برنامه دور یك میز دوشنبه 24 مهر با حضور مجتبی جوهری، رئیس فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای و مهدی تمولی، رئیس كمیته مرشدی به بررسی اقدامات انجام گرفته در فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای جهت توسعه این ورزش پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ مجتبی جوهری، رئیس فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای پیرامون اقدامات این فدراسیون جهت توسعه ورزش پهلوانی و زورخانه ای اظهار كرد: خاستگاه ورزش زورخانه ای ایران است و اساس ورزش كشور به شمار می رود. متاسفانه ما در ابتدایی ترین موضوع یعنی آئین نامه ای كه بتوانیم این ورزش را پیش ببریم؛ دچار مشكل بودیم و ناهماهنگی در سطح زورخانه های كشور وجود داشت.
در اولین قدم به این نتیجه رسیدیم كه در سطح دنیا باید یك آئین نامه و ضوابط كلی حاكم باشد. جهت این كار متخصصین و خبرگان این ورزش را گردهم آوردیم و در حال حاضر در انتهای این مطالعه هستیم كه قابل ارائه به دنیاست. بعلاوه در حال تدوین نرم افزاری هستیم كه دور از هرگونه نقش انسانی، داوری را انجام دهد.
تجهیزات ما در تمام زورخانه ها متفاوت بودند و استاندارد نیز نبودند كه در حال استانداردسازی این تجهیزات هستیم. در سطح ایران جامعه آماری درستی نداشتیم و در این رابطه بانك اطلاعاتی قوی را طراحی كرده ایم. همچنین با آموزش و پرورش، دانشگاه ها، نیروهای مسلح و بسیج در حال امضا تفاهم نامه هستیم.
جوهری در مورد لزوم آموزش در این فدراسیون توضیح داد: ضعف ما در بخش آموزش است. بررسی دقیق میدانی انجام داده و وضعیت موجود را مشخص كرده ایم. حدود 820 زورخانه در سطح كشور و 100 زورخانه در حال ساخت داریم ولی به اندازه 250 زورخانه پوشش نیروی مرشدی آموزش دیده وجود دارد كه این تعداد در حوزه مربیگری و داوری بسیار كمتر هم هستند. هر زورخانه ای كه بخواهد بطور عادی بچرخد؛ 4 مرشد و 4 مربی لازم دارد. آمارهای ما نشان می دهد كه در حال حاضر برای هر زورخانه كمتر از یك مرشد وجود دارد. این وضعیت ما را بر آن داشت كه تا پایان امسال 5 هزار نفر مربی، مرشد و داور آموزش داده شوند.
مهدی تمولی، رئیس كمیته مرشدی درخصوص برنامه های آموزش مرشدی در این فدراسیون بیان كرد: متاسفانه ورزش زورخانه ای مورد توجه و حمایت قرار نگرفته است. مرشد ها طبق سرمشق خاصی وارد این ورزش نشده و هدفشان از این ورزش مشخص نیست. برنامه های خاصی برای آموزش مرشدی مدون شده است. برنامه آموزشی برای ضرب زورخانه داشته ایم. بعلاوه اشعار و لحن آواز مرشدها نیز باید تقویت شوند. همچنین مرشد ها باید برای مسابقات رتبه بندی شده و دوره آموزشی دیده باشند.
برنامه دور یك میز دوشنبه 24 مهر كاری از گروه علوم ورزشی با اجرای محسن ابوفاضلی و كارشناسی محمدرضا منصوریان از رادیو ورزش پخش شد. این برنامه هر شب به جز شنبه ها و یكشنبه ها ساعت 21,05 به مدت 25 دقیقه تقدیم شنوندگان می شود.