سجاد انوشیروانی، رئیس فدراسیون وزنه برداری درباره اهداف و برنامههای این فدراسیون صحبت كرد.
سجاد انوشیروانی، رئیس فدراسیون وزنه برداری در دیدار با علی اصغر احمدی مدیر رادیو ورزش در خصوص رقابت های قهرمانی كشور كه به میزبانی اردبیل برگزار شد، گفت: ما در سال قبل از المپیك قرار داریم. در یك جدول فشرده جدول برون مرزی و انتخابی های المپیك هستیم و باید مسابقات را طبق این فعالیت ها برنامه ریزی می كردیم. مسابقات كشوری باید در ابتدای سال تمام شود تا وزنه برداران خودشان را به كادر فنی و فدراسیون نشان دهند. بیشتر رویدادهای مهم از مرداد آغاز می شود تا اگر وزنه برداری استعداد دارد بتواند در قالب تیم ملی به وزنه برداری كشور كمك كند.
وی ادامه داد: برگزاری مجزای مسابقات كاری است كه فدراسیون جهانی هم انجام می دهد. فدراسیون جهانی با چند كشور و ما با چند استان این كار را انجام می دهیم. ما این مدل برگزاری را امتحان كرده ایم. ضمن اینكه روش تجربه شده ای بود. با دیدن جدول مسابقات متوجه می شوید كه تعداد وزنه بردارانی كه از استانها در مسابقات حضور دارند كمتر از سال قبل نبود و در مجموع در هر رده سنی شاید 15 وزنه بردار كم داشتیم و تقریبا همه آنهایی كه باید در قهرمانی كشور حضور داشته باشند؛ بودند اما با این تفاوت كه نوع امتیازدهی مدالی شده بود تا استانهایی كه بضاعت این را ندارند كه یك تیم كامل داشته باشند نمود پیدا كنند. برای مثال زنجان برای اولین بار در كشور یك نائب قهرمانی كسب كرد و در تیم ملی بزرگسالان سه نماینده داشت در حالی كه به لحاظ كیفی خوب كار كرده به لحاظ كمی تعدادی ندارد.
انوشیروانی تصریح كرد: در برگزاری مسابقات به این شكل مشكل این است كه چند استان كه تیم كامل دارند اعتراض میكنند زیرا وزنه بردارانی كه میتوانستند در قالب تیم استانی در مسابقات حضور داشته باشند و این مسابقات انگیزهای برایشان باشد؛ حضور ندارند.
وی افزود: من این موضوع را قبول ندارم. به این دلیل كه نام كسانی كه سال گذشته در استانها بودند امسال هم در لیست است. این نشان می دهد كه استان ها دستشان پر نیست و ما متضرر می شویم. ما می دانیم كه وزنه برداران خوب ما با میانگین ركوردهای برتر سالهای قبل شایستگی حضور در رقابت ها را برای سالهای آتی دارند.
رئیس فدراسیون وزنه برداری تاكید كرد: استانهای ما باید فعالتر باشند. باید مسابقات با كیفیتی در طول سال برگزار كنند تا وزنه برداران انگیزه داشته باشند.
ما مسابقات جوانان جهان را پیش رو داریم و هادی پانزوان، سرمربی تیم ملی لیستی از مسابقات را داد تا برای مسابقات مكزیك به تیم ملی وارد شوند. او وزنه برداران با شرایط خوب را شناسایی كرد. پس ما از برگزاری زودهنگام مسابقات بهره می بریم. من حتما در سمینار روسای استانی موضوع برگزاری مسابقات را بررسی خواهیم كرد تا تفكیك و زمانبندی برگزاری مسابقات را مشخص كنیم. برخی از افراد پیشنهاد دادند كه مسابقات به طور امتیازی باشد و امتیاز مدال ها با فاصله باشد و امتیاز نفرات بعدی تا نفر هشتم هم لحاظ شود تا به لحاظ كمی و كیفی نفرات را سنجش كنیم و این موضوع به نفع همه باشد.
انوشیروانی افزود: فدراسیون برنامه های خود را بطور منظم چیده و دستورالعمل های خود را برای رده سنی 13 تا 15 سال برای تمام استانها ابلاغ كرده است. هر استان می تواند 10 نفر در قالب آقایان و 10 نفر در قالب خانم ها داشته باشد. مسابقات رده های سنی حساس بطور جداگانه برگزار می شود. در جشنواره های استعدادیابی منطقه بندی وجود دارد و در مناطق انتخاباتی را برگزار می كنیم كه یك نفر رئیس منطقه باشد. استعدادیابی برای رده سنی 10 تا 12 سال اجرا می شود. انتخاب نهایی هم از میان همین نفرات صورت می گیرد.
وی تاكید كرد: ما از این كار دو هدف را در نظر داریم. یكی پشتوانه سازی و دیگری نسل سازی. در وزنه برداری هیچكدام به معنای واقعی صورت نگرفته بود. اما در حال حاضر ما به انجام این طرح محكومیم. مطمئن باشید بعد از برگزاری سمینار مدیران به سمتی پیش می رویم كه منافع استانها و وزنه بردارانی كه به خاطر ركورد ورودی بالا پشت خط مانده اند؛ حفظ می شود.
