در برنامه "باشگاه تندرستی" دوشنبه 12 شهریور، دكتر بیتا بردبار آذری، كارشناس ورزش، درباره تمرینات ورزشی مناسب برای بیماران مبتلا به سرطان سینه توضیحاتی را بیان كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر بیتا بردبار آذری، كارشناس ورزش، درباره انواع برنامه های تمرینی عنوان كرد: ما دو دسته برنامه تمرینی داریم. یك سری تمرینات هوازی و یك سری مقاومتی هستند. در خصوص ورزش های هوازی ما بحث افزایش ضربان قلب را داریم كه این افزایش ضربان قلب به افزایش خونرسانی به عضلات در بازه زمانی انجام فعالیت ورزشی كمك می كند.
وی تصریح كرد: معمولاً حدود 130 تا 170 ضربه در دقیقه بیشینه ضربان قلبی است؛ البته برای افراد مختلف متفاوت است و براساس شاخص توانایی و سن این شدت ها تعریف می شود. حداكثر ضربان با فرمول (سن – 220) بدست می آید. معمولاً برای ورزش های هوازی 50 تا 60 درصد عدد بدست آمده از این فرمول را درنظر می گیریم.
برای فعالیت های مقاومتی باید وزنه از نظر تكرار، حجم، شدت و مدت بررسی شود و یك برنامه منظم تمرینی برای فرد لحاظ شود. معمولاً در بازه زمانی كه فعالیت مقاومتی انجام می شود، اضافه باری بر بدن وارد می شود كه باید براساس توانایی افراد آن مقاومت تعریف شود تا فرد بتواند بدون ایجاد خستگی مضاعف در یك بازه زمانی معین آن تمرین را انجام دهد؛ زیرا هدف ما از برنامه های تمرینی این است كه عدم خستگی را برای فرد بیاوریم و سرخوشی برای او ایجاد كنیم.
دكتر بردبار آذری، در خصوص ورزش مناسب برای بیماران مبتلا به سرطان سینه كه در مرحله بازتوانی قرار دارند، اظهار داشت: افرادی كه در مرحله بازتوانی قرار دارند باید از نظر شدت و نوع تمرین به فعالیت ورزشی آنها توجه شود. معمولاً شدت تمرینات در یك شدت كم تا متوسط است و افزایش پیدا نمی كند تا فرد در طول هفته 2 تا 3 جلسه تمرینی را داشته باشد.
وی، تأكید كرد: افراد نباید تصور كنند كه ورزش باعث درمان می شود، بلكه می تواند پیشگیری كننده باشد و حال سرخوشی را برای آنها ایجاد كند كه این حال خوب می تواند یك روش درمانی مناسب برای افراد بیمار باشد.
برنامه باشگاه تندرستی، با اجرای زهرا محمودوند، كاری از گروه علوم ورزشی است كه روزهای زوج ساعت 14:30 به مدت 30 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.