همیشه با ورزش شنبه تا پنج شنبه از ساعت 18:30 به مدت 90دقیقه

اولیایی: توقف بازیكن‌سازی نتیجه نبود توجه به استانداردهاست

سیدكاظم اولیایی از عوامل توقف فرآیند بازیكن‌سازی در فوتبال كشور گفت.

1402/05/01
09:41

سید كاظم اولیایی، كارشناس فوتبال در خصوص بازیكن‌سازی در فوتبال پایه كشور گفت: متاسفانه ما با عملكرد غلط خودمان به تدریج فوتبال را از صادرات و درآمد خدماتی كه برخی از كشورها از جمله برزیل از آن بهره زیادی می‌برند؛ محروم می‌كنیم.

وی ادامه داد: این بیشتر برمی‌گردد به اینكه ما هیچ نوع استانداردی را نمی‌خواهیم در عملكردمان بپذیریم. فیفا و كنفدراسیون فوتبال آسیا مصوبه‌ای دارند كه در اساسنامه ما هم به عنوان یكی از اركان (ركن ماده 58 اساسنامه) موجود است. آن هم صدور مجوز برای باشگاهی است كه در مسابقات شركت می‌كند. در صدور مجوز نفع بسیاری داریم ولی زیر بار استانداردهای یك باشگاه نمی‌رویم. اگر ما بپذیریم عضو كنفدراسیون فوتبال آسیا هستیم و باید چارچوب‌های آن را بپذیریم؛ پس یك درصدی كه مشخص است را باید صرف بازیكن‌سازی و آكادمی‌هایمان كنیم و از اول آموزش پایه را درست داشته باشیم.

اولیایی تصریح كرد: فاجعه‌ای در فوتبال ما است و آن این كه از بازیكن در لیگ دو یا یك و یا حتی رده پایه وجه می‌گیریم و به او اجازه بازی می‌دهیم. در اینجا شخصی كه استعداد و توانایی و علاقه و انگیزه دارد؛ امكان رشد پیدا نمی‌كند و افرادی كه استعدادی ندارند و استعداد آنها در جیب پدرشان جمع شده با پرداخت وجوهی در لیست بازیكنان تیم قرار می‌گیرند. پس در رده پایه استعدادهای ناب و ذاتی كه می‌توانیم آنها را تعمیم و رشد بدهیم تا به اروپا بروند و برای ما درآمد كسب كنند را عملا از دست می‌دهیم.

وی تاكید كرد: ما تا آكادمی‌های فوتبال استانداردی كه طبق قوانین بین‌المللی آموزش بدهند و استعدادها را كشف كنند و آنها را رشد بدهند و وارد چرخه فوتبال كنند را نداشته باشیم امكان موفقیت نداریم. البته این فرآیند باید دوطرفه باشد. یعنی تنها صادركننده فوتبالیست نباشیم بلكه باید واردات منطقی بازیكن هم داشته باشیم و آنها را جذب كنیم. همچنین نقل‌ و‌ انتقال بازیكن در صحنه بین‌الملل را یاد بگیریم.

اولیایی درباره تلاش تیم‌ها برای نتیجه‌گیری و توجه نكردن آنها به بازیكن‌سازی اظهار كرد: یك زمانی از باشگاه‌هایی مثل راه‌آهن یا بانك‌ ملی فقط توقع بازیكن‌سازی داشتیم و در ارزیابی خودمان از این باشگاه‌ها انتقال بازیكن به باشگاه‌های بزرگتر را داشتیم. این جز اهدافشان بود و رزومه آنها را می‌ساخت، اما متاسفانه به دلیل ورود مدیرانی به این چرخه كه خیلی به فوتبال آشنا نبودند و به آنها القا شده بود كه شما حتما باید برنده باشید و برد تنها ملاك ارزیابی آنها شد كه برای حفظ صندلی خود از حوزه جوانمردانه و اخلاقی هم خارج می‌شوند و با زد‌وبند به نتیجه فكر می‌كنند. با این كارها بازیكن‌سازی به فراموشی سپرده شد.

وی گفت: متاسفانه تیم پیكانی كه از بازیكنان پایه عضو می‌گرفت هم چند سالی است كه به مشكل برخورده و آن هم به دلیل ورود مدیران ناآشناست. این مدیران ضمن بلد نبودن كار باعث می‌شوند عده‌ای كارنابلد و دلال به آنها بچسبند و ظرف چند ماه بلایی به سر تیم و مدیر می‌آورند كه مدیر زیر بار بدهی و حرف‌های غلط آنها می‌رود و فرصتی برای اصلاح خودش و مجموعه‌ خودش پیدا نمی‌كند.

اولیایی اظهار كرد: متاسفانه فاجعه از بین رفتن فوتبال تهران با برنامه‌ریزی تعمیم فوتبال در كشور اتفاق افتاد. چند بار هم برنامه برای احیای فوتبال مطرح شد اما هیئت فوتبال چند سالی است كه دچار تنش بود و امیدواریم تیم جوان تحصیلكرده‌ای در انتخابات جدید این هیئت بیایند و فوتبال تهران را احیا كنند. تهران 50٪ موقعیت اجتماعی كشور است و ما 15٪ فوتبال كشور را هم در تهران نداریم.

برنامه همیشه با ورزش شنبه تا پنجشنبه ساعت 19 به مدت 60 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می‌شود.

انتهای پیام/

دسترسی سریع
همیشه با ورزش