برنامه دور یك میز دوشنبه 8 آبان با حضور مرتضی طالع ماسوله، كارشناس و بنیانگذار صنعت گردشگری ورزشی، جواد قاسمی، مدیر عامل انجمن متخصصان گردشگری و دكتر محمد نوحی، رئیس فدراسیون بین المللی جشنواره هنرهای رزمی به راهكارهای توسعه گردشگری پرداخت
به گزارش رادیو ورزش؛ مرتضی طالع ماسوله، كارشناس و بنیانگذار صنعت گردشگری ورزشی درخصوص آمار و ارقام های گردشگری جهان اظهار كرد: كشور اسپانیا رتبه هشتم جهانگردی در جهان را دارا بود ولی بعد از برگزاری المپیك در این كشور به رتبه دوم جهان صعود كرد. در المپیك 2012 لندن، كشور انگلستان 600 میلیون پوند سود خالص بدست آورد.
در یك ارزیابی كه بین مسئولان كشور ایران و استرالیا صورت گرفت؛ 28 درصد مسئولان ورزشی ایران برای موضوع جلب توریسم ورزشی اهمیت قائل بودند ولی در مورد كشور استرالیا این آمار 60 درصد بود. به عبارتی بینش است كه اراده می آورد و اراده است كه باعث توسعه می شود.
43 درصد مشاغل جهان متعلق به توریسم ورزشی است و 10 درصد از اقتصاد دنیای توریسم متعلق به توریسم ورزشی است.
در قرن 21 اصطلاح گردشگری ورزشی تغییر كرده و اصطلاح صنعت خاطره فروشی و صنعت لبخند متداول شده است. مهمان نوازی در ذات فرهنگ ایرانی است كه باید از آن استفاده كرد و آموزش داد.
طالع درباره راهكار توسعه گردشگری ورزشی توضیح داد: كلمات كلیدی كه دولتمردان باید دقت كنند عبارت است از: 1- نگاه به گردشگری ورزشی 2- فكر در مورد آن 3- عملی كردن افكار و 4- تهیه سند مشترك بین میراث فرهنگی و گردشگری و وزارت ورزش.
دكتر محمد نوحی، رئیس فدراسیون جشنواره بین المللی هنرهای رزمی درخصوص قابلیتهای گردشگری ورزشی ایران بیان كرد: ابتدا باید دید كه چقدر نگاه دولت و وزارت ورزش به گردشگری ورزشی ریشه دار و عمقی است. در سال 91 جشنواره هنرهای رزمی در كیش برگزار شد كه 1800 نفر از 68 كشور دنیا حضور داشتند. من می توانم هر سال 4 رویداد اینچنینی را در كشور برگزار كنم. این گردشگران وقتی به كشور خود برمی گردند؛ تبلیغ كشور ما را می كنند.
البته نگرش ما به توریسم ورزشی درست نیست. ما بهترین آب و هوای دنیا و قابلیتهای طبیعی مانند جنگل، دریا و ...داریم. ما باید نگاه وزارت ورزش و سازمان گردشگری را یكی كنیم تا گردشگری ورزشی را توسعه دهیم.
جواد قاسمی، مدیر عامل انجمن متخصصان گردشگری درمورد توسعه گردشگری ورزشی گفت: ما به بازاریاب و مدیر بین المللی احتیاج داریم كه با تیم های ورزشی ارتباط بگیرد و در فضای مجازی معرفی كند. در بحث فرهنگ سازی كارهای زیادی می توان انجام داد؛ برای مثال تور ورزشكاران در سطح شهر برگزار كنیم تا مردم ورزشكاران را از نزدیك ببینند. از درون رویدادهای تاریخی می تواند رویدادهای ورزشی، فرهنگی و ... بیرون بیاید و بالعكس و این می تواند ارتباط گردشگری ورزشی را بوجود آورد. جوانان ما نیاز به اشتغال دارند و بهترین راه اشتغال در گردشگری است.
برنامه دور یك میز دوشنبه 8 آبان كاری از گروه علوم ورزشی با اجرای محسن ابوفاضلی و كارشناسی محمدرضا منصوریان از رادیو ورزش پخش شد. این برنامه هر شب به جز شنبه ها و یكشنبه ها ساعت 21,05 به مدت 25 دقیقه تقدیم شنوندگان می شود.