برنامه «صبح و ورزش» دوشنبه 19 خرداد در گفتگو با رضا صالحی امیری، رئیس كمیته ملی المپیك به بررسی تمهیدات اندیشیده شده برای موفقیت المپین ها پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ رضا صالحی امیری، رئیس كمیته ملی المپیك درباره نقل قولی كه از وی با عنوان "برخی از رشته ها برای ما اهمیت دارند. مثل شنا، شیرجه، تیراندازی و سایر رشته های پر مدال كه می توانند آینده روشنی داشته باشند." منتشر شد؛ توضیح داد: ما باید بار دیگر در سیاست ها، برنامه ها و اهداف دو دهه گذشته خود بازنگری كنیم و ببینیم كه آیا اهداف مورد بحث و سیاست های تبیین شده با واقعیت های دنیای ورزش منطبق است یا خیر؟
وی تاكید كرد: من معتقدم كه آنچه در گذشته شد محصول تفكر و تلاش مدیران گذشته بود و تخریب گذشته هیچ سودی برای ایران امروز ندارد به همین خاطر من در همه صحبت ها و ادبیاتم تلاش می كنم از گذشته تقدیر كنم و نسبت به آینده بحث های اساسی داشته باشم.
در خصوص رشته های یاد شده؛ برای مثال رشته شنا در المپیك مجموعا 56 مدال دارد. همین وضعیت در دوچرخه سواری، تیراندازی، شمشیربازی و قایقرانی داریم. اگر ما یك دهه بطور جدی روی این رشته ها سرمایه گذاری كنیم مطمئنا می توانیم در عرصه آسیایی، جهانی و المپیك موفق شویم. البته این برنامه ریزی ها باید در سطح پایه باشد.
صالحی امیری تصریح كرد: اگر بنا باشد ورزش ایران جهش داشته باشد نقطه اصلی توسعه آن آموزش و پرورش است. زیرا آموزش و پرورش بستر كاشت نهال ورزش قهرمانی است و لاغیر.
رئیس كمیته ملی المپیك افزود: ما باید در اولویت هایمان این رشته های پرمدال را ببینیم. در این راستا هماهنگی با وزارت ورزش و جوانان وجود دارد. قرار شد دكتر سجادی و تیم همكارانشان كه مسئولیت برگزاری رویدادها از جمله المپیك و بازی های آسیایی را بر عهده دارند؛ درباره موضوع تخصیص بودجه و برنامه (علاوه بر بودجه های جاری كه برای هر فدراسیونی در نظر گرفته می شود و هر ساله 10% افزایش می یابد و امسال هم همینطور خواهد بود)؛ برنامه و بودجه ویژه ای را برای این رشته ها قائل شوند تا: 1- توسعه زیرساخت داشته باشند. 2- مربی استخدام كنند. 3- با آموزش و پرورش تفاهم نامه امضا كنند و بتوانند مسیر را دنبال كنند تا برای حداكثر 10 سال بعد مدال هایی را در این عرصه ها كسب كنیم. در نتیجه رتبه ما در آسیا و جهان تغییری جدی پیدا خواهد كرد.
وی درباره تمرینات مجازی المپین ها اظهار كرد: مجموعه همكاران ما در آكادمی ملی المپیك و دكتر سجادی از هفته سوم فروردین برنامه ریزی مبنتی بر این اصل بود كه ما برای مجموعه نیروهایی كه كسب سهمیه كرده اند و همچنین كسانی كه در مسیر كسب سهمیه هستند؛ برنامه ای بچینیم كه حداقل آمادگی را داشته باشند. در حوزه آمادگی جسمانی، دكتر بهرامی نژاد؛ در حوزه پزشكی، دكتر تقوی؛ حوزه روانشناسی، دكتر واعظ موسوی و ... ضبط برنامه دارند و آنها را در اختیار ورزشكاران قرار می دهند و با اطلاعرسانی به ورزشكاران به آنها می گویند كه به برنامه ها بطور آنلاین و سپس آفلاین گوش كنند تا اینچنین آمادگی را به حداقل های ممكن برسانیم.
خوشبختانه فعالیت تعدادی از رشته ها از سوی ستاد كرونا آزاد اعلام شده و ما هم تعدادی تجهیز حداقلی تهیه كرده ایم و توزیع خواهیم كرد تا در اختیار المپیین ها قرار گیرد و بتوانند در محیط خانه حداقل های لازم را برای حفظ آمادگی داشته باشند. اگر این اتفاق نیافتد ما دچار خسارت می شویم. اما هنوز دستوری برای برگزاری اردوهای مشترك داده نشده است.
شما می توانید از طریق فایل صوتی پیوست شنونده این گفتگو باشید.
برنامه صبح و ورزش، دوشنبه 19 خرداد با اجرای محمد درخشنده و با كارشناسی خسرو والی زاده روی آنتن رفت. این برنامه ساعت 7:10 هر روز به جز جمعه ها به مدت یك ساعت و20 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.
شما مخاطب محترم رادیو ورزش می توانید پیشنهادات و انتقادات خود درباره این برنامه را از طریق پیامك به شماره 30000306 و یا تماس با شماره تلفن های 22021387 و 22021388 با كارشناسان ما در میان بگذارید.