برنامه «صبح و ورزش» دوشنبه 30 تیر در گفتگو با كی كاوس سعیدی، دبیركل كمیته ملی المپیك به موضوع جایگاه ایران در IOC و نیز اساسنامه كمیته ملی المپیك پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ كی كاوس سعیدی، دبیركل كمیته ملی المپیك در خصوص نشست هیئت اجرایی كمیته بین المللی المپیك كه جمعه گذشته برگزار شد و اعضای جدیدی برای آن انتخاب گردید و اینكه چرا از كشورمان نماینده ای عضو نشده توضیح داد: طی سال 97 و 98 دكتر صالحی امیری، رئیس كمیته ملی المپیك بیش از 100 ملاقات با مقامات مختلف IOC و OCA داشتند و در ارتباط با موضوعات مختلف ورزشی كشور و ورزش بین الملل صحبت نمودند. مستحضرید كه برای كسب كرسی بین المللی لابی های زیاد و حضور در تمام كنفرانس ها و كنگره ها و دیدارهای بین المللی لازم است و نه برای دوره های كوتاه مدت یكساله بلكه برای دوره های طولانی. اكثر كسانی كه به عضویت IOC درمی آیند سابقه های طولانی بالای 20 و 30 سال داشته اند.
دبیركل كمیته ملی المپیك در گفتگو با رادیو ورزش اظهار كرد: با توجه به اینكه دوره های كمیته ملی المپیك 4 ساله است و به ندرت مشاهده شده كه فردی دو دوره حضور داشته باشد. زمان برای لابی های مختلف كم است. برای مثال در دوره هاشمی طباء، ایشان دو دوره حضور داشتند و شرایط برای لابی و كسب كرسی و افتخار برای ورزش ایران فراهم بود. صالحی امیری نه تنها برای كرسی گرفتن بلكه برای ارتقای جایگاه ورزش ایران تلاش زیادی كرد. اما این قضیه زمان بر است و این مساله را باید منطقی و عقلانی بپذیریم كه ظرف 6 ماه یا دو سال نمی توان یك كرسی مهم و تراز اول دنیا را بدست بیاوریم.
سعیدی تصریح كرد: به ندرت اتفاق افتاده كه خارج از كمیته ملی المپیك مقامی برای IOC انتخاب شود اما همان ها هم با لابی های زیاد و با رزومه قوی، جایگاه سیاسی و اقتصادی و هویت فردی و اجتماعی خوب و با دارا بودن رای بالا انتخاب می شوند. این كار شدنی است اما در شرایطی كه كشور ما دارد. شرایط سیاسی و تحریم های بین الملل و مسائلی كه داریم تمركز روی كشور ما كمتر است. امیدواریم در آینده این اتفاق خوب رخ دهد.
دبیركل كمیته ملی المپیك درباره سهم ورزش زنان در IOC توضیح داد: بر اساس تصمیمات جدید از 5 نفر عضو 3 نفر خانم انتخاب شده اند. سهم زنان در IOC به 33 % رسیده است. هدفگذاری و نشانه گذاری IOC بر این است كه این سهم را به 50% برساند و حتی در بازی های المپیك حضور زنان را پررنگتر كند.
سعیدی در خصوص جایگاه از دست رفته ایران كه حدود 16 سال از آن می گذرد؛ گفت: با از دست دادن جایگاه قبلی دیگر نتوانستیم جایگاهی بدست بیاوریم ولی همچنان تلاش ها از سوی دكتر صالحی امیری صورت می گیرد تا در سفرهای خود به همراه مشاورین ارشد در لابی ها شركت كنند تا آن جایگاه را بدست بیاوریم. هر چند هم اكنون در كمیسیون های OCA عضویت داریم.
دبیركل كمیته ملی المپیك همچنین در گفتگو با رادیو ورزش درباره وضعیت اساسنامه این كمیته و ایراداتی كه شورای نگهبان به این اساسنامه وارد كرده؛ گفت: این اساسنامه در هیئت اجرایی تصویب شد و IOC آن را تائید كرد. این اساسنامه به دولت فرستاده شد و هیئت وزیران آن را به تصویب رساندند. پس از آن به شورای نگهبان فرستاده شد و پس از 7 ماه بررسی تنها ایرادی كه گرفته شد مربوط به بحث كارشناسی است كه یك بند آن با قانون مغایرت دارد و مربوط به نفی تبعیض نژادی و مذهبی و ... است. این مسائل مربوط به منشور المپیك است و ما نمی توانیم منشوری كه همه كشورها آن را پذیرفته اند را رد كنیم. ایران هم در سال 1327 این منشور را رسما پذیرفت و به عضویت IOC درآمد. كمیته ملی المپیك بیش از 72 سال است كه بر اساس این دستورالعمل فعالیت می كند. اساسنامه های قبلی این كمیته هم تماما به همین شكل بوده و ما تغییری در آن نداده ایم. شورای نگهبان هم اظهار كرده كه ما این منشور المپیك را تا بحال ندیده ایم و اگر می دیدیم مورد بازنگری قرار می دادیم. حدود دو سال است كه شورای نگهبان هم بر اینگونه اساسنامه ها نظارت می كنند. منطق حاكم بر شورای نگهبان منطقی حقوقی است و قطعا این موضوع با تعامل و گفتگو حل می شود. این منشور با دستور صالحی امیری به معاونت حقوقی دولت ارسال شده و با توجه به حسن نیت مسائل حل می گردد.
شما می توانید از طریق فایل صوتی پیوست شنونده این گفتگو باشید.
این برنامه صبح و ورزش، با اجرای شیرین هاشمی و با كارشناسی خسرو والی زاده روی آنتن رفت. برنامه صبح و ورزش ساعت 7:10 هر روز به جز جمعه ها به مدت یك ساعت و20 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.
شما مخاطب محترم رادیو ورزش می توانید پیشنهادات و انتقادات خود درباره این برنامه را از طریق پیامك به شماره 30000306 و یا تماس با شماره تلفن های 22021387 و 22021388 با كارشناسان ما در میان بگذارید.