ورزش و معماری دوشنبه از ساعت 23:00 به مدت 15دقیقه

رادیو ورزش

ورزش و معماري

روش های ایمن سازی استادیوم های فوتبال

برنامه ورزش و معماری یكشنبه 23 مهر با حضور علی رحیمیان، مشاور شركت توسعه و نگهداری اماكن ورزشی به موضوع ایمنی و امنیت محوطه زمین بازی استادیوم های فوتبال پرداخت.

1396/07/25
12:04


به گزارش رادیو ورزش؛ علی رحیمیان، مشاور شركت توسعه و نگهداری اماكن ورزشی پیرامون روش های ایمن سازی محوطه زمین بازی استادیوم های فوتبال اظهار كرد: یكی از نكات مهم در طراحی محوطه داخل استادیوم ها دسترسی وسایل نقلیه مانند اورژانس، آتش نشانی و ... به داخل است كه اگر این مورد پیش بینی نشده باشد؛ فیفا اجازه برگزاری مسابقه را نمی دهد.
نكته دیگر جداسازی قسمت تماشاگران از محوطه زمین بازی است تا بازیكنان از مزاحمت احتمالی تماشاچیان در امان باشند كه برای این كار چندین راه وجود دارد. یكی از این روش بكارگیری نیروهای انتطامی است. ولی در این شیوه هم هزینه زیادی باید بابت دستمزد نیروهای انتظامی پرداخت گردد و از طرفی احتمال درگیری بین تماشاچیان و این نیروها وجود دارد. بعلاوه با ایستادن این نیروها دید تماشاچیان ردیف های جلویی نیز مختل می شود درنتیجه این روش مطلوب نیست.
راه حل بعدی تنظیم ارتفاع سكوهاست. معمولا ارتفاع سكوها باید طوری باشد كه ردیف جلویی سكوها بالاتر از سطح زمین بازی قرار داشته باشد. مشكلی كه این حالت ایجاد می كند این است كه در مواقع اضطراری نمی توان تماشاچیان را در محوطه زمین تخلیه كرد. روش معمول این است كه سكوهای ردیف اول 2 تا 5/2 متر از سطح زمین فاصله داشته باشد و با نرده هایی كه گذاشته می شود امكان ورود تماشاچیان وجود نداشته و خروجی اضطراری تماشاچیان به سمت محوطه خارج استادیوم طراحی شود.
روش بعدی حفر گودال با عرض و عمق مناسب است كه احتیاج به حصار ندارد و دید تماشاچی را مختل نمی كند. در این وضعیت خطر سقوط به گودال وجود دارد و باید دو طرف گودال نرده تعبیه شود.
مورد آخر استفاده از حفاظ و صفحات شفاف است كه هم هزینه بر است و هم شرایط ورود اضطراری تماشاچیان را ندارد كه می توان با تعبیه درب های كشویی یا لولایی این مشكل را برطرف كرد.
برنامه ورزش و معماری یكشنبه 23 مهر تولید گروه علوم ورزشی با اجرای محمد درخشنده بود. این برنامه شب های یكشنبه ساعت 21:45 به مدت 15 دقیقه تقدیم علاقه مندان می شود.

دسترسی سریع
ورزش و معماری