برنامه "همیشه با ورزش" چهارشنبه 21 خرداد با علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون كشتی به بررسی وضعیت فعلی فدراسیون و مشكلات موجود به گفتگو پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون كشتی، درخصوص وضعیت كنونی فدراسیون كشتی به رادیو ورزش گفت: بحث كشتی خیلی كلان است. مرداد سال گذشته كه جامعه كشتی به من اعتماد كردند و فدراسیون را به دستم سپردند، با بررسی هایی كه انجام دادیم، متوجه شدیم دهه 70 كه بنده كشتی می گرفتم، حدود یك میلیون و نیم كشتی گیر فعال داشتیم و امروز این عدد به زیر 50 هزار نفر رسیده است. بدین معنی كه تا 5 سال آینده كشتی در این مملكت تعطیل می شود و در حال حاضر زنگ خطر به صدا درآمده است.
وی دلایل كاهش تعداد كشتی گیران در طول سالهای اخیر را اینطور شرح داد: به اعتقاد من یكی از مهمترین دلایل بحث بودجه است. متأسفانه سال 92 بودجه كشتی با دلار زیر 3 هزار تومان، 19 میلیارد بوده كه 5 میلیارد آن توسط كمیته ملی المپیك پرداخت شد و اكنون با دلار 18 هزار تومان، بودجه فدراسیون 14 میلیارد درنظر گرفته شده است كه از این مبلغ هم فرامرزیان پارسال 2،3 میلیارد ما را پرداخت نكرد؛ البته من می دانم سلطانی فر و صالحی امیری خیلی به كشتی لطف دارند. بنده اگر بخواهم با وضع موجود سال بعد فدراسیون را تحویل بدهم، بالغ بر 70 میلیارد تومان احتیاج دارم.
دبیر اضافه كرد: 70،80 درصد هزینه تیم های ورزشی با دلار است و تنها آماده سازی ما ریالی پرداخت می شود. فدراسیون كشتی در واقع 2 فدراسیون است؛ فدراسیون كشتی آزاد و فدراسیون كشتی فرنگی؛ اما همیشه یك بودجه دیده می شود. والیبال با همه افتخاراتش یك تیم است و آزاد و فرنگی ندارد؛ ولی در كشتی 5 رده آزاد و 5 رده فرنگی وجود دارد.
بحث دیگر، رسانه است؛ اینكه در رسانه چقدر به كشتی پرداخته می شود. ما 7،8 مورد جدی كه باعث كاهش تعداد كشتی گیران كشور شده است را پیدا كرده ایم و باید روی این موارد صحبت كارشناسی شود تا كشتی را نجات دهیم.
وی نیز در پاسخ به این سوال كه تیم های شركت كننده در لیگ چقدر در بحث پایه و آموزش فعال هستند، عنوان كرد: باشگاه داری در كشتی با فوتبال متفاوت است. در طول 7،8 سال گذشته یكی از آسیب های كه داشتیم، عدم اجرای صحیح لیگ كشتی بوده است. لیگ كشتی را فصلی برگزار و طی 2 روز آن را جمع می كردند. لیگ معنی دارد و طی 2 تا 4 ماه طول می كشد كه اسپانسر دیده شود و انگیزه پیدا كند. وقتی مسابقه ای در شهرستان برگزار می شود، انگیزه به آن منطقه می رود و نوجوانان و جوانان شهرستان در باشگاه ها ثبت نام می كنند. اكنون یكی از مشكلات ما این است كه آمار ثبت نام پایین آمده و روز به روز پایین تر می رود.
رئیس فدراسیون كشتی خاطرنشان كرد: سال گذشته بعد از چند سال لیگ را طی 48 روز انجام دادیم. امسال در نظر گرفته بودیم در طول دو ماه و نیم برگزار كنیم كه متأسفانه با بحث كرونا مواجه شدیم. انشالله كه وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با كرونا به ما این اجازه را بدهند كه مسابقات لیگ را برگزار كنیم. بدهی هایی كه از قبل روی دست فدراسیون كشتی مانده واقعاً به ما فشار می آرود.
وی به تعطیلی باشگاه ها اشاره كرد و گفت: بالای 99 درصد باشگاه های كشتی كشور دولتی هستند و طبق نظر دولت و وزارت ورزش تصمیم می گیرند و تعطیل هستند. كشتی گیران ما معمولاً در پارك تمرین می كنند و متأسفانه فعالیت های ما در حال تعلیق است. البته این تعطیلات برای ما فرصتی شد كه كارهای زیربنایی خوبی انجام دهیم كه به موقع آنها را اعلام خواهیم كرد.
رئیس فدراسیون كشتی در پاسخ به این سوال كه شما با علم به این مشكلات خود را نامزد حضور در انتخابات كرده اید؛ چه برنامه ای برای رفع این مشكلات دارید، عنوان كرد: مطمئناً به حمایت نیاز داریم. هر فرد دیگری هم اگر بخواهد در فدراسیون شخصی كار كند، محال است نتیجه بگیرد. این بلایی كه سر كشتی آمده فقط با كمك وزارت ورزش قابل رفع نیست و یك كمك ملی می خواهد. واقعیت این است كه بنده نمی داستم حدود 60 میلیارد تومان بدهكار هستیم و حسابرس رسمی جامعه حسابرسان اعلام كرد كه 57،58 میلیارد تومان بدهی قطعی فدراسیون كشتی است. تا آن زمان اعلام می كردند حداكثر 4،5 میلیارد بدهی است؛ اما اینها دلیل نمی شود كه ما ساكن بمانیم و وظیفه من است كه تلاش كنم.
برنامه "همیشه با ورزش" با اجرای سبحان اكرامی و كارشناسی مهرانی پخش شد. این برنامه با رویكرد بحث و بررسی درباره موضوعات روز ورزش كشور همه روزه به جز جمعه ها ساعت 18:30 به مدت 90 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم علاقمندان می شود.