در برنامه "باشگاه تندرستی" شنبه 10 آذر، دكتر مهدی خوبی، متخصص فیزیولوژی ورزشی عصبی-عضلانی و مدرس دانشگاه، درباره فعالیت ورزشی بیماران دیابتی توضیحاتی را مطرح كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر مهدی خوبی، متخصص فیزیولوژی ورزشی عصبی-عضلانی، در پاسخ به این سوال مخاطب كه برای افراد مبتلا به دیابت ورزش چه ساعتی باشد، مناسب تر است، بیان كرد: دیابت 2 نوع است. در دیابت نوع اول، فرد با كمبود انسولین مواجه است و در دیابت نوع دوم، انسولین به اندازه كافی وجود دارد؛ اما گیرنده های انسولین غیرفعال شده اند و یا مقاومت به انسولین ایجاده شده است. در هر دو حالت ورزش می تواند تأثیرگذار باشد و به طور ویژه در دیابت نوع دوم كه حساسیت سلول كم شده است، با ورزش می توانیم این حساسیت را بالا ببریم.
زمان مناسب ورزش بسته به نوع دیابت متفاوت است. بنده توصیه می كنم اگر فرد به دیابت نوع یك مبتلا است، در زمانهایی كه انسولین تزریق می كند، بلافاصله به ورزش نپردازد و بین تزریق انسولین و فعالیت ورزشی فاصله ای وجود داشته باشد. در دیابت نوع دوم ورزش را می توان صبح یا بعد از ظهر انجام داد.
دكتر خوبی، در توصیه به بیماران دیابتی گفت: اینگونه افراد قندشان بالا می رود و ورزش های قندسوز برایشان بسیار مؤثر است. تمرینات مقاومتی با دستگاه، تمرینات با كش و به طور كلی تمریناتی كه تكرارپذیر و با استراحت های مدوام همراه هستند، برای افراد دیابتی بسیار مفید خواهند بود.
وی، تأكید كرد: این افراد اگر دویدن های خود را به صورت اینتروال انجام دهند، از دویدن استقامتی مداوم با ارزش تر خواهد بود. دویدن اینتروال به این صورت است كه 30 ثانیه تا یك دقیقه با شدت قابل تحمل بدوند؛ سپس استراحت كنند و این فعالیت تداوم داشته باشد.
برنامه باشگاه تندرستی، كاری از گروه علوم ورزشی است كه روزهای زوج ساعت 14:30 به مدت 30 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.