چشم انداز چهارشنبه ها از ساعت 13:35 به مدت 25دقیقه

رادیو ورزش

چشم انداز

هنرنمایی مهندسین ایرانی در احداث استادیوم امام رضا (ع)

برنامه "چشم انداز" چهارشنبه 5 دی، با مهندس خلیل اكبری، معاون عمرانی آستان قدس رضوی، درباره ویژگی های فنی استادیوم امام رضا (ع) گفتگو كرد.

1397/10/08
09:11

به گزارش رادیو ورزش؛ مهندس خلیل اكبری، معاون عمرانی آستان قدس رضوی، در ادامه تشریح مشخصات فنی استادیوم امام رضا (ع) اظهار كرد: مجموعه ورزشی آستان قدس رضوی بر مبنای 30 هزار نفر طراحی شده است؛ اما برای كاهش بروز مشكل در هنگام استقرار تماشاچیان بر روی صندلی ها و خروج از استادیوم، ظرفیت آن را 5 هزار نفر كاهش دادیم و در حال حاضر ظرفیت استادیوم با 25 هزار صندلی پوشش داده شده است.
وی، در پاسخ به این پرسش كه در روند طراحی و اجرای استادیوم از نیروها و مهندسین بومی داخلی استفاده شده است یا مشاوران و پیمانكاران خارجی هم در ساخت آن كمك كرده اند، گفت: بحث استفاده از تخصص ها و نیروهای داخلی تقریباً در اكثر موارد استادیوم مشهود است؛ به گونه ای كه طراحی كل مجموعه ورزشی توسط یكی از مجموعه های فنی خود آستان قدس رضوی انجام شده است. ما در طراحی نقشه های فاز یك و دو و حتی نظارت فاز 3 از كل خدمات مجموعه مهندسی آستان قدس كه در قالب مشاور بوده اند، استفاده كرده ایم.
در طراحی پاركینگ ورزشگاه هم كه یك مجموعه مستقل است، از خدمات مهندسین و مشاوران آستان قدس استفاده شده است. پیمانكارانی كه در پروژه فعالیت داشتند، اكثر قریب به اتفاق آنها بومی های مشهد بودند. تنها بخشی كه به صورت كنسرسیوم از مجموعه پیمانكاران ایرانی و خارجی استفاده كردیم، احداث سقف استادیوم بود كه البته عمده طرف قرارداد ما شركت ایرانی به حساب می آمد.
اكبری، نیز در خصوص سازه سقف استادیوم امام رضا (ع) عنوان كرد: پوشش سقف چادر و اسكلت آن فلزی است. این چادر ویژگی های خاصی دارد و حتی در ایام تابستان كه دمای هوا ممكن است به 40 درجه برسد به عنوان عایق حرارت عمل می كند و گرما را منتقل نخواهد كرد. عمر مفید چادر حداقل بالای 25 سال است.
در طراحی سقف، فاصله جالب و قابل توجهی بین سكوها و چادر ایجاد شده كه پیرامون آنها را با نرده های خاصی پوشش داده ایم. این نرده ها باعث می شوند سیركوله هوا كامل در زیر انجام شود.
برنامه چشم انداز، با اجرای علی رحیمیان، چهارشنبه ها ساعت 13:35 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.

دسترسی سریع
چشم انداز