در برنامه "باشگاه تندرستی" دوشنبه 28 خرداد، دكتر بیتا بردبار آذری، كارشناس ورزش، درباره سكته مغزی و اثری كه ورزش می تواند بر این عارضه داشته باشد، توضیحاتی را ارائه كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر بیتا بردبار آذری، كارشناس برنامه، در پاسخ به این سوال كه فردی كه دچار فلج پا در اثر سكته مغزی شده است، می تواند با عمل جراحی، راه رفتن طبیعی خود را بدست بیاورد، عنوان كرد: بسیاری از كارشناسان معتقدند با توجه به اینكه افراد مبتلا به فلج ناشی از سكته مغزی ممكن است بهبود سلامت جسمانی داشته باشند، نمی توانیم این افراد را در زمره معلولین قرار دهیم. فلجی و تغییر شكل پا پس از سكته به علت تغییرات عصبی رخ می دهد؛ بنابراین اگر عمل جراحی هم صورت بگیرد، قاعدتاً نمی تواند كمك كننده باشد.
وی، ادامه داد: برای اینگونه افراد بحث فیزیوتراپی و بازتوانی مطرح می شود. لازم است تمریناتی را در نظر بگیریم كه بتواند رفلكس حركتی را تقویت كند. این مسئله بسیار مهم است كه چند درصد از عصب دچار ضایعه شده است. اگر آسیب وارده به عصب كامل نیست؛ می توان بسیاری از عصب ها را بهبود بخشید یا تا حدی كنترل كرد؛ اما اگر آن عصب دچار مشكل شده باشد، بهبود عملكردی آن ضعیف است و ممكن است در همان حد باقی بماند. در این صورت باید روی سایر قسمت های بدن كه به آن وابسته هستند، كار كرد.
دكتر بردباری آذری، خاطرنشان كرد: برای افراد مبتلا به سكته مغزی بحث های تمرینی، رفلكس های حركتی، تقویت و كشش عضلات را باید درنظر گرفت. با توجه به اینكه فشار روی سایر اعضا وارد می شود، تمرینات كمك می كند از التهابات و سائیدگی ها جلوگیری شود. بحث بی تمرینی در اینگونه افراد ممكن است روی تحلیل عضلانی تأثیر بگذارد.
برنامه باشگاه تندرستی، با اجرای زهرا محمودوند، كاری از گروه علوم ورزشی است كه روزهای زوج ساعت 14:30 به مدت 30 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.