده و حدود 35 استادیوم دیگردر دست تكمیل است. علاوه برآن یك سری پیست دوچرخه سواری داریم كه توسط همین شركت در دست اجراست . علاوه برآن تعدادی سالن های بزرگ سرپوشیده داریم كه از سالنهای 3 هزار نفره تا 6 هزار نفره گرفته و سالنهای دو و میدانی در دست تكمیل است .
یك تعداد هم مجموعه ورزشگاه داریم كه تعداد تماشاگر آن زیر 2500 نفر است كه از بصورت ملی زیر نظر خودمان انجام می شود. زیر مجموعه دفتری هست به نام نظارت بر اجرای طرح های عمرانی كه این دفتر مدتی تعطیل شده بود و ما آنرا مجددا فعال كردیم .
وی پروژه های در دست احداث را نزدیك به 4000 پروژه دانست و افزود: قریب به 900 پروژه در طول این مدت به بهره برداری رسیده است. از جمله آن ساخت و تكمیل استادیوم 50 هزار نفری پارس شیراز كه بعد از 22 سال به سرانجام رسیده ، استادیومهای 15 هزار نفری بیرجند و بجنورد، استادیوم 15 هزار نفری بوشهر، استادیوم 5 هزار نفری قوچان، الان استادیوم دو ومیدانی 4 هزار نفری سرپوشیده بروجن چهار محال و بختیاری و همینطور استادیومی در پاكدشت ساختیم و سایر طرح و زیرساختهای ورزشی شروع شده .
وزیر ورزش و جوانان بودجه مورد نیاز برای توسعه فضاهای ورزشی را رقمی نزدیك به 10 هزار میلیارد تومن پول عنوان كرد و تصریح كرد: خوشبختانه با تصویب بندی در برنامه ششم بنام اخصاص 27 صدم درصد از مالیات بر ارزش افزوده، فكر می كنم سالیانه حدود هزار میلیارد تومان بتوانیم به این امر اختصاص بدهیم و تا پایان برنامه ششم توسعه بتوانیم این كار را به سرانجام برسانیم.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به رشد چشمگیر ورزش قهرمانی در دوران پس از انقلاب اسلامی نیز یاد آور شد: قبل از انقلاب تنها در دو رشته كشتی و وزنه برداری مدال آوری داشتیم و بعد از انقلاب در 4 رشته و ان شالله هدف گذاریمان برای المپیك 2020 توكیو مدال آوری در هفت یا هشت رشته است.
وی افزود: بدون شك عرصه ورزش قهرمانی منجر به وحدت ملی ما می شود و پیروزی یك ورزشكار پیروزی یك ملت است و منجر به ارتقای غرور ملی می شود و این برای ما بسیار مهم است. ضمن اینكه نظام جمهوری اسلامی به سالم سازی جامعه و مردم كشورش ارزش و جایگاه ویژه ای را قائل است. پس این توجیه مناسبی ست كه سرمایه گذاری هایمان را گسترده بكنیم.
وزیر ورزش از تهیه و تدوین سند ملی توسعه ورزش در آینده ای نزدیك خبر داد و گفت: با یك نظر خواهی دقیقی كه از همه دستگاههای زیربط دخیل بوده اند، این سند تهیه شده و نسخه نهایی آن آماده است. در نیمه دوم سال كه اولین جلسه شورای عالی ورزش را تشكیل خواهیم داد ان شالله آنرا مطرح خواهیم كرد و آنرا به تصویب خواهیم رساند
وزیر ورزش افزایش تعداد لیگهای ورزشی حرفه ای در رشته های مختلف را از دیگر اولویتهای وزارتخانه خود دانست و یادآور شد: باید لیگها ی مختلف در رشته های پرطرفدار ورزشی را هم راه اندازی و هم حرفه ای كنیم كه این مستلزم حضور بیشتر بخش خصوصی در سرمایه گذاری این رشته هاست. علاوه بر فوتبال، والیبال، فوتسال، بسكتبال و سایر رشته هایی كه بطور حرفه ای دنبال می شوند، رشته هند بال ما هم به موازات سایر رشته ها پا گرفته و در بیش از 11 لژیونر در كشورهای مختلف دارد. دلیل آن هم استقبال بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در آن بود.
وزیر ورزش در پایان گریزی هم به وضعیت تیم ملی فوتبال كشورمان زد و با مطلوب ارزیابی كردن این تیم گفت: در بازیهای مقدماتی و گروهی صعود به جام جهانی، در هشت بازی متوالی گلی دریافت نكردیم و بعنوان دومین تیم صعود كننده بعد از برزیل معرفی شدیم كه این یك ركورد دست نیافتنی ست. همیشه صعودمان با اما و اگر بود. اما این بارتیم ملی با اقتدار صعود كرد كه نتیجه برنامه ریزی، تمرینات منظم و همدلی همه مسئولین و بازیكنان و مربیان بود كه جای تشكر دارد و اگر در دور مقدماتی به قرعه خوبی بخوریم برای صعود به مرحله بعد بسیار با این تیم امیدواریم. تجربیات خوبی از دوره های قبل جام جهان داریم. همه حمایتمان را از تیم ملی خواهیم داشت. 70 روز اردوی تداركاتی و چند بازی خوب خواهیم داشت تا تیم ملی خوبی را راهی جام جهانی كنیم.

دسترسی سریع
پرونده