همیشه با ورزش شنبه تا پنج شنبه از ساعت 18:30 به مدت 90دقیقه

در گفتگو با رادیو ورزش عنوان شد پشت پرده ورزش كشور از زبان رویانیان / انتخاب بنده به عنوان مدیرعاملی پرسپولیس «سیاسی» بود!

برنامه "همیشه با ورزش" سه شنبه 12 شهریور، با محمد رویانیان، مدیرعامل سابق پرسپولیس، در خصوص معیارهای انتخاب مدیران عامل باشگاه استقلال و پرسپولیس به گفتگو پرداخت.

1398/06/12
22:05

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی رادیو ورزش؛ محمد رویانیان، مدیرعامل سابق پرسپولیس، در پاسخ به این سوال كه در خصوص حرفه ای شدن، آیا وزارت ورزش به عنوان مالك اصلی باشگاه استقلال و پرسپولیس شرایطی را برای انتخاب مدیران عامل درنظر می گیرد یا خیر و تا چه اندازه باشگاه ها براساس این معیارها مدیران عامل خود را انتخاب می كنند، عنوان كرد: صادقانه بگویم وزارت ورزش به هیچ عنوان معیار و ملاكی برای انتخاب مدیران نداشته و ندارد. به اعتقاد من عمده انتخابات سیاسی است. انتخاب بنده هم سیاسی بود. واقعیت امر این است كه معیارهای اصلی برای انتخاب مدیر در این دو باشگاه دولتی فقط این است كه سیاسی باشی، وابسته به وزارت من، شخصیت من، دولت من و حزب من باشی. بدتر از این مورد این است كه انتخابشان حتی یك اصول عملی هم ندارد. بنده هم یك مدیر استراتژیك و رئیس پلیس كشور بودم.

وی، تصریح كرد: به نظر من حتی با این انتخاب سیاسی هم اگر معیارهای انتخاب درست باشد، باز هم اشكال ندارد. در مدیریت این دو باشگاه اتفاق خیلی عجیبی در این سالها رخ داده و رخ می دهد. متأسفم از اینكه اعلام می شود این دو باشگاه را به این سرعت نمی توان به بخش خصوصی واگذار كرد و اگر بخواهیم باید بلوكی و سهامی عرضه كنیم. اینها همه حرف های غیر كارشناسی است. من مدل 15 باشگاه برتر دنیا را بررسی كرده ام، اصلاً اینطور نیست؛ قطعاً می توان این دو باشگاه را خصوصی كرد و مشكلات را حل كرد؛ اما تعلقات و مقاومت ها از جایی دیگر است.

رویانیان، در ادامه گفت: صرف نظر از انتخاب های سیاسی، علمی، گروهی، جناحی و سفارشی، این است كه یك مدیر را انتخاب می كنند، می گویند این باشگاه را بگردان، هر جور می توانی خودت پول بدست بیاور، با هر كسی می توانی ارتباط برقرار كن، از طرفی دیگر می گویند باشگاه دولتی است و از نظر قانون نمی توانی هر قراردادی بنویسی. یعنی یك مدیر را به یك صحنه جنگ و روی مین می فرستند. فتح الله زاده، رویانیان، انصاری فر، گرشاسبی و طاهری هم ندارد. بنده تعجب می كنم كه چرا همه علیه مدیران می جنگند! مدیران را دولت می گذارد؛ هیچ حمایتی از آنها نمی كند؛ خرابشان می كند و می فرستد بیرون و نفر دیگری را انتخاب می كند.

مدیرعامل سابق پرسپولیس، در پاسخ به این پرسش كه با توجه به تجارب با ارزشی كه در حوزه مدیریت داشتید، چرا قبول كردید كه مدیرعامل پرسپولیس باشید، اظهار داشت: علتش عدم شناخت بوده است. من فكر می كردم كه یك جامعه 30،40 میلیونی هوادار پرسپولیس هستند، این تیم رده پانزدهم است و امكان دارد امسال سقوط كند، فكر می كردم میلیون ها هوادار دچار آسیب می شوند. تصور می كردم رئیس جمهور و وزیر ورزش با توجه به سابقه ام كه رئیس پلیس و مبتكر 110 بوده ام به من این پیشنهاد را داده اند و با شناخت بنده را انتخاب كرده اند. فكر می كردم ورزش ایران سیستم، سازمان و ساختار دارد؛ در حالیكه ورزش ما نه ساختار و نه سیاست، نه سیستم، نه برنامه و راهبرد دارد. من وقتی وارد این فضا شدم، متوجه شدم واقعاً وحشتناك است و روز بعد استعفا دادم. تصور می كردم به تیم ملی ام خدمت می كنم، ولی اصلاً اینطور نیست؛ زیرا هیچ اختیاری، مسئولیتی، استراتژی، برنامه ای و قانونی حاكم نیست. اكنون هم همینطور است. من بعد از انتخابم بلافاصله استعفا دادم. آقای وزیر گفت نه اگر الان استعفا بدهی آبرویمان می رود. گفتم من رئیس پلیس بوده ام؛ اما نمی توانم این كار را انجام بدهم.

