همیشه با ورزش شنبه تا پنج شنبه از ساعت 18:30 به مدت 90دقیقه

تحلیلی بر رویكرد مدیریت فرهنگی در ورزش كشور

برنامه "همیشه با ورزش" یكشنبه 5 آبان، در گفتگو با بیژن نوباوه، نماینده مجلس در دوره هشتم و نهم و روزنامه نگار، حجت الاسلام و المسلمین نصرالله پژمانفر، نماینده دور نهم و دهم مجلس، به بررسی رویكرد مدیریت فرهنگی حاكم بر ورزش كشور اختصاص داشت.

1398/08/05
22:24

به گزارش رادیو ورزش؛ بیژن نوباوه، نماینده مجلس در دوره هشتم و نهم و روزنامه نگار، در ارزیابی رویكرد مدیریت فرهنگی در ورزش اظهار داشت: اینطور نیست كه صرفاً بگوییم ورزش ما مشكل دارد و جامعه مان مشكلی ندارد؛ زیرا تابعی از مجموعه بزرگ است. اگر نوع رفتار در اجتماع مناسب نباشد و آن به عنوان ارزش تلقی شود، خیلی هم كه بخواهیم از طریق قانون جلوی ناهنجاریها را بگیریم، موفق نخواهیم شد. نوع رفتار ورزشی اگر مثبت و نشاط بخش باشد، مطمئناً در جامع اثر مثبت خواهد گذاشت.
نوباوه، ادامه داد: فرهنگ سازی یك كار بسیار دامنه داری است. ما اساساً باید بحث تربیتی را برای ورزشكارانمان درنظر بگیریم. متأسفانه بسیاری از باخت ها در رقابتهای بین المللی كشتی را به خاطر ترك تشك و رفتارهای نادرست داشته ایم و حتی با این رفتارها عنوان قهرمانی جهان را از دست داده ایم.
وی در مقابل این گفته كارشناس برنامه كه به اعتقاد من جدا از مسائل حاكم بر جامعه، در بخش مدیریت ضعف داریم كه نمی توانیم این مسائل را كنترل كنیم، بیان كرد: بله؛ همینطور است. اصلاً نمی توان به صورت قطع و یقین گفت كه مشكل تنها از اجتماع است. رسانه كه جای خود دارد؛ حتی در مجلس هم وقتی شخصی را برای توضیح می خواستیم، یا واقعاً نمی دانست یا نمی خواست مسئولیت بپذیرد. پس از مدتی هم به این نتیجه می رسیم كه آن طرف فرد فرهنگی نیست. مدیران ما مسئولیت پذیر نیستند؛ حتی درباره قضیه اخیر سعید مولایی، وقتی جستجو كردم، متوجه شدم، اصلاً كسی با او صحبت نكرده و راهنمایی از شخصی از نگرفته است.
نوباره، ادامه داد: بنده صد درصد قبول دارم كه مسئولیت پذیری ما در حوزه مدیریت، چه در وزارت ورزش و چه در فدراسیون ها بسیار بسیار ضعف دارد. اگر تربیت اجتماعی در نهادهای فرهنگی مان خوب صورت بگیرد، مطمئناً اثر خواهد گذاشت.
حجت الاسلام و المسلمین نصرالله پژمانفر، نماینده دور نهم و دهم مجلس شورای اسلامی، در ارتباط با موضوع برنامه گفت: ورزش یك موضوع تك بعدی نیست و درصورتیكه به همه ابعاد آن توجه شود، طبیعتاً مفید واقع خواهد شد. ورزش یك محتوای جانبی هم احتیاج دارد و آن ارزش های جامعه است. امروز محرومیت مردم از بعضی فضاهای ورزشی به این دلیل است كه به این ابعاد توجه نمی شود. فضاهای ضد فرهنگی و ضد اخلاقی كه متأسفانه در بعضی از فضاهای ورزشی وجود دارد، موجب شده كه بسیاری از مردم علاقه مند به ورزش در چنین فضاهایی حضور پیدا نكنند. طبیعتاً اگر این مسائل كنترل شود، می توانیم از مخاطب بیشتری بهره ببریم.
وی، در پاسخ به این پرسش كه برای بهبود مدیریت فرهنگی در ورزش كشور چه راهكاری را پیشنهاد می دهید، تصریح كرد: این مسئله ای است كه احتیاج به یك برنامه مشخص دارد و طبیعتاً لازمه آن استفاده از عواملی است كه انضباط را در فضاهای ورزشی ایجاد كند. قطعاً دستگاه های نظارتی با افرادی كه ناهنجاریها را مرتكب می شوند، برخورد خواهند كرد. اگر قبل از ورود تماشاگران به ورزشگاه جایگاهشان مشخص شود؛ فضاهای سالن ها دقیق نظارت شوند و این حس كه در برابر رفتاری كه انجام می شود، فرد باید پاسخگو باشد، در ایجاد نظم و آرامش در فضاهای ورزشی بسیار مؤثر خواهد بود.
حجت الاسلام پژمانفر، اضافه كرد: بنده مشكل را ضعف مدیریت می دانم. مدیران ما مدیران ضعیفی هستند. یك رفتار روزمرگی در مدیریت آنها وجود دارد و هیچ برنامه ای برای اینكه بتوانند وظایف نهایی خود را اجرایی كنند، ندارند و نتیجه آن وضعیت موجود است.
برنامه "همیشه با ورزش" با اجرای والی زاده و اكرامی، همه روزه به جز جمعه ها ساعت 18:30 به مدت یك 1 ساعت و 30 دقیقه دقیقه تقدیم علاقمندان ورزش می شود.

دسترسی سریع
همیشه با ورزش