همیشه با ورزش شنبه تا پنج شنبه از ساعت 18:30 به مدت 90دقیقه

علم: مدیریت منابع مالی در فدراسیون ورزش‌های همگانی ضعف دارد

دبیر سابق فدراسیون ورزش‌های همگانی درباره ضعف‌های این فدراسیون در جذب مردم به رشته‌های همگانی توضیحاتی مطرح كرد.

1400/03/05
20:06

به گزارش رادیو ورزش؛ شهرام علم دبیر سابق فدراسیون ورزش‌های همگانی و عضو هیئت علمی دانشگاه یادگار امام خمینی (ره) در گفت و گو با برنامه همیشه با ورزش درباره معضلات رشته‌های این فدراسیون در جذب مردم به رشته‌های همگانی عنوان كرد: با توجه به سابقه حضور در فدراسیون و سابقه اجرایی از سال 1393 تا 1396، به عنوان راهكار می‌گویم كه باید اول از همه بدانیم در كجای كار قرار داریم و در چه نقطه‌ای، باید چه اقدامی كنیم. ابتدا باید ایرادها و نقاط ضعف را شناسایی كنیم. جمع آوری آمار لازم مربوط به سهم ورزش در سبد خانوار و توسعه سلامتی مهم است كه خلاء آن حس می‌شود‌. بنابراین سازمانی مستقل باید در این امر ورود كند. قبلا در سال 1396؛ 20 الی 21 درصد سهم ورزش همگانی در میان خانوار دیده می‌شد كه این اطلاعات آماری ممكن است مخدوش شود چرا كه همه آن‌‌ها توسط روسای هیئت‌های استانی جمع آوری شد و قطعا آن‌ها می‌خواستند آمار استان خود را در این زمینه بالا ببرند. در نهایت توسط دولت آمار 21 تا 26 درصد عنوان شد.
او ادامه داد: آمارها و سهم‌ها باید توسط مركز آمار ایران اصلاح شود. البته هركسی در مدت زمان ریاست خود می‌خواهد آمار خود را افزایش دهد. اخیرا شنیده ام وزارت ورزش و جوانان عنوان كرده است 50 درصد مردم ایران به ورزش می‌پردازند. چنین چیزی با بسته شدن اماكن ورزشی، باشگاه‌های ورزشی به واسطه شیوع ویروس كرونا و اداره فدراسیون با سرپرست طی 2 سال امكان‌پذیر نیست. باید نیم‌رخ سلامتی كشور را مورد بررسی قرار بدهیم كه كاملا قابل استناد است و مسئولان وزارت ورزش و جوانان به آن هم ایمان دارند.
كارشناس ورزش‌های همگانی بیان كرد: روزانه 476 نفر بر اساس بیماری قلبی و عروقی جان خود را از دست می‌دهند در حالی كه در سال 1369 این آمار كمتر بوده است كه باید به نسبت تعداد كم جمعیت در دهه 60 نسبت به امروز درصد بگیریم. این روزها از جامعه جوان به روی جامعه سالمند به پیش هستیم و در سال 1450، 30 درصد جمعیت ایران سالمند خواهند بود. در این آمار میان بیماران قلبی و عروقی بیماری فشارخون نمایان است كه 25 درصد بیماری‌های قلبی و عروقی با ورزش‌های همگانی قابل كنترل است.
دبیر سابق فدراسیون‌ ورزش‌های همگانی عنوان كرد: یكی از پیش‌نیاز‌های موجود برای برنامه ریزی تصویب قوانین مناسب برای رشته‌های مختلف ورزشی است كه به خوبی اجرا نمی‌شود. ورزش رایگان برای همه بندی در اساسنامه كشور است كه در وزارت ورزش و جوانان به آن توجه ویژه‌ای نمی‌شود. در برنامه ششم توسعه هر چقدر قوانین بهتری در ورزش در مجلس شورای اسلامی وضع كردیم طی 5 سال آینده خود را نشان داد و موفق‌تر بودیم.
او گفت: باید قوانین مناسب و پشتیبان حقوقی داشته باشیم و برنامه ریزی مدون انجام دهیم. مرحله بعدی برنامه ریزی از كودكی تا كهنسالی است، برنامه جامع برای یك تبلیغ و ترویج اساسی در این دوران است كه انجام نشده و معیوب بودن ورزش های همگانی در سراسر كشور یكی از دلایل درجا زدن این ورزش‌ها میان مردم است. برگزاری جلسات شورای عالی ورزش یكی از اتفاقاتی است كه باید رخ دهد. متاسفانه این شورا از پایان دولت یازدهم تشكیل نشده است. اگر بخواهیم در ورزش‌های همگانی موفق عمل كنیم باید این اصول را رعایت كنیم. فدراسیون ورزش های همگانی با تغییر دولت باید پیش‌زمینه‌ای داشته باشند تا ضمن تشكیل شورا قدمی رو كند.
علم عنوان كرد: عدم استفاده از بهینه منابع مالی مسئله مهم دیگری است كه متاسفانه نبود آن را به وضوح در فدراسیون ورزش‌‌های همگانی می‌بینیم. وقتی سال 1396 از فدراسیون ورزش های همگانی جدا شدم 2 میلیارد تومان بودجه به این فدراسیون تعلق داشت كه باید تنها صرف رشته‌های زیرگروه می‌شد. در واقع كمیته اقتصادی در این فدراسیون وجود ندارد كه پاشنه آشیل فدراسیون برای جذب حامیان مالی در برگزاری مسابقات به حساب می‌آید چون افراد داخل ورزش های همگانی از وزارت ورزش و جوانان هستند وزارتی‌ها و فدراسیون نشین ها یكدیگر را تایید می‌كنند و ضعفی نمایان نمی‌شود. این روزها مسابقات آمادگی جسمانی، ایروبیك و ... برگزار نمی شود تا تحركات همگانی انجام شود و شور و نشاط حداقل در 24 استان بالا برود. اگر جنب و جوش در این ورزش‌ها ایجاد شود تمام هیئت‌های استانی تقویت می‌شوند. در كل دنیا مدیریت ورزش‌های همگانی توسط داوطلبان است اما بانك اطلاعاتی از مدیریت‌های داوطلبان نداریم‌‌.

دسترسی سریع
همیشه با ورزش