یك فنجان چای داغ جمعه از ساعت 13:00 به مدت 25 دقیقه

نجاتی زاده، بانوی پرتلاش ورزش ایران

برنامه یك فنجان چای داغ دوشنبه 23 اسفند میزبان هاجر نجاتی زاده، بانوی پرتلاش و موفق در عرصه مدیریت ووشو و والیبال كشورمان بود.

1395/12/24
09:29

به گزارش رادیو ورزش؛ هاجر نجاتی زاده، پیشكسوت ووشو و والیبال كشورمان در گفتگو با رادیو ورزش گفت: من تنها دختر خانواده بودم و 5 برادر داشتم. در تمام دوران تحصیل پدرم مشوق من بود و دوست داشت تا در رشته مورد علاقه خودم پیشرفت كنم. پس از اتمام دوره تحصیل به عنوان معلم مشغول بكار شدم و تصمیم گرفتم به عنوان دبیر ورزش فعالیت كنم. در این زمینه همسرم كه نویسنده ورزشی بود حمایت های زیادی از من بعمل آورد و با مدیریت خوب و ایجاد اطمینان خاطر زمینه ای را برای من فراهم كرد تا در فعالیت های اجتماعی شركت كنم. من و همسرم در سال 1349 در حالی كه من 18 سال و ایشان 22 سال سن داشت با یكدیگر ازدواج كردیم. هر دو ما اهل دامغان استان سمنان بودیم و بعد از یك سال گذشتن از استخدامی من در این شهر به تهران آمدیم. خداوند به ما دو فرزند دختر و دو نوه دختر داد. فرزند اولم ماندانا مطیعی در رشته قلب و عروق و تنفس دانشگاه تهران درحال تحصیل در مقطع دكتری است و فرزند دوم من در رشته مهندسی معماری تحصیل كرده و در یكی از شركت های بزرگ معماری مشغول به فعالیت است. هر دو دخترم ورزشی هستند و فرزند اولم داور آسیایی والیبال است. من نیز در حال حاضر به عنوان ناظر و نماینده فدراسیون والیبال در مسابقات لیگ برتر و ارگان ها و نهادهای كشوری حضور پیدا می كنم و به تدریس دوره های داوری والیبال می پردازم.
نجاتی زاده در ادامه توضیح داد: از سال 85 در تدارك این بودم كه راهی را برای حضور بانوان در مسابقات برون مرزی داشته باشم. زمانی كه در سال 84 لیگ برتر را برگزار می كردیم؛ متوجه این موضوع شدم كه دختران والیبالیست ما انگیزه ای برای بازی كردن ندارند و شروع و اتمام رقابت های هر ساله لیگ برایشان اتفاق خاص و هیجان انگیزی نبود. در همان سال ها مسابقات آسیایی جوانان برگزار شد و نمایندگان FIVB به ایران آمدند. یكی از این نمایندگان فرد مسلمانی به نام حبیب عبد الله بود. من با ریاست فدراسیون، آقای یزدانی خرم مشورت كردم و از ایشان خواستم تا با این نمایندگان در خصوص حضور زنان مسلمان در رقابت های برون مرزی صحبتی داشته باشم.
من از حبیب عبدالله خواستم تا برای حضور بانوان مسلمان در رقابت های بین المللی فكری كند. وی به من پاسخ داد: در قانون ما محدودیتی وجود ندارد و هر كسی با هر دین و مذهبی اعم از زن و مرد می تواند در رقابت ها شركت كند. برای داشتن حجاب هم لباسی طراحی كنید و من حمایت های لازم را از شما خواهم كرد. ناگفته نماند كه دكتر داورزنی حمایت ها و پیگیری های زیادی انجام داد. ما در روزنامه آگهی چاپ و از چندین طراح دعوت كردیم تا لباسی را طراحی كنند كه تنها 600 گرم وزن داشته باشد و محدودیتی برای بازیكنان ایجاد نكند. پس از تلاش های فراوان امروز شاهد این موضوع هستیم كه دختران والیبالیست ما با حجاب اسلامی و اعتمادبنفس به عنوان لژیونر به لیگ های اروپایی می روند و افتخارآفرینی می كنند.
هاجر نجاتی زاده در سالهای 79 تا 82 به عنوان نائب رئیس فدراسیون رزمی فعالیت می كرد و جز اولین كسانی بود كه دختران ووشوكار را به مسابقات جهانی برد. این درحالی بود كه بودجه كافی برای اعزام نبود و همسر ایشان، مرحوم مطیعی 6 میلیون تومان كمك كرد تا وقفه ای اتفاق نیافتد. خوشبختانه با حضور این بانوی پرتلاش در آن سالها نظم و سامان زیادی به این رشته ها بخشیده شد.
نجاتی زاده در این رابطه اظهار كرد: اعتقاد من این بود كه چون مسئولیت دارم باید حتما این مسئولیت را بشناسم و مطالعه زیادی درباره آن داشته باشم كه در این رابطه همسرم كمك زیادی به من كرد. زمانی كه به مسابقات بوسان كره اعزام شدیم. بسیار ناراحت بودم زیرا بسیاری از كشورهایی كه از ما پایین تر بودند به این رقابت ها آمده بودند. در مسیر بازگشت و در هواپیما مهندس مهرعلیزاده هم حضور داشت و از من پرسید برداشت شما چیست و من ساده گفتم گریه! چون بازیكن یمنی كه قابلیت زیادی هم نداشت در این رقابت حضور داشت درحالی كه جای بسیاری از ووشوكاران ما خالی بود و ما نیاز به یك مربی خوب چینی داریم. مهرعلیزاده در همان لحظه این درخواست من را با آقای افشاردوست مطرح كرد و پس از یك ماه این مربی به كشور آمد و بعد از دو ماه تمرین ووشوكاران و مربیان ما را شناسایی كرد و ظرف مدت 6 ماه برای مسابقات جهانی ماكائو آماده شدیم. با اصرار فراوان و ارسال عكس و فیلم از اجرای ووشوكاران مسئولین فدراسیون جهانی را راضی كردم تا در این رقابت ها شركت كنیم. در نهایت حضور پیدا كردیم و موفق شدیم مقام پنجم، ششم و هفتم را بدست بیاوریم كه موجب تعجب همگان شد و تبریك رئیس فدراسیون جهانی را در پی داشت.
برنامه یك فنجان چای داغ دوشنبه 23 اسفند كاری از گروه علوم ورزشی به تهیه كنندگی عبادالله رضایی و اجرای منصوریان بود. این برنامه هر روز (بجز جمعه) ساعت 13:05 تقدیم شنوندگان رادیو ورزش می شود.

دسترسی سریع
یك فنجان چای داغ