در برنامه "باشگاه تندرستی" شنبه 14 مهر، دكتر مهدی خوبی، كارشناس فیزیولوژی ورزش، در ارتباط با روش اصولی بالا رفتن از پله و آثار مخرب الگوی اشتباه توضیحاتی را ارائه كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر مهدی خوبی، كارشناس برنامه، در خصوص روش صحیح بالا رفتن از پله اظهار كرد: افرادی كه درد زانو ندارند و دچار سائیدگی شدید نیستند، به پله روی به منزله یك ورزش نگاه كنند؛ البته به شرط اینكه الگوی صحیح بالا رفتن از پله را رعایت كنند. فردی كه 35 پله را به روش اصولی بالا برود، بعد از پله آخر یك دردی در عضلات احساس می كند كه این درد، همان دردی است كه در ورزش اتفاق می افتد و مسیر تقویتی است كه در عضلات شكل می گیرد. بنابراین نگاهمان به پله روی باید نگاه ورزشی باشد.
وی الگوی صحیح بالا رفتن از پله را اینطور تشریح كرد: 1- عجله نكنند 2- سینه ها صاف باشد و به جلو خم نشویم 3- كف پا كاملاً روی پله باشد 4- با اراده خودمان عضلات پا را منقبض كنیم.
كارشناس فیزیولوژی ورزش افزود: در صورتیكه كل كف پا را روی پله قرار دهیم، مفصل زانو زاویه 90 درجه خواهد داشت و بدن عمود بر زمین خواهد بود. قرار دادن پنجه پا روی پله و تمایل بدن و زانو به سمت جلو مینیسك ها و رباط های زانو را از بین می برد.
به همه افرادی كه دچار آسیب مفصلی هستند، توصیه می كنم در حین دویدن هر از گاهی بنشینید و به مفاصل خودتان استراحت دهید.
دكتر خوبی، خاطرنشان كرد: اگر پله روی ما به روش صحیح باشد دچار درد عضلات خواهیم شد و اگر الگوی اصولی را پیش نگیریم به درد مفصل دچار می شویم.
برنامه باشگاه تندرستی، با اجرای زهرا محمودوند، كاری از گروه علوم ورزشی است كه روزهای زوج ساعت 14:30 به مدت 30 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.