برنامه زنده مجله دوچرخه سواری دوشنبه 7 اسفند با حضور خسرو قمری، رئیس فدراسیون دوچرخه سواری و صفرزاده، دبیر اسبق فدراسیون دوچرخه سواری به گفتگو در خصوص رقابت های آسیایی دوچرخه سواری پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ مسابقات پبیست و جاده قهرمانی آسیا در دو كشور میانمار و مالزی برگزار شد. خسرو قمری، رئیس فدراسیون دوچرخه سواری پیرامون برگزاری این رقابت ها توضیح داد: چند عامل باعث شد در این مسابقات ركوردهای بهتری داشته باشیم. تیم ژاپن با یك گروه 140 نفری از جمله مدال آوران المپیكی و با كادر فنی بسیار قوی در تلاش است تا در المپیك 2020 كه میزبان هم است؛ جز مدعیان جمع آوری مدال باشد. از طرفی تمام كشورها تلاش می كنند كه ركورهای بهتری داشته باشند. ما به نسبت سال گذشته مدال های بیشتر و ركوردهای بهتری داشتیم و در 5 رشته توانستیم عنوان هایی را بدست بیاوریم كه در بازی هایی آسیایی نیز باید این شرایط را حفظ كنیم و به سمت و سوی مدال حركت كنیم.
وی تصریح كرد: اگر در این رقابت ها از تجهیزات جدیدتری استفاده می كردیم و یا حتی دوچرخه هایمان را با رقبا تعویض می كردیم؛ می توانستیم در تیم اسپرینت مدال بگیریم. یكی از نیازهای اساسی ما نیاز به سخت افزار بخصوص پیست های سرپوشیده است. سه پیست اهواز، تبریز و مشهد افتتاح شده و پیست سایر شهرها در حال تكمیل و یا به دلیل مشكلات مالی نیمه كاره رها شده است.
صفرزاده، دبیر اسبق فدراسیون دوچرخه سواری نیز در رابطه با مسابقات آسیایی اظهار كرد: ما در بخش پیشكسوتان 4 مدال كسب كردیم. در رده سنی بزرگسالان بخش جاده هم نتایج خوبی بدست آمد. ما باید این موضوع را بررسی كنیم كه سازندگی در فدراسیون دوچرخه سواری چه جایگاهی داد. وزارت ورزش و كمیته ملی المپیك هم باید راه چاره ای بیاندیشند.
او تاكید كرد: تنها خرید تجهیزات و امكانات عامل موفقیت نیست. ما در گذشته هم پیست چوبی و 250 متر نداشتیم. اما بین سالهای 2010 و 2011 حدود 30 مدال بدست آوردیم. از سال 2011 كه بازی های آسیایی به میزبانی امارات بود سیر نزولی دوچرخه سواری آغاز شد.
شمعونیان، كارشناس دوچرخه سواری در این زمینه گفت: امسال در بخش جوانان و بانوان نتایج خوبی نسبت به سال های گذشته نداشتیم و متكی به فرد بودیم. علیرغم اینكه تجهیزات و دوچرخه هایی هم برای ورزشكاران از ژاپن و انگلیس تهیه شد.
قمری تاكید كرد: در اردویی كه قبل از آمدن من به فدراسیون برگزار شد؛ حدود 70 دوچرخه سوار حضور داشتند و به مسابقات آسیایی اینچئون اعزام شدند كه در نهایت 8 مدال كسب شد. اما در دوره من 19 دوچرخه سوار اعزام شد و 7 مدال بدست آمد. جالب است كه این نقد وارد می شود كه چرا نزول داشته ایم؟!
هر چه هزینه شود؛ همانقدر هم برداشت خواهیم كرد و بر اساس هزینه و بودجه تخصیص یافته افراد اعزام شدند. در دوره های پیشین 70 نفر دوچرخه سوار با بهترین مربیان و بودجه حدود یك ماه در مالزی اردو داشته اما در دوره ما با كمترین هزینه اعزام صورت گرفت.
برنامه زنده مجله دوچرخه سواری دوشنبه 7 اسفند كاری از گروه مسابقات ورزشی با اجرای سبحان اكرامی و كارشناسی ادگار شمعونیان بود. این برنامه هر هفته ساعت 15:05 روزهای دوشنبه به مدت 55 دقیقه از رادیو ورزش پخش می شود.