رئیس فدراسیون وزنه برداری ضمن تاكید بر پیگیری مشكلات یك به یك استانها گفت: از هر ظرفیت استانی و ملی استفاده می كنیم. ساخت و ساز كمپ تیم های ملی در دست پیمانكار جدید خواهد رفت و موسوی از قهرمانان این رشته هزینه های زیادی را در این زمینه تقبل كرده است. برنامه این است كه تا 3 ماه آینده كار ساخت كمپ به پایان برسد. شهرداری هم بخشی از كار را انجام خواهد داد.
انوشیروانی در خصوص هیئت وزنه برداری استان اصفهان گفت: فردای انتخابات فدراسیون وزنه برداری انتخابات مجمع اصفهان بود. حمیدرضا فدوی، رئیس هیئت است و من نمی خواهم از او دفاع كنم. ما باید پاسخگوی مسئولیتهایمان باشیم اما بلایی بر سر هیئت اصفهان آورده اند كه هنوز حساب خودشان را نتوانسته اند درست كنند. فدوی شاید بالای 200 میلیون تومان هزینه برگزاری مسابقات و اعزام تیم ها كرده است. نقد فدوی كه از جیب خودش هزینه می كند باید منصفانه باشد. اصفهان با بهترین كیفیت در مسابقات حضور پیدا كرده بود. امیدواریم با حضور افراد توانمندی مانند فدوی و سهراب مرادی هیئت راه خوبی را در پیش گیرد و موفق می شود.
رئیس فدراسیون وزنه برداری در خصوص ملاك قرار دادن مدال آوری در سنجش وزنه برداران گفت: در مسابقات كشوری 9 مدال برای هر وزن وجود داشت. ما یك بار مسابقات را متفاوت انجام دادیم. استانهای متعارفی به لحاظ شرایط تیمی و كمی امتیازهای زیادی كسب می كردند و عنوان های مختلف را می بردند اما استانهایی هم وجود داشتند كه مدال می آوردند ولی دیده نمی شدند كه در این سری از مسابقات دیده شدند. این مسابقات به صورت متمركز برگزار شد. اگر جدا برگزار می شد شاید این اتفاق نمی افتاد.
وی در ادامه گفت: در این شرایط باید منافع ملی را در نظر گرفت و با تبعیت از شرایط فدراسیون جهانی قدم برداریم. ما با این دید تیم را كامل نكردیم كه قهرمان شود بلكه با این دید تیم را كامل كردیم كه چون مسابقات قهرمانی المپیك را در پیش داریم پس حداكثر نفراتی كه شانس دارند در این مسابقات حضور داشته باشند. سیاست ما در مسابقات داخلی قطعا كیفی بودن است. ولی می توانیم مسابقات داخلی را هم امتیازی كنیم و برای رده های محدود هم یك شرایط ویژه در نظر بگیریم تا منافع همه تامین شود. برای مثال ركوردهای ورودی را كمی پایین تر بیاوریم.
انوشیروانی تاكید كرد: این مسابقات عمق فاجعه كیفی وزنه برداری كشور را نشان داد. اگر 10 سال پیش این مسابقات برگزار می شد؛ شاید بیش از 800 وزنه بردار شركت می كردند اما ما با 50% افت مواجه بودیم. تمام داشته های خوب و با كیفیت ما در بخش بانوان 202 نفر و در آقایان 280 نفر بود. ما به لحاظ آماری تعداد زیادی را به نسبت سال گذشته از دست نداده ایم و تمام كسانی كه باید برای رقابت می آمدند؛ حضور پیدا كردند. اما خواستیم با این روش كیفیت را بالا ببریم. این روش مشكلاتی داشته كه در جلسات بررسی می كنیم اما همیشه برای ما در نظر گرفتن كیفیت و منافع ملی مهم است.
رئیس فدراسیون وزنه برداری در خصوص وضعیت وزنه برداران در اردوی تیم ملی گفت: تمرینات به خوبی انجام می شود. در 4 ماه اخیر بیش از یك میلیارد تومان صرف خرید بهترین نوع مكمل با تائید فدراسیون پزشكی ورزشی برای اعضای تیم ملی شده است.
وی درباره رده سنی نوجوانان و جوانان كه عازم مسابقات هندوستان هستند؛ گفت: اردوی آنها از 6 ماه پیش شروع شده است. ویزای آنها امروز آماده می شود و فردا عازم هندوستان هستند. مسابقات از 14 مرداد آغاز می شود اما به دلیل جلسات هیئت اجرایی از چند روز قبل در محل حاضر می شویم. دختران و پسران ما شانس جابجایی ركورد و موفقیت را دارند. ما سال گذشته نایب قهرمان شدیم.
انتهای پیام/