برنامه "ورزش ایران وزنه برداری" دوشنبه 18 شهریور، با حسین مقامی، دبیر اسبق فدراسیون وزنه برداری و رئیس هیأت وزنه برداری قزوین، درباره استعدادیابی در وزنه برداری گفتگو كرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی رادیو ورزش؛ حسین مقامی، دبیر اسبق فدراسیون وزنه برداری و رئیس هیأت وزنه برداری قزوین، در ارتباط با بحث استعدادیابی در وزنه برداری بیان كرد: استعدادیابی یكی از بهترین فاكتورها برای شناسایی ورزشكاران است. ورزش قهرمانی امروز در دنیا به عنوان یك تجارت شناخته می شود. قانون تجارت می گوید با حداقل سرمایه و اتلاف وقت، حداكثر بهره برداری را داشته باشیم. بر همین اساس امروز بیشتر كشورهای توسعه یافته به دنبال شناسایی استعدادها جهت آموزش و پرورش آنها برای حضور در رقابتهای المپیك و جهانی هستند.
وی، به ارائه تاریخچه استعدادیابی پرداخت و اظهار كرد: بحث استعدادیابی از اواخر سال 1960 در اروپای شرقی شكل گرفت. در آن دوران خیلی از كشورها سرمایه گذاری خوبی را روی استعدادها انجام دادند. برآیند آن هم المپیك سال 1972مونیخ بود. كشورهایی مثل آلمان شرقی، رومانی و بلغارستان در رشته های مختلف ورزشی توانستند مدالهای خوبی را كسب كنند.
مقامی، تصریح كرد: امروز بسیاری از كشورها برای اینكه بتوانند زودتر به اهدافی كه در ورزش دارند دست پیدا كنند، اندیشمندان و محققانشان فاكتورهایی را استخراج كرده اند تا برای رشته های مختلف شاخصه هایی را تدوین كنند. یكی از مهمترین شاخصه ها بحث آنتروپومتری(پیكرسنجی) و وراثتی است كه امروز در دنیا به شدت روی آن توجه شده است.
دبیر اسبق فدراسیون وزنه برداری با بیان اینكه به نظرم دیگر وقتش رسیده كه ما هم در وزنه برداری به صورت علمی به موضوع بپردازیم، افزود: سالهاست ورزشكاران ما در استانها به صورت خودجوش زیر نظر مربیان تجربی به ورزش روی آورده اند؛ به طور مثال شاهین نصیری نیا یكی از افرادی است كه به صورت وراثتی و با توجه به اینكه پدرش هم از قهرمانان خوب كشور بود، توانست موفق شود.
برنامه ورزش ایران وزنه برداری، با اجرای نوروزی و كارشناسی اقبالپور، روزهای دوشنبه هر هفته ساعت 9:00 به مدت 60 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.