برنامه "ورزش ایران وزنه برداری" دوشنبه 11 شهریور، با دكتر سمانه حاج حسینی، عضو كمیته استعدادیابی فدراسیون وزنه برداری، درباره المپیاد استعدادهای برتر گفتگو كرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی رادیو ورزش؛ دكتر سمانه حاج حسینی، عضو كمیته استعدادیابی فدراسیون وزنه برداری، در خصوص نحوه برگزاری المپیاد استعدادهای برتر گفت: كمیته استعدادیابی فدارسیون وزنه برداری با حمایت مرادی از سال 95 كارهای علمی و عملیاتی خود را آغاز كرد. از سال 94 مطالعات اولیه شروع شد و تمام مدلهای وزنه برداری دنیا را بررسی كردیم. حدود 110 شاخصه استعدادیابی در حوزه وزنه برداری یافت شد. سال 95 سعی كردیم مدل اولیه ایرانی را طراحی كنیم. با حمایت كمیته استعدادیابی و فدراسیون جشنواره ای در شهر گرگان برپا شد و از نونهالان وزنه برداری پسر دعوت كردیم كه تمام 110 شاخص را اندازه گیری كنیم تا شاید مدل ایرانی را از آن دربیاوریم.
وی، ادامه داد: با استفاده از هوش مصنوعی و علم روز آمار توانستیم از بین 110 شاخص، 15 شاخص را استخراج كنیم كه این شاخص ها معرف های خوبی بودند و می توانستیم اطمینان حاصل كنیم با 70 درصد دقت، افرادی كه انتخاب می شوند آینده دار هستند.
دكتر حاج حسینی، تصریح كرد: خوشبختانه در سال 98 همان نونهالان ما به شكلی در مسابقات استعدادهای برتر ایرانیان راستی آزمایی شدند و همان نفراتی كه در آن سال به عنوان استعداد به فدراسیون معرفی شدند، جزء مدال آوران سال 98 قرار گرفتند. قوت كار بهتر شد و انرژی تیم استعدادیابی بیشتر از قبل شد. پس از آن سعی كردیم در دیگر شاخص ها مثل حوزه روانی كه ما آن زمان كم كاری كردیم و یا سواد مطالعاتی درستی در این زمینه نداشتیم را در سال 98 به شاخص هایمان اضافه كنیم.
وی، به تغییراتی كه در این دوره از المپیاد استعدادهای برتر ایجاد شده است، اشاره كرد و گفت: امسال در شهر سنندج و شهر كرد 2 شاخصه مهم روانشناسی از نظر تیپ شخصیتی و تعهد ورزشی افراد به شاخص های بحث اندازه های پیكرسنجی، آمادگی جسمانی و همچنین مهارت های حركتی آنها اضافه شده است.
برنامه ورزش ایران وزنه برداری، امروز با اجرای اسكویی و كارشناسی اقبالپور روی آنتن رفت. این برنامه روزهای دوشنبه هر هفته ساعت 9:00 به مدت 60 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.