برنامه "یك فنجان چای داغ" یكشنبه 16 دی، با ابوالفضل حسین پور، پیشكسوت كشتی و اكبر فیض، كارشناس كشتی، درباره جهان پهلوان تختی گفتگو كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ اكبر فیض، كارشناس كشتی، درباره مرحوم تختی گفت: تختی در سال 1309 در منطقه خانی آباد تهران متولد شد. رجب خان، پدر تختی معروف به ارباب رجب بود. پدربزرگش هم حاج قلی بقال بود كه عادت داشت جلوی مغازه اش یك تخت بگذارد و روی آن بنشیند؛ به همین جهت در محله به حاج قلی تختی معروف شد. شهرت و نام خانوادگی تختی هم از آنجا شكل گرفت.
غلامرضا تختی یكی از ماندگارترین قهرمانان و پهلوانان تاریخ است. وی در المپیك 1952 فنلاند نایب قهرمان، المپیك 1956 ملبورن قهرمان، 1960 رم نایب قهرمان و 1964 توكیو به مقام چهارم رسید. البته تختی در توكیو هم می توانست مدال كسب كند. زمانیكه از این المپیك بازگشت، مردم از وی تقدیر و استقبال شكوهمندی كردند. آنجا مشخص شد كه بزرگترین نشان تختی مدالهایش نیست؛ بلكه انسانیت و مرام اوست.
ابوالفضل حسین پور، پیشكسوت كشتی، در خصوص چگونگی آشنایی خود با جهان پهلوان تختی اظهار كرد: در باشگاه پولاد كه تمرین می كردم با تختی آشنا شدم. من، تختی، زندی و گیوه چی هم دوره بودیم و در باشگاه پولاد كشتی می گرفتیم. من آن زمان نوجوان و محصل بودم. بعد از گذشت مدتی كه فنون كشتی را آموختم به همراه گیوه چی به باشگاه تاج پیوستیم.
وی، به خاطره ای با تختی اشاره كرد و گفت: بعد از زلزله بوئین زهرا، تختی به من گفت كه كارگردانی شما خوب است، دوستان را جمع كن تا به زلزله زدگان كمكی برسانیم. من هم حسین ملاقاسمی، پرویز عرب و دیگر دوستان را جمع كردم. دكتر كوشان وانت كیهان ورزشی را در اختیار ما گذاشت و به هر یك بازوبندی داد. از خیابان نادری شروع كردیم و برای كمك های مردمی پشت بلندگو نام تختی را اعلام می كردیم. هر كدام یك ساك داشتیم؛ اما در ساك تختی پول بیشتری جمع شد.
در مسیر پیرزنی از من پرسید كدام یك از شما تختی هستید و من تختی را نشان دادم. پیرزن جلوی تختی را گرفت و با گریه گفت تمام ایران نام تو را صدا می زنند؛ انشالله هر چه از خدا می خواهی بهت بدهد. یك مقدار كه جلوتر رفتیم، پیكانی توقف كرد و 3 گونی برنج به تختی داد. بعد از گذشت 3 روز از جمع آوری كمك های مردمی، تختی تمام كمك ها را به بوئین زهرا برد.
این پیشكسوت كشتی، ادامه داد: راز ماندگاری تختی اخلاق و صفتش بود. او هیچگاه از كسی پول قرض نمی كرد و بیشتر به دیگران یاری می رساند. تختی سر وقت نماز می خواند؛ دروغ نمی گفت و حق كشی نمی كرد. وی حتی سر حق كشی من جلوی بلور را گرفت و گفت اگر نمی خواهید حسین پور را اعزام كنید، پس چرا مسابقه می گذارید؛ او كه همه را برده است. تختی زمانیكه می باخت هیچ اعتراضی نمی كرد و سرش را پایین می انداخت.
حسین پور نیز درباره داستان دعوت از تختی برای بازی در فیلم سینمایی عنوان كرد: دكتر كوشان به من گفت شما كه با تختی صمیمی هستید او را راضی كنید تا در فیلم بازی كند. هر چقدر پول خواست بهش می دهم. نقش هم حسین كرد شبستری بود. بعد از مدتی علی حاتمی از من درخواست كرد كه با تختی صحبت كنم. وقتی این پیشنهاد را به تختی بیان كردم، در مقابل گفت اگر جلوی پاهایم پول بریزند، من نمی توانم بازی كنم؛ از وجود دیگر كشتی گیران استفاده كنند.
برنامه یك فنجان چای داغ، امروز با اجرای منصوریان، كاری از گروه علوم ورزشی بود كه این برنامه هر روز به جز جمعه ها ساعت 13:30 به مدت 30دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.