رویانیان، همچنین در مقابل این گفته كه منظور شما این است وقتی فردی را برای مدیرعامل باشگاه پرسپولیس و استقلال پیشنهاد می كنند، در ابتدا از وی برنامه نمی خواهند، تشریح كرد: اصلاً برنامه نمی خواهند. شما فكر كنید من را به این باشگاه می آورند، می گویم چكاری انجام بدهم، می گویند این تیم پانزدهم است، نتوانسته بازیكن بگیرد، بدهی زیاد دارد، هوادارانش تحقیر شده اند، شما هم این باشگاه را مدیریت كن؛ این برنامه ماست.

وی به تشریح علت بركناری خود پرداخت و گفت: برداشتن من هم سیاسی بود. وقتی می بینند من به خواسته هایشان عمل نمی كنم، مدیر را عوض می كنند. دولت روی افراد هم نظر می دهد؛ اینكه سرپرست تیم، مربی و حتی بازیكنان چه كسانی باشند و شما اگر گوش نكنی، مطمئناً مدیریت را تغییر می دهند.

رویانیان خاطرنشان كرد: جالب است كه بگویم 8 سال است كه استقلال و پرسپولیس خلاف قانون بازی می كنند. طبق قانون باید به بخش خصوصی واگذار می شدند كه این اتفاق نیافتاد. نهایتش باید سال 92 به این بخش واگذار می شد.

مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس نیز در پاسخ به این پرسش كه پیشنهاد شما برای نحوه مدیریت باشگاه استقلال و پرسپولیس چیست، گفت: تا قیر سیاه است، مشكل مدیریت این دو باشگاه دولتی حل نمی شود؛ زیرا نه دولتی هستند و نه خصوصی. دستشان برای كار اقتصادی باز نیست و فوری برایشان پرونده درست می كنند. برای بنده هم 12 پرونده ساخته اند. اگر هم بخواهی كاری انجام ندهی، دولت طبق قانون نمی تواند یك ریال به این دو باشگاه كمك كند. تا زمانیكه باشگاه استقلال و پرسپولیس دولتی هستند، بهترین مدیر دولتی هم برای مدیریت آنها انتخاب كنید، خرابش می كنند. از سال 92 كه بنده از این باشگاه خارج شده ام، 10 مدیر آمده اند. شما اگر 200 مدیر دیگر هم به پرسپولیس و استقلال بیاورید، هیچ چیز عوض نمی شود.

وی، در مقابل این گفته كه در مقطعی این باشگاه ها از لیست واگذاری خارج شدند و در دوره سلطانی فر دوباره اعلام شد كه به لیست باز می گردند، بیان كرد: خوشبختانه دكتر سلطانی فر قانونی عمل كرد؛ اما وزیر قبلی بر اثر یك فرآیند كاملاً سندسازی شده این اقدام را دارای سود نشان داد تا جلوی واگذاری را بگیرد. غیرشفاف ترین اقدامات در زمان وزیر قبلی بوده است. وی اعلام كرده ما به سوددهی رسیده ایم. كل بودجه این دو باشگاه از 200 تومانی است كه در روز از هواداران كسر می شود. این مبلغ در ماه حدود 10 میلیارد تومان خواهد شد. این چه درآمدزایی است كه به سوددهی رسیده اند؟ سوددهی یعنی از جیب مردم پول برداری، آن هم بدون اینكه بدانند؟ شما چه كار اقتصادی انجام دادی كه سوددهی داشته باشد؟

برنامه "همیشه با ورزش" با اجرای ارمنده و كارشناسی مازیار مهرانی، همه روزه به جز جمعه ها ساعت 18:30 به مدت یك 1 ساعت و 30 دقیقه دقیقه تقدیم علاقمندان ورزش می شود.

دسترسی سریع
همیشه با ورزش