برنامه "پرونده" پنج شنبه 26 مرداد، با حضور دكتر غلامرضا رفیعی، وكیل پایه یك دادگستری و محمد صادق درودگر، عضو هیأت رئیسه سازمان لیگ فدراسیون فوتبال و صادق رئیسی كیا، كارشناس حقوقی به بررسی نقش اساسنامه های فدراسیون ها اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر رفیعی، وكیل پایه یك دادگستری، در پاسخ به این پرسش كه اصولاً جایگاه و نقش اساسنامه فدراسیون های ورزشی ملی و بین المللی چیست، بیان كرد: اساسنامه، قانونی اساسی هر فدراسیون ملی و بین المللی است. در مواد 1 و 2 اساسنامه هر فدراسیون بین المللی نوشته شده كه اهداف این فدراسیون چه مواردی است. اگر به اساسنامه بین المللی فیفا نگاه كنیم، بندهای بسیار دقیق و شفافی دارد كه حكایت از اهمیت اساسنامه به عنوان سند مادر و مهمترین سند بالادستی آن فدراسیون می كند.
وی، خاطرنشان كرد: اساسنامه ها اساساً راهبردهای كلی، شرح وظایف، اركان، نظارتهای مالی و نحوه مدیریت و اداره آن فدراسیون را تعیین و تكلیف می كنند؛ به همین جهت هر اندازه اساسنامه جامع تر، مطئمن تر و روزآمدتر باشد به شفافیت در نظام حقوق ورزش و آن فدراسیون اعم از داخلی و بین المللی كمك می كند و ضامن بقاء و ارتقاء ورزش می شود؛ مگر زمانیكه فدراسیون نشینان بخواهند اقدامی كنند و دوست نداشته باشند كه تحت كنترل رسانه ها، جامعه ورزش و عموم مردم باشند.
رئیسی كیا، كارشناس حقوقی، پیرامون موضوع برنامه اظهار داشت: اساسنامه سند موجودیت و منشور فعالیت هر شخص حقوقی است. تمام اركان و اجزائی كه به موجب اساسنامه مشروعیت پیدا می كنند و اجازه فعالیت در آن چارچوب را دارند، تكلیف اولیه و اساسی شان این است كه سند حیاتی را پاسداری كنند. بزرگترین مسئولیت رئیس فدراسیون و مسئولین یك شخصیت حقوقی اجرای اساسنامه آن فدراسیون است.
وی، اضافه كرد: مجمع همانند قوه مققنه عمل می كند. اعضای آن می توانند آیین نامه ها را به تصویب برسانند؛ هیأت رئیسه را عزل یا نصب كنند و بازرس قانونی را انتخاب كنند. بازرس قانونی ركن قضایی و نظارتی شخصیتی حقوقی است و صلاحیت دارد كه در جریان رسیدگی به صورتهای مالی، اسناد و ترازها، اگر به تخلفی در اجرای اساسنامه برخورد كرد، در گزارش حسابرسی خود بیاورد، به مجمع ارائه كند و در نهایت مجمع در مورد عملكرد هیأت مدیره تصمیم گیری كند.
برنامه "پرونده" با اجرای حسین شریفی پنج شنبه ها ساعت 18:30 به مدت 80 دقیقه تقدیم شنوندگان می شود.