هومن افاضلی، كارشناس فوتبال در برنامه صبح و ورزش یكشنبه 3 اسفند به نقد نیمفصل اول لیگ برتر فوتبال كشور و نیز جابجایی مربیان بین تیم ها و لغو و عقد قراردادهای مختلف آنها پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ هومن افاضلی، مربی با سابقه و از كارشناسان فوتبال كشورمان در خصوص كیفیت فنی مسابقات توضیح داد: لیگ ما نسبت به سه سال گذشته از نظر كیفی نزول پیدا كرده است. این اواخر كمی بازی ها جذاب تر شده بود اما قبل از هفته یازدهم بازی خیلی با كیفیتی از تیم ها ندیدیم. یكی از مهمترین دلایل این است كه هر سال تعدادی از بازیكنان خوبمان را از دست می دهیم و سیستم هایی كه برای آموزش بازیكنها و پرورش بازیكنان جوان داریم ناكارآمد است و نمی توانیم به آسانی خلا بازیكنانی كه می روند را جبران كنیم و در این شرایط مربی و بازیكن خارجی هم ممنوع شده و در مجموع لیگ به لحاظ كیفی نزول پیدا كرده است.
از طرفی از نظر سخت افزاری مشكل داریم. نه تنها باید بازی ها روی زمین های با كیفیت برگزار شود بلكه برای اینكه كیفیت مسابقات بالا برود باید روی همان سطح و زمین مرغوب تمرین و به ریتم بازی عادت كنیم و بتوانیم از پتانسیل زمین های خوب در زمان مسابقات استفاده كنیم.
افاضلی در ادامه تصریح كرد: فوتبال یك فرآیند است. افراد زیادی در آن دخیل هستند و اینطور نیست كه اگر تیمی ناكام است دست روی مربی بگذاریم و بگوییم مربی نتوانست كارش را خوب انجام دهد.مهمترین ركن در فوتبال مدیریت است. مدیرها هستند كه مربیان را انتخاب می كنند، قرارداد می بندند و زیرساخت و بودجه فراهم می كنند. فوتبال حرفه ای چهار ركن دارد كه شامل مدیریت، امكانات، بازیكن و مربی است كه همه این ها را مدیریت فراهم می كند و اگر مدیریت خوبی در باشگاه نداشته باشید فشار روی مربی زیاد می شود. مربی كه آسایش ندارد و بازیكنانش مدام در اضطراب دریافت قراردادهایشان هستند؛ تمركز ندارد. زیرا ذهن بازیكن معطوف به بازی نیست بلكه معطوف به مسائل دیگری است كه روی كیفیت بازی تاثیر می گذارد. ما در فوتبالمان به شكل واضحی مشكل مدیریتی داریم و نیازمند مدیران بهتری هستیم. هر چند الان مدیران خوبی هم داریم ولی در مجموع فوتبال ما ساختار مناسبی ندارد زیرا مدیریت مناسبی روی آن اعمال نمی شود.
این مربی با سابقه كشورمان درباره جابجایی مربیان بین باشگاه ها توضیح داد: قرارداد مربیان با بازیكنان متفاوت است آنها با یك پیامك می توانند استعفا بدهند و سازمان لیگ این را می پذیرد. با این سبك استعفا دریافتی مربی از زمانی است كه كار كرده تا زمانی كه قطع همكاری شده است. مربی می تواند جدا شود مگر اینكه در قراردادش بندی باشد كه این مساله را محدود كند و مجبور به دادن غرامت باشد. شما نمی توانید یك مربی را مجبور كنید تا آخر قراردادش بماند. این اتفاق در كشور ما می افتد. در سایر كشورها انقدر مبلغ قراردادها زیاد است كه ترجیح می دهند اختیار در دست باشگاه باشد. باشگاه می تواند مربی را اخراج كند ولی موظف است تا زمانی كه مربی به باشگاه دیگری نرفته و شغل جدیدی نگرفته حقوقش را پرداخت كند.
وی ادامه داد: اگر مربی در شرایط خوبی بوده و از باشگاه جدا شده به این دلیل است كه پیشنهاد بهتری برایش صورت گرفته است. امسال متاسفانه اینطور مرسوم شده كه باشگاه ها سراغ مربیان تیم دار می روند. هیچگاه در فوتبال اینطور نبوده كه باشگاهی دنبال مربی برود كه خودش تیم دارد. این خیلی بی اخلاقی است كه یك مربی را وسوسه كنید تا تیمش را رها كند و جای دیگری برود. امسال این موضوع باب شده است. درباره زمان مربیگری من هم اینطور بود كه من از باشگاه پارس جنوبی جم استعفا دادم سپس به من زنگ زدند. امسال می بینیم كه مربیان شاغلند و خوب هم كار می كنند و مشكل مالی و امكاناتی هم ندارند و باشگاه ها سراغ آن مربی می روند و او را وسوسه می كنند كه اتفاق خوبی نیست.
شما می توانید از طریق فایل صوتی پیوست بطور كامل شنونده این گفتگو باشید.
این برنامه صبح و ورزش، با اجرای مسعود خواجه وند و با كارشناسی خسرو والی زاده روی آنتن رفت. برنامه صبح و ورزش ساعت 7:10 هر روز به جز جمعه ها به مدت یك ساعت و20 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.
شما مخاطب محترم رادیو ورزش می توانید پیشنهادات و انتقادات خود درباره این برنامه را از طریق پیامك به شماره 30000306 و یا تماس با شماره تلفن های 22021387 و 22021388 با كارشناسان ما در میان بگذارید.