برنامه سواركاری و چوگان پنجشنبه 29 تیر با حضور مهسا محمدی فر، نائب رئیس فدراسیون چوگان به توضیح در خصوص رقابت های جام جهانی چوگان و اتفاقات همراه آن پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ مهسا محمدی فر، نائب رئیس فدراسیون چوگان در گفتگو با رادیو ورزش گفت: این افتخار را داشتیم كه به عنوان مهد چوگان میزبان یازدهمین دوره از رقابت های جام جهانی چوگان باشیم. متاسفانه كشورمان نتوانست صعود كند و مقام سوم را كسب كرد. اما به نسبت سال های قبل چوگان ایران بسیار پیشرفت كرده و تیم های خارجی نیز به این موضوع اذعان داشتند. سالها قبل با پاكستان رقابت می كردیم و اختلاف گل هایمان با پاكستان خیلی زیاد بود. ولی امسال هر دو باخت ما با این تیم فقط دو گل بوده و برای همه این واقعیت شوكه كننده بود. بازی ها در زون E شامل كشورهای هند، آفریقای جنوبی، پاكستان و ایران بود. این نوع زون بندی در سراسر جهان وجود دارد و مسابقات مقدماتی برگزار می شود تا تیم صعودكننده به استرالیا مشخص گردد. تیم های هند و پاكستان و آفریقای جنوبی از تیم های بسیار قوی چوگان جهان هستند و حتی باخت ما در مقابل آنها هم آبرومندانه بود.
محمدی فر در ادامه گفت: ما زمینه های چوگان خوبی داریم و نیكولاس بنتنر ، رئیس فدراسیون چوگان هم از سطح ورزشكاران ایرانی و هم از وضعیت نگه داری باشگاه های چوگان ابراز رضایت كرد. چند باشگاه تهران وضعیت بسیار خوبی دارند و از نظر سطح بازی ها، كیفیت امكانات و میزبانی خوش درخشیدیم و رسانه ای شدیم.
وی تصریح كرد: تیم مدیریتی چوگان نسبتا جوان است و اقدامات بنیادینی را در پیش گرفته است. یكی از این اقدامات تاسیس مدرسه چوگان و استعدادیابی بود كه برای رده سنی 7 تا 17 سال اجرا شد. دراین راستا از اسبچه های خزری یا اسب كاسپین كه اسب اصیل ایرانی است استفاده می كنیم. در مسابقات افتتاحیه جام جهانی نیز رده های سنی پایین حضور داشتند و رژه رفتند و طبق رسم تمام دنیا كه ابتدا كودكان گوی می زنند؛ كودكان ما نیز گوی اول را زدند. در كتاب های درسی هم درباره چوگان مطالبی خواهیم داشت و اشعاری كه درباره چوگان است را جمع آوری و معرفی می كنیم. در تمام دنیا چوگان را با نام پولو می شناسند كه این موضوع باید تصحیح شود.
وی درباره ثبت نام چوگان برای آذربایجان گفت: خیلی از افراد تصور می كنند كه چوگان به نام آذربایجان به ثبت رسیده است ولی اینطور نیست و یك نوع بازی محلی به نام قره باغ را ثبت كرده اند. طی این سال ها از ادبیات و هر آنچه كه داریم مدارك و مستندات موثق جمع كردیم و كتاب نوشتیم و تمام مدارك محكم را جمع كرده ایم تا نشان دهیم كه چوگان از 3000 سال قبل در ایران بازی می شد. آذرماه سال 96 مشخص خواهد شد كه آیا موفق بوده ایم چوگان را به نام خودمان ثبت كنیم یا نه. خوشبختانه رئیس فدراسیون جهانی هم در سخنرانی های خودش كاملا اعتقاد داشت كه ایران خواستگانه چوگان است و تاكید كرد كه از ایران حمایت خواهد كرد.
برنامه زنده مجله سواركاری و چوگان، پنجشنبه 29 تیر كاری از گروه مسابقات ورزشی با اجرای پیرایرانی بود. این برنامه از ساعت 15:05 تا 16 پنجشنبه ها بصورت یك هفته در میان از شبكه رادیویی ورزش پخش می شود.