برنامه مجله ژیمناستیك شنبه 6 خرداد به تحلیل فراز و نشیب های ژیمناستیك ایران در سالهای گذشته پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ ژیمناستیك ایران بعد از انقلاب اسلامی فراز و نشیب های بسیاری داشت اما طی بیست و چند سال اخیر اتفاقاتی در ژیمناستیك ایران افتاد كه ما به خودمان آمده ایم و متوجه شده ایم كه ما هم می توانیم در ژیمناستیك جهان جایگاهی داشته باشیم. این اتفاقات خوب از دهه 70 آغاز شد. زمانی كه برخی مدیران دولتی وارد فضای ورزش ژیمناستیك شدند و از ظرفیت ها و توانمندی هایی كه در ژیمناستیك بود به نحو احسنت استفاده كردند. این ظرفیت ها و توانمندی ها به جایی رسید كه در ژیمناستیك خودباوری ایجاد كرد و در مسابقات آسیایی 1998 قصد داشتیم حركت جدید ژیمناستیك را به نام خود ثبت كنیم. ماهان واژنگ و سایر ژیمناست هایی كه در آن دوره در تیم ملی بودند در پی اجرایی كردن این تصمیم بودند. این اتفاق رخ نداد و سالها گذشت تا ما موفق شدیم این كار را انجام دهیم و جایگاه های برجسته ای را در دنیا بدست بیاوریم. از زمان احمد محتشمی، تیم ملی ژیمناستیك ما بسیار منسجم كار كرد. شاید یكی از استراتژی هایی كه در آن دوره اجرایی شد این بود كه ما در یك دوره ویترین مشخصی از ژیمناستیك را درست كنیم. موفقیت امروز نتیجه آن سالهاست. مدیران قبلی با برنامه ریزی های دقیقی كه داشتند توانستند این موفقیت را رقم بزنند.
یكی از پرقدمت ترین، زیباترین و زیربنایی ترین ورزش های دنیا یعنی ژیمناستیك رویدادهای مختلفی دارد. مهمترین بعد این رویدادها در بعد همگانی پس از المپیك ها، قهرمانی های جهان و جام های جهانی و مسابقات قاره ای قرار دارد كه بطور معمول با توالی زمانی هر دو سال یكبار برگزار می شود. بازبینی از نتایج بدست آمده در ژیمناستیك هنری از خلال 11 سال حضور ایران در بازی های قهرمانی آسیا از سال 2006 تا 2017 بوده و از آنجایی كه كشورهای پیشرو در ژیمناستیك توانسته اند بین 8 تا 12 سال ژیمناستیك خود را در سایه موفقیت های بین المللی و توسعه داخلی بر مبنای ارزش های ایجاد شده متحول كنند؛ این تحلیل در این بازه زمانی صورت گرفته است. تجربه حضور ژیمناستیك ایران در مسابقات قهرمانی آسیای مردان از سومین دوره شركت در مسابقات در سال 2006 با مدیریت احمد محتشمی آغاز می شود. حضوری كه با برنامه ریزی روشن ژیمناستیك را بسوی توسعه سوق می دهد. هندوستان میزبان مسابقات كشورهای آسیایی بود و در آن مسابقات ایران در بخش تیمی با امتیاز 239.8 درجایگاه نهم آسیا قرار گرفت. محمد رمضان پور و هادی خناری نژاد دو ژیمناست 18 و 16 ساله كشورمان شاكله تیم را تقویت می كردند. آنها توانستند در جایگاه های 15 و 17 انفرادی آسیا قرار بگیرند. اما با وجود علی عزیزی و حمید بابایی در تیم آن دوران ژیمناستیك هنری ایران در این دوره از مسابقات فینالیستی در اسباب ششگانه نداشت.
سالهای دهه 70 با مدیریت رمضانیان پور در فدراسیون ژیمناستیك، دوران پیشرفت این رشته بود. خدماتی كه از نظر زیرساختی و عمرانی در ژیمناستیك ایران در آن دوره صورت گرفت هرگز از یاد ژیمناست ها نمی رود.
برنامه زنده مجله ژیمناستیك شنبه 6 خرداد كاری از گروه مسابقات ورزشی و به تهیه كنندگی مسعود نجات و با اجرای یاور امیدی بود. این برنامه هر دو هفته یكبار ساعت 15:05 روزهای شنبه تقدیم به علاقه مندان این رشته می شود.